Güç Kaynağında Muhakkak Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Merhabalar, Güç Kaynaklarında bir sürü " OTP , OCP, OPP, SCP, OVP, FFP, UVP" gibi bir çok özellikli şeyler bulunuyor. Bunlarin ve belkide yazmadığım bir çok şey vardır. Bunların içinden gerçekten muhakkak olması gereken özellikler hangisidir?

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Merhabalar, Güç Kaynaklarında bir sürü " OTP , OCP, OPP, SCP, OVP, FFP, UVP" gibi bir çok özellikli şeyler bulunuyor. Bunlarin ve belkide yazmadığım bir çok şey vardır. Bunların içinden gerçekten muhakkak olması gereken özellikler hangisidir?
Yazdıklarının hepsi korumalar. Bu korumalar ne kadar fazla ise o kadar iyi.
Bunların hepsinin olduğu güç kaynaklarının fiyatları biraz yüksek aslında. Bu durumda bütçene göre en iyisini bulmak daha mantıklı olur.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Valla bunları merak edip soran ilk seni görüyorum ve ben de cidden merak ettim şimdi. Ama benim için yeterli olan kesinlikle 80+ sertifikasına ve minimum Bronze mertebesine sahip olması. Tabi marka, kalite ve fiyat farklı seçeneklere yönlendirebiliyor.

KS

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Yazdıklarının hepsi korumalar. Bu korumalar ne kadar fazla ise o kadar iyi.
Bunların hepsinin olduğu güç kaynaklarının fiyatları biraz yüksek aslında. Bu durumda bütçene göre en iyisini bulmak daha mantıklı olur.
Benimde demek istediğim o, Giriş ve Orta segment bir sistem için ( rx6700 veya 3060) gibi bir sistem için bu özelliklerden hangisi gereklidir mesela X Koruması çok gerekli olmasada olsada olur olmasada olur ama Y Koruması Z Korumasi muhakkak olmalıdır denilen korumalar hangisidir onu merak ediyorum.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Benimde demek istediğim o, Giriş ve Orta segment bir sistem için ( rx6700 veya 3060) gibi bir sistem için bu özelliklerden hangisi gereklidir mesela X Koruması çok gerekli olmasada olsada olur olmasada olur ama Y Koruması Z Korumasi muhakkak olmalıdır denilen korumalar hangisidir onu merak ediyorum.
O şekilde istediğini bulmak zor. Zaten korumaları koymaları o şekilde başlıyor. En önemlilerinden başlıyorlar. SCP mesela kısa devre koruması muhakkak olması lazım. OTP sıcaklık koruması oda olması lazım. OPP aşırı güç koruması sistem gereğinden fazla güç tüketirse bu devreye giriyor. OVP yüksek voltaj koruması. Elektriklerde santralde dalgalanma olduğunda bu devreye giriyor. Bu şekilde 5 6 koruma olan güç kaynağı bulabilirsin. Ama bunun içinde bütçe önemli. Dediğim gibi bütçene göre en iyisi hangisi ise onu alabilirsin.

TLP

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Hepsinin farklı farklı önemleri var, UVP ATX standartlarında hala opsiyonel olarak geçen bir koruma, FFP zaten en üst seviye PSU'larda bile bulunmayacak kadar nadir. OTP onun görevini görebiliyor sonuçta, bu da yeterli.

Bunun dışındakiler olması gereken korumalar, korumalar harici daha ne olmalı diye sorarsan çok şey var ama teknik bilgiye çok giriyor ve inceleme takip etmek lazım. İstersen bütçeni, kasanı ve sistemini söyle biz önerelim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ne kadar fazla o kadar iyi. Aşırı akım/güç/voltaj, Düşük akım/güç/voltaj, kısa devre ve sıcaklık gibi gidiyor. Kafanda model varsa paylaş bakalım. Veya bütçe öner ona göre kaliteli ürünler öneriririz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri