Gün(ler) Aşırı Bilgisayar Açılma Sorunu

acomez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Bundan 1 ay kadar önce bir bilgisayar topladım. Bilgisayarın kullanımında ya da hızında hiç bir problem yok fakat, bilgisayar 1 gün ya da 2 gün açılmaz ise ilk açılmada sistem kendini toparlayamıyor. Demek istediğim ilk açılırken ana kartın modeli gelir sonra windows açılır. Hiç bir görüntü gelmiyor. Açma tuşu ile kapatıp, sonra tekrar açtığımda ise sorunsuz bir şekilde açılıyor. Bunu sebebi nedir? Normal bir davranış olmadığını düşünüyorum. Sorun hep belirli bir süre kapalı kaldığında oluyor. Özellikle 1 gün olduğunda. Topladığım bilgisayar hakkındaki donanımsa özellikleri aşağıda paylaşıyorum.​
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.​
İyi Çalışmalar.​
PowerBoost 650W Glacier 80+ Bronze Yarı Modüler Güç

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri konumuna gelin ve sistemi yüksek performans moduna alın. Aynı konumda sol menüdeki Güç düğmesinin yapacaklarını seçin kısmına tıklayın ve sonraki sekmede Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir deyin. Daha sonra Hızlı başlatmayı aç kutusunun işaretini kaldırın ve aşağıdan Değişiklikleri kaydet deyin.

Daha sonrasında kontrol etmenizi istediğim birkaç şey var onları kontrol edin ve eğer yapılmamışsa yapın.

• Anakart çipset sürücünüz kurulu olsun. Eğer kurmadıysanız AMD Support adresinden B450 çipsetini indirip kurun.
  • SSD diskinizin yazılımını indirin ve yazılımdan Firmware yani SSD diskinizin donanım yazılımınızın güncellemesi varsa yapın.
  • Windows güncellemeleriniz varsa mutlaka yapın ve güncel tutun sistemi.
  • Son olarak anakartınızın sitesinden BIOS güncellemeniz varsa mutlaka BETA sürümler haricinde güncellemenizi yapın. Kendi BIOS sürümünüze başlata msinfo32 yazıp Sistem Bilgisi uygulamasından bakabilirsiniz.  

KS

acomez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri konumuna gelin ve sistemi yüksek performans moduna alın. Aynı konumda sol menüdeki Güç düğmesinin yapacaklarını seçin kısmına tıklayın ve sonraki sekmede Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir deyin. Daha sonra Hızlı başlatmayı aç kutusunun işaretini kaldırın ve aşağıdan Değişiklikleri kaydet deyin.

Daha sonrasında kontrol etmenizi istediğim birkaç şey var onları kontrol edin ve eğer yapılmamışsa yapın.

• Anakart çipset sürücünüz kurulu olsun. Eğer kurmadıysanız AMD Support adresinden B450 çipsetini indirip kurun.
  • SSD diskinizin yazılımını indirin ve yazılımdan Firmware yani SSD diskinizin donanım yazılımınızın güncellemesi varsa yapın.
  • Windows güncellemeleriniz varsa mutlaka yapın ve güncel tutun sistemi.
  • Son olarak anakartınızın sitesinden BIOS güncellemeniz varsa mutlaka BETA sürümler haricinde güncellemenizi yapın. Kendi BIOS sürümünüze başlata msinfo32 yazıp Sistem Bilgisi uygulamasından bakabilirsiniz.  

Yardımınn için çok teşekkür ederim fakat işe yaramadı hala sorun devam ediyor. Fakat sayende 2 sn daha hızlı açılmaya başladı pc.

KS

acomez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Önerin çözüme ulaştırabilir fakat ürün zaten kaliteli bir marka. Başka alacağım bir markanın da aynı sorunu yaşatmayacağını bilmeden değiştirmek mantıklı değil bence. Sorun hakkında fikriniz var mıdır?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Güç kaynağınızı değiştirin derim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PowerBoost PSU kullanıyorsunuz birincisi ürün kaliteli değil marka olarak. Bu yanılgıya sizi kim sevk etti bilmiyorum ama durum bu. İkinci olarak sistem beklemede bir süre kalınca sistemi açtığınızda sorun yaşıyorsunuz buda elektronik bir sorun olabileceğinin 50% ihtimalle kanıtıdır diyebilirim. Yani özetle yeni ürün almadan deneme şansınız varsa size tavsiyem iyi bir marka ve en az 650W bir PSU ürün ile test edin sistemi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu sisteme 650W iyi bir ürün yeterli olur ama ille 750W istiyorsanız önerinizi yapacağım. Bütçe belirtmediğiniz için olabilecek en iyi kalitede en uygun ürünü öneriyorum. 

Bu ürünlerden birisini seçebilirsiniz. Bu arada bu gün incehesap indirimleri var yani belki iyi bir PSU indirime girebilir beklerseniz akşamı. İndirim saati 22:00 da başlıyor ama ürünler listelenmeye saat 19:00 itibariyle başlıyor. Bana buradan yada yorumlarımın altındaki bağlantılardan 21.30 civarında yazarsanız listede iyi bir ürün varsa alın derim.

KS

acomez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu sisteme 650W iyi bir ürün yeterli olur ama ille 750W istiyorsanız önerinizi yapacağım. Bütçe belirtmediğiniz için olabilecek en iyi kalitede en uygun ürünü öneriyorum. 

Bu ürünlerden birisini seçebilirsiniz. Bu arada bu gün incehesap indirimleri var yani belki iyi bir PSU indirime girebilir beklerseniz akşamı. İndirim saati 22:00 da başlıyor ama ürünler listelenmeye saat 19:00 itibariyle başlıyor. Bana buradan yada yorumlarımın altındaki bağlantılardan 21.30 civarında yazarsanız listede iyi bir ürün varsa alın derim.

Teşekkür ederim. İnceleyeceğim ürünleri. 
https://www.hepsiburada.com/corsair...-9020196-eu-p-HBV00000TVSOA?magaza=QP Bilişim

bunu bulmuştum buna ne dersin?

KS

acomez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

PSU değiştirmeme rağmen sorun devam etmekte.... Ne önerirsiniz... Corsair RM750 ile değiştirdim....

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bileşenleri özellikle anakartı tek tek servise gönderin. Şuan için başka önerim yok. Tekrar masraf yapmadan önce sorun bileşenlerde mi belli olsun önce.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri