hangi ekran kartı

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocalar selamınaleyküm 

Bu sene topladığım sistemime ekran kartı alacağım.
Şuan ki sistemim bu ;

İşlemci : i7 6800K 
Ram : 8 Gb kingston 2400 Mhz DDR4
Ekran kartı : Asus gtx 660 Tİ 
Anakart : Msı x99a SLI Plus
SSD: 240 GB Corsair 

Fotoğrafçı olduğum için photoshop, Corel draw, illustrator ve pinnacle, video studio x10 vs video programları kullanıyorum.
Şimdi gördüğünüz gibi ekran kartım biraz eski. Ama oyunları vs rahatlıkla açıyor sıkıntım yok. 

Ben biraz bakındım ama GTX 1060 serisinde kararsız kaldım. MSI, Asus, Gigabyte ekran kartlarından hangisini önerirsiniz ? (Ufak tefek mhz farkları var )

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Murat Güngör' Alıntı:
Hocalar selamınaleyküm 

Bu sene topladığım sistemime ekran kartı alacağım.
Şuan ki sistemim bu ;

İşlemci : i7 6800K 
Ram : 8 Gb kingston 2400 Mhz DDR4
Ekran kartı : Asus gtx 660 Tİ 
Anakart : Msı x99a SLI Plus
SSD: 240 GB Corsair 

Fotoğrafçı olduğum için photoshop, Corel draw, illustrator ve pinnacle, video studio x10 vs video programları kullanıyorum.
Şimdi gördüğünüz gibi ekran kartım biraz eski. Ama oyunları vs rahatlıkla açıyor sıkıntım yok. 

Ben biraz bakındım ama GTX 1060 serisinde kararsız kaldım. MSI, Asus, Gigabyte ekran kartlarından hangisini önerirsiniz ? (Ufak tefek mhz farkları var )
Belirli bir bütçeniz bulunmaktami?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam Asus u ben çok seven biriyim ancak şu sıralar garanti konusunda çok sıkıntı çıkartıyor müşterilerine msı gaming x alabilirsiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Asus 'tan bu modeli alabilrisiniz A.C. Origins hediyesi var üstelik veya en hızlı GTX 1060 'ı istiyorsan piyasadaki en yüksek frekans GIGABYTE modelinde. Sizin tercihiniz ama ben MSI sevmiyorum kırmızı kırmızı. :D

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Asus 'tan bu modeli alabilrisiniz A.C. Origins hediyesi var üstelik veya en hızlı GTX 1060 'ı istiyorsan piyasadaki en yüksek frekans GIGABYTE modelinde. Sizin tercihiniz ama ben MSI sevmiyorum kırmızı kırmızı. :D

Ben dedğim gibi asus fanboyuyum ::D ancak garanti işlerinden dolayı msi önerdim :)

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Stüdyomda sene başında Asus GTX 1060 almıştım memnunum aslında. Ama yine de bir sormak istedim.

Bütçe olarak 1700 TL'ye kadar çıkabilirim. Ev için alacağımdan dolayı çokta fiyat farkı vermek istemiyorum açıkçası.

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pekiala GTX alırız bizde :D

Peki Msı, Asus, Gigabyte hangisini alayım. Baktığımız zaman 200 300 TL gibi bir fark bile görülebiliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Murat Güngör' Alıntı:
peki amd'nin bu r580 falan nasıl ?

İndirimlerle alabilirsiniz
http://www.vatanbilgisayar.com/evga...-superclocked-acx-2-0-nvidia-ekran-karti.html

Yalnız ben iki farklı kart verdim birisi Asus ama 6000 Mhz Bellek olanı ilk çıkan GTX 1060 diğer verdiğim ise GIGABYTE 9000 Mhz olan sonradan çıkan GTX 1060 bu oyunlarda performans farkı yaratıyor çok fazla değil ama 10 FPS kadar fark oluyor birde GIGABYTE kartında en üst noktada O.C. var buda 5 FPS kadar fark yaratıyor ortalama 10-15 FPS fark oluyor youtube üzerinden araştırabilrisin ben izledim videoları gerçekten bu GIGABYTE iyi olmuş.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BilgisayarcıGenç' Alıntı:

Yalnız ben iki farklı kart verdim birisi Asus ama 6000 Mhz Bellek olanı ilk çıkan GTX 1060 diğer verdiğim ise GIGABYTE 9000 Mhz olan sonradan çıkan GTX 1060 bu oyunlarda performans farkı yaratıyor çok fazla değil ama 10 FPS kadar fark oluyor birde GIGABYTE kartında en üst noktada O.C. var buda 5 FPS kadar fark yaratıyor ortalama 10-15 FPS fark oluyor youtube üzerinden araştırabilrisin ben izledim videoları gerçekten bu GIGABYTE iyi olmuş.

benim 2 arkadaşımda aynı kartları aldırlar linktekinin gigabyte olan modelini gerçtekn normale göre farkı hissediyorsun oyun sırasında

gigabyteın son zamanlardaki kart tasarım ve performansları benim çok hoşuma gidiyor sizcede kart tasarımları güzel değil mi ?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Enes Değirmenci' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

benim 2 arkadaşımda aynı kartları aldırlar linktekinin gigabyte olan modelini gerçtekn normale göre farkı hissediyorsun oyun sırasında

gigabyteın son zamanlardaki kart tasarım ve performansları benim çok hoşuma gidiyor sizcede kart tasarımları güzel değil mi ?

Güzel kartlar ancak servis değişmişler servisi vasat diyolar

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus kalitesini zamanında belli etmiş bir marka zaten. Ve bu zamana kadar kullandığım anakart olsun ekran kartı olsun bir kere servise gönderdiğimi hatırlamıyorum o kadar yormama rağmen.

Gigabyte marka ürünlerinde kalitesi orta da zaten.

Evga - gigabyte - asus ekran kartlarından şu zamana kadar fazla sıkıntı duymadım diyebilirim.
Bu konuyu açmamda ki asıl amaçta üst düzey kartları bilmeyenlerde faydalansın konu açmadan.

Sonuca gelirsek asusun pahalı olmasının sebeplerinden birisi de adından dolayı değil mi ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri