Yardım Günlerdir Uğraşıyorum Yardım Ederseniz Mutlu Olurum

buzelac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zevkine internetten 1000 tl bütçe ile bir bilgisayar topladım ancak windows kuramıyorum windows 7 ve 8 sorunsuz kuruluyor ancak
windows 10 kurulmuyor yaklaşık 2 gündür bütün boş vakitlerimde uğraşıyorum lütfen yardım edin!
Anakart Gigabyte GA P35 DS3l.
İşlemci Quad 8200.
Ekran kartı HD7510.
8 GB RAM.
80 GB HDD.
500W PSU.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
560
Başlat çalıştır kısmına msinfo32 yazıp, çıkan listeden bios modu ya da bios mode kısmında tam olarak ne yazıyor bakıp iletirmisin.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
637
Zevkine internetten 1000 tl bütçe ile bir bilgisayar topladım ancak windows kuramıyorum windows 7 ve 8 sorunsuz kuruluyor ancak
windows 10 kurulmuyor yaklaşık 2 gündür bütün boş vakitlerimde uğraşıyorum lütfen yardım edin!
Anakart Gigabyte GA P35 DS3l.
İşlemci Quad 8200.
Ekran kartı HD7510.
8 GB RAM.
80 GB HDD.
500W PSU.
Biosunuz UEFI değil. Muhtemelen GPT yazdırarak kurmayı denediniz. Rufus'ta MBR (Bios) seçerek yazdırın ve kurun. Bu arada 80 GB HDD (muhtemelen Sata bile değil) günümüz şartlarında Windows 10 ile aşırı yavaş kalacaktır. Bir SATA SSD takmanız, sistemin kullanılabilirliğini büyük ölçüde arttıracaktır.

KS

buzelac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biosunuz UEFI değil. Muhtemelen GPT yazdırarak kurmayı denediniz. Rufus'ta MBR (Bios) seçerek yazdırın ve kurun. Bu arada 80 GB HDD (muhtemelen Sata bile değil) günümüz şartlarında Windows 10 ile aşırı yavaş kalacaktır. Bir SATA SSD takmanız, sistemin kullanılabilirliğini büyük ölçüde arttıracaktır.
yok hocam mbr yazdırdım artı eski bioslarla uyum sağlaya tıkladım hocam suan ssd alacak durumum yoktu ilerde alacağım hala daha çözüm arıyorum

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
637
yok hocam mbr yazdırdım artı eski bioslarla uyum sağlaya tıkladım hocam suan ssd alacak durumum yoktu ilerde alacağım hala daha çözüm arıyorum
Kurulamıyordan kastınız nedir peki tam olarak? Nasıl bir hata alıyorsunuz? En kötü Windows 7 kurun ve Windows 10 setubını çalıştırarak Windows 10'a yükseltin.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
560
O zaman Windows 10 LTSC sürümü yüklemen gerekli, ya da @Rediron'un dediği gibi yükseltme yaparak geçmen gerekli.
Rufus İle ayarların doğru yapıldıktan sonra, ikinci kısımda windows gereksinim ve denetlemesi seçeneklerini işaretli olarak kalacak.
Kurmadan önce de Bios dan CSM ayarını kapatın.
Valorant gibi oyunlar için kuracaksan, secure boot kullanamassın Bios da sıkıntı yaşarsın.

Son düzenleme:
KS

buzelac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O zaman Windows 10 LTSC sürümü yüklemen gerekli, ya da @Rediron'un dediği gibi yükseltme yaparak geçmen gerekli.
Rufus İle ayarların doğru yapıldıktan sonra, ikinci kısımda windows gereksinim ve denetlemesi seçeneklerini işaretli olarak kalacak.
Kurmadan önce de Bios dan CSM ayarını kapatın.
Valorant gibi oyunlar için kuracaksan, secure boot kullanamassın Bios da sıkıntı yaşarsın.
deneyeceğim

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
560
Sisteminde zaten Windows 10 Pro kullanman mümkün değil sürekli hata alırsın, home sürümü bile zorlar. Direk LTSC sürümünü deneyip gözlemlemen gerekli. DDR2 Sisteme Windows 10 kurmayı başardık ama, sistem sadece açılıyor kapanıyor, sürücüleri zaten kuramıyorsun biz sürücüleri de uydurduk ama sistem açılınca 2 dk çalışıyor en fazla.

KS

buzelac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sisteminde zaten Windows 10 Pro kullanman mümkün değil sürekli hata alırsın, home sürümü bile zorlar. Direk LTSC sürümünü deneyip gözlemlemen gerekli. DDR2 Sisteme Windows 10 kurmayı başardık ama, sistem sadece açılıyor kapanıyor, sürücüleri zaten kuramıyorsun biz sürücüleri de uydurduk ama sistem açılınca 2 dk çalışıyor en fazla.
reis lstc 2021 denedim olmadı 2019 denedim olmadı 2015 denedim oda olmadı şimdi son umut 2016 deniyorum sonrada tiny 10 deneyeceğim olmazsa

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
560
reis lstc 2021 denedim olmadı 2019 denedim olmadı 2015 denedim oda olmadı şimdi son umut 2016 deniyorum sonrada tiny 10 deneyeceğim olmazsa
Rufus ayalarını görmeden bir şey diyemem, bir yerde hata yapıyorsun. Sistem kabul etmiyorsa zaten mecbur @Rediron'un dediği gibi sata SSD eklemen gerekli.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
637
Zamanında benzer bir problemi yaşamıştım, o yüzden yükseltme yaparak deneyin dedim. Diskin yavaşlığından da kaynaklanıyor olabilir. Sizinki gibi IDE bir diske yükselterek 10 kurmuştum, 1 gece de anca yüklenmişti.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri