Yardım Güvenli Başlatma İhlali

Aytc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhabalar masaüstü bilgisayarımı başlattığımda *GÜVENLİ BAŞLATMA İHLALİ* adı altında bi uyarı gelmekte bu uyarıya okey dedigimde ise beni biosa atıyor
Bios menüsünde ise şöyle bi sıkıntı var secure boot ENABLE. Bunu disable yap diyen oldu ama secure boot menüsündeki hiç birşeye tıklayamıyorum.
IMG_1276.jpeg
IMG_1277.jpeg
image.jpg

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
467
Halledebildiniz mi?
Tuşa tıklayamama değiştirememe
Genelde enable yapmaya yönelik kaynaklar var. Siz bunun tersini yaparsınız.

Önce şu videodaki gibi BİOS A GİTME, Bios a giriş yöntemi olarak bunu kullanın.....

Windows 10 WHQL bölümü videodaki bu enable halde..
Bu videonun işi buraya kadar. Bundan sonrası için:
settings\advanced\Windows OS Configuration girdikten sonra BIOS modu olacak. O CSM de ise onu UEFI yapın. Secure Boot'a girdikten sonra System mode user olarak gelecektir.

Bundan sonraki adım:
Secure Boot altında olan Secure Boot mode standart yazacaktır, ona tıklayıp Custom yapıp tekrardan basıp standart tekrar yapın. Factory ayarlarına yüklemek istiyor musunuz diyor evet diyosunuz System mode user olacaktır ve enabled yapabileceksiniz.
(Kaynak Technopat, bizzat çözümü bu şekilde bulan üye anlatımları)

Restartlar isterse yapaın.

Bu şekilde bir deneyin bakalım sonuç ne olacak..

KS

Aytc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Settings/advanced bölümünde bende windows yazılı hiç bir seçenek yok birde setting/security/secure boot bölümüne girdiğimde hiç birşeye tıklamama izin vermiyor yön oklarıda dahil
2. Resimdeki bölüm secure boot bölümü resimde açık halde cıkmıs ama orası suan bende soluk renk yani tıklayamıyorum
image.jpg
image.jpg

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri