- Tepki
- 329
- Konu Sahibi
Hocam gerçekten iyi ilgileniyorsunuz. Ama ben bu alanda daha yeni olduğum için terimlerin bile ne olduğunu bilmiyorum. Daha böyle halk ağzı ile, benim yerimde olsanız ne yapardınız yani kısaca hangi adımları atmam gerektiğini anlatır mısınız? Çünkü sizin yaptıklarınızı burada yapmayabilirler. Ve bende ne yiyip içeceğimi neye dikkat edip etmeyeceğimi bilmezsem iş kötü yere gider.Yazıldıktan sonra ki süreci anlatırsın onların yönlendirmesine bakarız.
Benim yaptığımı anlatıyım
Önce kişinin postür analizini yapıyorum bir kas dengesizliği duruş bozukluğu var mı diye eğer var ise bunu karşı tarafa aktarıyorum resim çekerekte görmesini sağlıyorum. Sorunlu kaslarını gösterip çözümü anlatıyorum. Gündelik hayatını ve öz geçmişini dinleyip PRQ ( sağlık ) formu dolduruyorum hem bilgileniyorum hem aramızda bir bağ kuruyorum daha sonra kas kütlesini yağ oranını günlük yaktığı kalori miktarını sıvı oranı bunları bilmek için test yapıyorum.
Kişinin max v02 oksijen kapasitesini ölçüyorum esneklik testi ve güç testi yaparak kişinin vücudunu tanıyorum sonrasında onunla beraber gündelik beslenme hakkında diyet yazmıyorum onun beslenmesinde yapması ve yapmaması gerekenleri eğer çalışıyorsa etrafındaki yemek yerlerini öğrenip yönlendirme yapıyorum süreç bende böyle ilerliyor