Hafif ve Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık Tavsiyesi

Anras123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar günün neredeyse tamamını bilgisayar başında geçiriyorum hem bilgisayarda çalışıyorum hem de oyun oynuyorum. Bu yüzden hafif ve kablosuz bir kulaklık arayışındayım. Kulağı içine alan değil de üstünde duran tipler hoşuma gidiyor örnek vermek gerekirse Logitech H800 gibi.
Bununla beraber hem telefona hem de bilgisayara bağlanabilmesi, üzerinde kontrol tuşları bulunması(durdur oynat ve mikrofonu sessize al gibi) benim için iyi olur.
İnternetten bir kaç model buldum;

Logitech H800

Jabra Elite 45H

Jabra Evolve2 65

Bunlar işlev ve tasarım anlamında hoşuma gitti. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir merakla bekliyorum. Bu tipte kulaklık bulmak pek kolay değil açıkcası. Şu an Sennheiser PC3 kullanıyorum oldukca memnunum fakat kablosuz bir kulaklığa geçiş yapmak istiyorum.

Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu ürünlerin arasında en iyi ürün Jabra Elite 45H ürünü. Bütçenizi bilmiyorum ama H800 ürünü 800-900 TL arasında olduğu için maksimum 900 TL ye kadar ürün önerisi yapacak olsam bende Jabra Elite ürününü önerirdim size.

KS

Anras123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bütçe olarak gerekirse 2000 liraya da çıkabilrim Uğur Hocam sadece yukarıda bahsettiğim gibi bir ürün arıyorum. Sizin alternatif önerleriniz var mıdır? Bir de Jabra Elite 45H bilgisayarda oyun vb kullanımda üzmez değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Oyuncu kulaklığı değil ki olsa bile yapısı gereği ses kasma işinde iyi olamaz. Oyuncu kulaklıkları yapıları gereği dış sesi içeri almamak üzerine kulağı saran veya silikonlu içine giren yapıda olmak zorundadır. Yani oyun işinde ne kadar iyi ses verirse versin tatmin etmez. Kulağı saran bir ürün almak zorundasınız oyun için ki genel kullanım içinde öyle bir ürün öneririm ben ama siz yapısını önden belirttiğiniz için o tarzda ürünler önermedim size. 2K bütçeye kadar en iyi kablosuz ürünü önermeye çalışacağım sizin istediğiniz tarzda ve kulağı içine alan yapıda.

KS

Anras123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Oyuncu kulaklığı değil ki olsa bile yapısı gereği ses kasma işinde iyi olamaz. Oyuncu kulaklıkları yapıları gereği dış sesi içeri almamak üzerine kulağı saran veya silikonlu içine giren yapıda olmak zorundadır. Yani oyun işinde ne kadar iyi ses verirse versin tatmin etmez. Kulağı saran bir ürün almak zorundasınız oyun için ki genel kullanım içinde öyle bir ürün öneririm ben ama siz yapısını önden belirttiğiniz için o tarzda ürünler önermedim size. 2K bütçeye kadar en iyi kablosuz ürünü önermeye çalışacağım sizin istediğiniz tarzda ve kulağı içine alan yapıda.

Anladım Uğur Hocam o zaman oyun performansı olarak bakmayalım konuya kaliteli bu tip kulağı içine almayan üzerinde duran bir kulaklık tavsiyesi olarak bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
  1. Asus ROG STRIX GO 2.4 - 1.165 TL - Oyun ve medya tüketimi için idealdir ama tüm özelliklerini kullanabilmeniz için USB Type-C ile bağlanması gerekiyor. Yani PC veya telefon gibi aygıtlarınızda Type-C portu yoksa tüm özelliklerini kullanamazsınız. Ancak kulaklık 3.5mm ile kullanılabiliyor. Ürün sınıfı ilk 3 ürün ile denk diyebilirim ki oyun için daha iyi olduğunu zaten söylememe gerek yok oyun odaklı bir ürün.
  2. Marshall Major III - 1.290 TL
  3. Harman Kardon FLY - 1.439 TL - Marshall Major III ile denk sayılır.
  4. Sennheiser PXC 550 - 1.996 TL
  5. Beats Solo Pro - 2.299 TL
  6. Bowers & Wilkins PX5 - 2.299 TL - Beats Solo Pro ve Sennheiser PXC 550 hepsi denk ürünlerdir.
Bu ürünler size önerebileceğim 1K ile 2K civarına kadar kablosuz kulaklıklar.

Ben olsam ne alırdım derseniz 1-2-5 ve 6 numaradan seçim yapardım. 1 numara çok fazla açılmadan alabileceğiniz güzel bir üründür. Eğer 2/5/6 ürünleri arasından seçim yapacaksanız 2 numara en hafifidir. Eğer fark etmez derseniz 5 ve 6 numara çok iyi ürünlerdir.

KS

Anras123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim Uğur Hocam fakat ben dediğim gibi kulağı içe almayan kulağın üstünde duran yani on-ear deniliyor sanırım, o tip bir kulaklık düşünüyorum.
Uzun kullanım sonucunda bende bu tip kulaklıklar  hem baskı yapıyor hem de terletiyor malesef.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size önerdiğim 2/4/5 numaralı ürünler kulağı içine alan yapıda değil zaten. Kulağın üzerine baskı yapan tarzdalar yani sizin istediğiniz gibi. Direkt Logitech H800 veya Jabra Elite 45H bu tarzda arıyorsanız o tarzda sizin bulduklarınızdan başka ürün yok piyasada ki pahalı serilerde de bu tarzda ürün yok gibi bir şey. Yani önerdiklerimi yada ucuz ama iyi bir ürün istiyorsanız Jabra Elite 45H alın.

KS

Anras123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım sanırım ya Marshall ya da Jabra alacağım ikisi hem kaliteli hem de benim isteğime çok yakın duruyorlar. Marshall'ı aynı anda pc ve telefona bağlayabiliyorum değil mi Uğur Hocam? Yani bilgisayarda kullanırken telefondan arama geldiğince direkt dönebiliyorum oraya sonra tekrar pc'ye.

H800 diğerlerine göre eski bir model olduğu için mi önermediniz Uğur Hocam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çift bağlantı sadece BT 5.0 ve üzerinde yapılabilen bir özelliktir. Major III ürünü Wireless ve 3.5mm Kablo ile bağlantı sağlıyor. Yani hayır çift bağlantıyı desteklemiyor.

KS

Anras123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım Uğur Hocam peki Jabra'nın Bluetooth ile pc'ye bağlanıyor olması bir sorun teşkil eder mi? Örneğin film/dizi izlerken seste ufak bir gecikme olması yada bağlantı problemleri gibi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Major 3 ürünü Bluetooth yani Wireless kablosuz ama BT teknolojisi 5.0 değil 4 versiyonunda aptX ve pek çok ses aktarım teknolojisi destekli bir ürün yani gecikme ve ses aktarımı vs. konusunda başarılı bir ürün. Diğer ürünlerden Jabra Elite H45 ürünü BT 5.0 olduğundan zaten aktarımı daha güçlü ama diğer artısı desteklediği ses aktarım formatları daha fazla. Ondada sorun yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri