Gym/Fitness Hakkında

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Yazıldıktan sonra ki süreci anlatırsın onların yönlendirmesine bakarız.
Benim yaptığımı anlatıyım

Önce kişinin postür analizini yapıyorum bir kas dengesizliği duruş bozukluğu var mı diye eğer var ise bunu karşı tarafa aktarıyorum resim çekerekte görmesini sağlıyorum. Sorunlu kaslarını gösterip çözümü anlatıyorum. Gündelik hayatını ve öz geçmişini dinleyip PRQ ( sağlık ) formu dolduruyorum hem bilgileniyorum hem aramızda bir bağ kuruyorum daha sonra kas kütlesini yağ oranını günlük yaktığı kalori miktarını sıvı oranı bunları bilmek için test yapıyorum.
Kişinin max v02 oksijen kapasitesini ölçüyorum esneklik testi ve güç testi yaparak kişinin vücudunu tanıyorum sonrasında onunla beraber gündelik beslenme hakkında diyet yazmıyorum onun beslenmesinde yapması ve yapmaması gerekenleri eğer çalışıyorsa etrafındaki yemek yerlerini öğrenip yönlendirme yapıyorum süreç bende böyle ilerliyor
Hocam gerçekten iyi ilgileniyorsunuz. Ama ben bu alanda daha yeni olduğum için terimlerin bile ne olduğunu bilmiyorum. Daha böyle halk ağzı ile, benim yerimde olsanız ne yapardınız yani kısaca hangi adımları atmam gerektiğini anlatır mısınız? Çünkü sizin yaptıklarınızı burada yapmayabilirler. Ve bende ne yiyip içeceğimi neye dikkat edip etmeyeceğimi bilmezsem iş kötü yere gider.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Hocam gerçekten iyi ilgileniyorsunuz. Ama ben bu alanda daha yeni olduğum için terimlerin bile ne olduğunu bilmiyorum. Daha böyle halk ağzı ile, benim yerimde olsanız ne yapardınız yani kısaca hangi adımları atmam gerektiğini anlatır mısınız? Çünkü sizin yaptıklarınızı burada yapmayabilirler. Ve bende ne yiyip içeceğimi neye dikkat edip etmeyeceğimi bilmezsem iş kötü yere gider.
Bir spor salonuna kayıt olurken şöyle ilerlemen daha doğru olur. Kayıt olduktan sonra programı neye göre vericek burda kayıt sırasında bunları sorman gerek.

1-postür analizi yapıp mı program veriyorsunuz ?
2- alanda eğitmeniniz yanlış hareket yapanları uyarıyor mu ?
3- grup derslerinde hangileri mevcut ?
( bana yararlı olanlar için yönlendirme yapıyor musunuz )
4- programım kaç haftadır bir değişicek ?
5- vücud ölçümleri yapıyor musunuz ?
6- beslenme hakkında bilgi veya diyet veriyor musunuz ?

Bir spor salonuna kayıt olurken şöyle ilerlemen daha doğru olur. Kayıt olduktan sonra programı neye göre vericek burda kayıt sırasında bunları sorman gerek.

Bu sorularına güzel ve samimi yanıt aldığını hissedersen bir sorun olucağını düşünüyorum en azından kontrol eden olursa sakatlanmazsın :)

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329

Bu sorularına güzel ve samimi yanıt aldığını hissedersen bir sorun olucağını düşünüyorum en azından kontrol eden olursa sakatlanmazsın :)
Yani hocam gideceğim tek GYM evimin dibindeki GYM. Ve şehrin en iyi GYM'ymiş. Umarım bunları sağlarlar. Eğer bu saydıklarınızı yaparlarsa yeme içme programımı nasıl yapacağım?

QuickEK

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
144
Yani hocam gideceğim tek GYM evimin dibindeki GYM. Ve şehrin en iyi GYM'ymiş. Umarım bunları sağlarlar. Eğer bu saydıklarınızı yaparlarsa yeme içme programımı nasıl yapacağım?
Yeme içme programını normalde GYM kişiye özel yani sana özel hazırlayıp vermeleri lazım ama bu durum GYM den GYM e değişiyor. Bir sorarsın onlara.

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Yeme içme programını normalde GYM kişiye özel yani sana özel hazırlayıp vermeleri lazım ama bu durum GYM den GYM e değişiyor. Bir sorarsın onlara.
Tamamdır, bugün akşama doğru gideceğim. Bakalım dediğiniz gibi yardımcı oluyorlar mı?

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
189
her kurumsal firmanın belli hizmetleri var belki diyetisyenleri vardır onlar yardımcı olacaktır. Fakat her zaman testleri sen dışarıdan kendin yaptırıyorsun. Ondan sonra ona göre beslenmeyi vericek olan kişiye bunu iletiyorsun oda yardımcı oluyor diyetisyenlik ayrı bir meslen fitness eğitmenliği ayrı bir meslek eğitmen öneride bulunabilir. Beslenme yazamaz yasak kanunen diyetisyende fitness programı yazamaz. o yüzden diyetisyen ile eğitmenlik çok ayrı meslekler ortak yönleri var sadece bir kalp doktorunun kalbi ameliyat etmesi demek ayrı bir şey bir uroloji ayrı bir şey fakat hepsinin ortak aldığı eğitim insan anotomisi kinesyolojisi ve fizyolojisi bu tamamen karşına çıkıcak olan eğitmenin almış olduğu eğitim ve kendini geliştirmesi ile alaklı maalesef şuan bu sektörde önüne gelen eğitmen kolu 40 cm olan ben eğitmenim diye geziyor durum içler acısı sorsan 20 tane kas sayamaz yapışma noktalarını bağlantılarını ne görevi olduğunu bilmez dış görüntüye herkes aldanıyor beyin bomboş :)
gym koçu nasıl oluyoruz hocam

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
4 yıllık besyo bitiriyorsunuz veya besyo öğrencisiyken federasyondan 1. Yardımcı antrenör belgesi alıyorsunuz birde ilk yardım sertifikası ile başlıyabiliyorsunuz tabi kendinizi çok ama çok çok geliştirmemiz gerekiyor çünkü insan sağlığı ve teknolojide ilerledikçe daha iyi testler meydana çıkıyor güncel kalmak ve geliştirmek bu sektörde çok önemli fark yaratamazsan kazanç olmaz :)

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
@Berking
Hocam selamlar, bugün gidip kayıt oldum ve temel hareketlerle, vücudun her bölümünden birer hareket yaparak vücudu alıştırmaya başladım. 185 boy 70 kilo olduğunu söyleyince, fiziğime bakınca tahmini 10 kilo eksiğimin olduğunu ve kilo almamı söylediler. Ve yemek programı(kilo alma) attılar. İsterseniz özelden isterseniz buradan atayım inceleyin.

Son düzenleme:

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
@Berking
Hocam selamlar, bugün gidip kayıt oldum ve temel hareketlerle, vücudun her bölümünden birer hareket yaparak vücudu alıştırmaya başladım. 185 boy 70 kilo olduğunu söyleyince, fiziğime bakınca tahmini 10 kilo eksiğimin olduğunu ve kilo almamı söylediler. Ve yemek programı(kilo alma) attılar. İsterseniz özelden isterseniz buradan atayım inceleyin.
Selam gönderin incelerim müsait olunca

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Selam gönderin incelerim müsait olunca
SABAH (08:30)
3 HAŞLANMIŞ YUMURTA
NORMAL KAHVALTILIKLAR
1 ORTABOY PATATES

ÖĞLEN (12:30)
250gr GR ET-TAVUK VEYA BALIK
100GR PİRİNÇ LAPASI
BOL YEŞİLLİK SALATASI
1 ADET MUZ

ARA ÖĞÜN (16:00)
100 GR ET-TAVUK VEYA BALIK
50gr PİRİNÇ LAPASI
1 ortaboy patates
BOL YEŞİLLİK SALATASI

AKŞAM (19:00)
200 GR ET-TAVUK VEYA BALIK
50gr PİRİNÇ LAPASI
BOL YEŞİLLİK SALATASİ (3KAŞIK ZEYTİNYAĞI)
1 KÂSE YOĞURT

Gece yatmadan önce 3 haşlanmış yumurta

*GÜNLÜK 4 LT SU İÇİLECEK.
Not: tavsiye değildir. Örnek besin tablosudur.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
SABAH (08:30)
3 HAŞLANMIŞ YUMURTA
NORMAL KAHVALTILIKLAR
1 ORTABOY PATATES

ÖĞLEN (12:30)
250gr GR ET-TAVUK VEYA BALIK
100GR PİRİNÇ LAPASI
BOL YEŞİLLİK SALATASI
1 ADET MUZ

ARA ÖĞÜN (16:00)
100 GR ET-TAVUK VEYA BALIK
50gr PİRİNÇ LAPASI
1 ortaboy patates
BOL YEŞİLLİK SALATASI

AKŞAM (19:00)
200 GR ET-TAVUK VEYA BALIK
50gr PİRİNÇ LAPASI
BOL YEŞİLLİK SALATASİ (3KAŞIK ZEYTİNYAĞI)
1 KÂSE YOĞURT

Gece yatmadan önce 3 haşlanmış yumurta

*GÜNLÜK 4 LT SU İÇİLECEK.
Not: tavsiye değildir. Örnek besin tablosudur.
Dediğim gibi pirinç yerine basmati pirinç ile değiştirip tavuk yerine hindi tüketmen güzel olur

Patates yerinede bebek veya turuncu patates olarakta geçer nişastasız olan ile değiştirmelisin

Son düzenleme:
KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Dediğim gibi pirinç yerine basmati pirinç ile değiştirip tavuk yerine hindi tüketmen güzel olur

Patates yerinede bebek veya turuncu patates olarakta geçer nişastasız olan ile değiştirmelisin
Onun dışında eklemem gereken bir şey veya eksik gördüğünüz bir şey var mı?

Ve patatesi hangi şekilde yemeliyim

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Onun dışında eklemem gereken bir şey veya eksik gördüğünüz bir şey var mı?

Ve patatesi hangi şekilde yemeliyim
yatmadan önce haşlanmış yumurtanın yanına büyük bir bardak süt tüket yağsız casein etkisi yapsın 8-12 saat kanda protein emilimi olsun spor yaptığın günler tüketmen yararlı olacaktır onun dışında başlangıç olarak yapılabilir. Kan değerlerine göre yönlendirme tabiki daha iyi olacaktır ama bununda asla bi zararı olmaz ( bir besin alerjin yok ise )

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
yatmadan önce haşlanmış yumurtanın yanına büyük bir bardak süt tüket yağsız casein etkisi yapsın 8-12 saat kanda protein emilimi olsun spor yaptığın günler tüketmen yararlı olacaktır onun dışında başlangıç olarak yapılabilir. Kan değerlerine göre yönlendirme tabiki daha iyi olacaktır ama bununda asla bi zararı olmaz ( bir besin alerjin yok ise )
Alerjim yok. Ve yanlış duymadıysam 1 hafta full body çalıştırıp kilo aldıracaklar. Ondan sonra bölgesele geçeceğim.

Buna extra olarak söyleyeceğiniz bir şey yoksa size çok teşekkür ederim. İlgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok sağ olun.

Bir de aklıma şeker konusu takıldı. Zaten şeker tüketmiyorum fakat arada şerbet veya ice tea gibi içeceklerden alıyorum. Bunları bırakmak gerekir mi?

Son düzenleme:

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Alerjim yok. Ve yanlış duymadıysam 1 hafta full body çalıştırıp kilo aldıracaklar. Ondan sonra bölgesele geçeceğim.

Buna extra olarak söyleyeceğiniz bir şey yoksa size çok teşekkür ederim. İlgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok sağ olun.

Bir de aklıma şeker konusu takıldı. Zaten şeker tüketmiyorum fakat arada şerbet veya ice tea gibi içeceklerden alıyorum. Bunları bırakmak gerekir mi?
evet bırakman gerekir rica ederim iyi günler

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
evet bırakman gerekir rica ederim iyi günler
Hocam sizi de meşgul ediyorum ama sizin tuz, ekmek gibi besinlere bakış açınız nedir? Mesela şimdi kahvaltı yapıyorum ekmek yemiyorum bu doğru mu? (kilo alma dönemindeyim diye kafam karıştı ama bu yiyeceklerimle kilo alacağım diye düşünüyorum) yani kısaca ekmeği tuzu kesmek gerekir mi. İyi günler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri