Soru Hangi 650W Psu'yu Önerirsiniz?

pla10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar, güç kaynağı (PSU) seçimi konusunda kararsız kaldım. Bütçem 2500-3000 TL arası, 650W civarı bir PSU arıyorum. 80+ Bronze veya üzeri sertifikalı, kaliteli ve uzun ömürlü olsun istiyorum. Şu modeller arasında kaldım ama başka önerilere de açığım:
  • MSI MAG A650BN 650W 80+ Bronze
  • FSP HYPER 80+ PRO H3-650 650W 80+ Bronze
Hangisini önerirsiniz? Kullananlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Sessizlik, stabilite ve garanti önemli benim için. Teşekkürler.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Merhaba arkadaşlar, güç kaynağı (PSU) seçimi konusunda kararsız kaldım. Bütçem 2500-3000 TL arası, 650W civarı bir PSU arıyorum. 80+ Bronze veya üzeri sertifikalı, kaliteli ve uzun ömürlü olsun istiyorum. Şu modeller arasında kaldım ama başka önerilere de açığım:
  • MSI MAG A650BN 650W 80+ Bronze
  • FSP HYPER 80+ PRO H3-650 650W 80+ Bronze
Hangisini önerirsiniz? Kullananlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Sessizlik, stabilite ve garanti önemli benim için. Teşekkürler.
Hocam mag A650bnl var daha kaliteli ama beyaz tercih sizin,Ben FSP'yi öneririm.

KS

pla10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam mag A650bnl var daha kaliteli ama beyaz tercih sizin,Ben FSP'yi öneririm.
Hocam bu PSU'yu diyorsunuz sanırım beyaz değil siyah modeli de var ancak bildiğim kadarıyla bnl modeli giriş seviyesi, bn modelleri biraz daha iyi diye biliyordum yanlış mı biliyormuşum?

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Hocam bu PSU'yu diyorsunuz sanırım beyaz değil siyah modeli de var ancak bildiğim kadarıyla bnl modeli giriş seviyesi, bn modelleri biraz daha iyi diye biliyordum yanlış mı biliyormuşum?
Pardon hocam ben yanlış biliyormuşum,delta psular gayet güzel fiyatlara iniyor onlarda bakılabilir çok f/p psular.

KS

pla10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Pardon hocam ben yanlış biliyormuşum,delta psular gayet güzel fiyatlara iniyor onlarda bakılabilir çok f/p psular.
Delta psu önerisi çok aldım ancak internette hiç bir bilgisini bulamadım korumaları v.s neler var neler yok yazan yer bulamadım, o yüzdende pek güvenemedim ama çoğu kişiden olumlu yorum aldım herkes aynı şeyi söylediğine göre muhtemelen sağlam bir psu. Elimde olan tek bilgi eski tip sistem kullanmışlar.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Delta psu önerisi çok aldım ancak internette hiç bir bilgisini bulamadım korumaları v.s neler var neler yok yazan yer bulamadım, o yüzdende pek güvenemedim ama çoğu kişiden olumlu yorum aldım herkes aynı şeyi söylediğine göre muhtemelen sağlam bir psu. Elimde olan tek bilgi eski tip sistem kullanmışlar.
Hocam delta lenovo,acer,asus gibi büyük laptop firmalarına adaptör üretiyor kaç tane yanan adaptör gördünüz?
Delta psular en kötü B- seviyesinde diye biliyorum.

KS

pla10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,437
Kesinlikle FSP. MSI bu psu da çok çöp iç kaliteye sahip. Kapasitörleri çin malı Ltec marka, A650bnl de aynı o da berbat.

Anladım hocam söylediğiniz gibi doğru diyorsunuz çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Peki bu psu mantıklı olur mu sizce?: https://www.n11.com/urun/delta-gps-750fb-750w-80-platinum-guc-kaynagi-34561918?magaza=hometech
Bunda CapXon kapasitör var TİER C

Bütçe yeterse bunu al derim Nippon Chemi-Con TİER A kapasitöre sahip

Son düzenleme:
KS

pla10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kesinlikle FSP. MSI bu psu da çok çöp iç kaliteye sahip. Kapasitörleri çin malı Ltec marka, A650bnl de aynı o da berbat.

Peki hocam siz ne önerirsiniz platinum olan tier c demiştiniz peki bu ne derecede iyidir: https://www.n11.com/urun/delta-gps-750hb-750w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-34561154

Ayrıca siz olsaydınız ne alırdınız FSP HYPER 650W'mı yoksa DELTA GPS'mi yada çok başka bir psu mu? Çok arada kaldım.

Bütçe yeterse bunu al derim Teapo TİER B kapasitöre sahip
XPG KYBER iyidir seni her türlü idare eder korumaları içi v.s iyidir diyorsanız hocam bütçe çıkarırım.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,437
Peki hocam siz ne önerirsiniz platinum olan tier c demiştiniz peki bu ne derecede iyidir: https://www.n11.com/urun/delta-gps-750hb-750w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-34561154

Ayrıca siz olsaydınız ne alırdınız FSP HYPER 650W'mı yoksa DELTA GPS'mi yada çok başka bir psu mu? Çok arada kaldım.

XPG KYBER iyidir seni her türlü idare eder korumaları içi v.s iyidir diyorsanız hocam bütçe çıkarırım.
FSP daha iyi ama bütçe yeterse bunu al Nippon Chemi-Con TİER A kapasitöre sahip

KS

pla10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
FSP daha iyi ama bütçe yeterse bunu al Nippon Chemi-Con TİER A kapasitöre sahip
Tamamdır hocam çok sağolsun bütçe çıkarmaya çalışacağım eğer çıkaramazsam da FSP alacağım mecbur. Peki FSP ile sorun yaşar mıyım yani korumaları v.s tam değil mi olursa FSP almak zorunda kalırsam aklımda kalmasın diye soruyorum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,437
Tamamdır hocam çok sağolsun bütçe çıkarmaya çalışacağım eğer çıkaramazsam da FSP alacağım mecbur. Peki FSP ile sorun yaşar mıyım yani korumaları v.s tam değil mi olursa FSP almak zorunda kalırsam aklımda kalmasın diye soruyorum.
Yok sıkıntı çıkarmaz FSP bu işin kralıdır.

Yusuf7878

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Bütçe yeterse bunu al derim Nippon Chemi-Con TİER A kapasitöre sahip
Verdiğiniz tüm bilgiler yanlış...

FSP hyper modellerinin filtrelemedeki kapasitorleri noname markalara ait. Ripple performansı berbat. Fanı sleeve bearing olduğundan dolayı 2 3 yıl sonra tangur tungur ses yapmaya başlıyor. O bütcede alınacak en son güç kaynağı olur kendisi. Sırf FSP'nin adı olunca iyi olmuyor.

1764333526248.png

Bazı kapasitörler FZC, bazıları ise Foai markası. Noname ikiside.

1764333512427.png

12v kanalının Ripple değerleri 100mV. Berbat.

BNL modeli giriş seviye için yeterli. Ltec iyi bir üretici olmasada böyle ucuz bir üniteden zaten bu beklenirdi. En azından FSP'de ki gibi noname bir marka değiller. Performans ve iç bileşen konusunda FSP'den fark ile önde.

Delta'ya C tier demenizde komik. Sırf filtrelemede azınlık olarak capXon var diye mi C tier oluyor? Onlarda polimer. Polimer kapasitörler, elektrolitler gibi bozulmaya çok yatkın değil. Elektrolit kapsitörler gibi sızdırma yapmıyorlar zamanla. Geri kalan tüm kapasitörler rubycon, nichicon ve nippon chemi con'a ait. Delta rahatlıkla B+ alabilecek bir güç kaynağı. Topoloji veya kalite anlamında FSP hyper veyahut BNL modelleriyle karşılaştırmanız hata zaten.

Raijintek cratos lite modelinde nippon chemi con kullanmıyor. Elektrolitlerde TK markası kullanılıyor. Japon bir üretici lakin Elite düzeyinde kaliteleri var denebilir. Hem bulk kapasitörde hem de filtrelemedeki elektrolit kapasitörlerde varlar. Polimerler kime ait bilmiyorum.

1764333592092.png

Korumaları tam değil. OTP ve UVP bulunmuyor ünitede.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri