Masaüstü bilgisayarımda fazla yük olmayan şeyler ile meşgul oluyorum genelde. İşlemci kullanımı %5'i geçmiyor hatta %0.x oluyor genelde. Ekran kartıda duruma göre %70-100 arası ve bazen %1-2 anca diyebilirim. Ram ise 2-3.5GB anca kullanıyor. Bu nedenle yaptığım iş ağır değilse güç tasarrufu moduna alıyorum. İşlemcinin tükettiği güç 30W'dan 10-20W'a kadar düşüyor aynı zamanda frekans ve sıcaklıktada düşüş oluyor hemde fan hızıda azalıyor. Uzun vadede ciddi enerji tasarrufu bence. Yaptığım işe göre sürekli tasarruf ve max güç olarak değiştiriyorum. Normalde işlemcim(R5 1600AF)65W tüketir yazıyor.
Bunun yanında kısa süreli, 10-30dk civarı boşta kalıyor ve o sırada uyku moduna alıyorum. Evde çocuk çok, bir şeye tıklarlar da emeğimi bozarlar diye bu yöntem iyi oluyor
Netten baktım acaba zararı var mıdır diye de çok fazla bilgi kirliliği var. Kafamı da karıştırdılar. Size sorayım dedim. Güç modunu, duruma göre tasarruf-max güç yapmak ve uyku moduna almanın bilgisayara bir zararı var mı söylentiler dışında?
Bunun yanında kısa süreli, 10-30dk civarı boşta kalıyor ve o sırada uyku moduna alıyorum. Evde çocuk çok, bir şeye tıklarlar da emeğimi bozarlar diye bu yöntem iyi oluyor
Netten baktım acaba zararı var mıdır diye de çok fazla bilgi kirliliği var. Kafamı da karıştırdılar. Size sorayım dedim. Güç modunu, duruma göre tasarruf-max güç yapmak ve uyku moduna almanın bilgisayara bir zararı var mı söylentiler dışında?