Soru Hangi Ekran Kartını Almalıyım.

Lunis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
merhabalar arkadaşlar direk lafa giriyorum amd bi sistem kullanıyorum ve amdnin bu bozuk driverları yüzünden baya başım ağrıyor yeni bir ekran kartı almak istiyorum ekran kartımı satıp üstüne para koyarak bir ekran kartı almayı düşünüyorum ne almalıyım söyleyebilen olursa sevinirim bir öneri yapabilir misiniz.

Şuanki ekran kartım: Amd Radeon Rx 6400

İşlemcim : Amd ryzen 5 5500

ram 16 gb

şuanlık sistemim bu şekilde ekran kartını satıp farklı bir nvdia ekran kartı almak istiyorum, akakce gibi sitelerde 4060 baktım çok ucuz geldi güvenilir mi bu sisteme hangi ekran kartı gider?

not: çok fazla anlamıyorum ekran kartlarından.

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
KS

Lunis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
önerin için teşekkür ederim. genellikle cs lol gta witcher 3 apex gibi oyunlar oynuyorum alırsam pişman olmam dimi? ve şuanki ekran kartımı satsam kaç para eder? dediğim gibi çok anlamıyorum bu işlerden.

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
İşlemcinin kaldırabileceği,zaten en fazla, bu e.kartıdır. Hiç bi sorun olmaz .Tıkır tıkır çalışırlar.İlerde de 2. el bi ryzen 5600 alabilirsen ,oynadığın oyunlar işlemciye de abandığı için ,daha iyi olur.

Elindeki kartın, güncel, en ucuz fiatına bak. Yüzde 70 civarı,satılabilir.

KS

Lunis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İşlemcinin kaldırabileceği,zaten en fazla, bu e.kartıdır. Hiç bi sorun olmaz .Tıkır tıkır çalışırlar.İlerde de 2. el bi ryzen 5600 alabilirsen ,oynadığın oyunlar işlemciye de abandığı için ,daha iyi olur.

Elindeki kartın, güncel, en ucuz fiatına bak. Yüzde 70 civarı,satılabilir.
hocam önerdigin islemci ile ekran kartını alırsam uzun bir süre gider mi ilerde update atmam gerekir mi

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Çok uzunbi süre tabi ki gitmez. En önce e.kartı eskir zaten .Ama yapabileceğiniz başka bi seçenek de yok Bu en iyisi.
Bütçeniz olsaydı sağlam bi anakrt alabilseydiniz,ilerde bi 5700X3D işlemci alıp,upgrade için önünüz açık olurdu Ama hep masraf,,sonuçta.

KS

Lunis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Çok uzunbi süre tabi ki gitmez. En önce e.kartı eskir zaten .Ama yapabileceğiniz başka bi seçenek de yok Bu en iyisi.
Bütçeniz olsaydı sağlam bi anakrt alabilseydiniz,ilerde bi 5700X3D işlemci alıp,upgrade için önünüz açık olurdu Ama hep masraf,,sonuçta.
sağol önerilerin teşekkür ederim hocam

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
İlerde işlemciyi en azından 5600 yaparım dersen
3060ti-4060ti

5500 ile bir süre idere ederim ilerde daha düşük ihtimal güncellerim dersen
3060-4060

KS

Lunis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İlerde işlemciyi en azından 5600 yaparım dersen
3060ti-4060ti

5500 ile bir süre idere ederim ilerde daha düşük ihtimal güncellerim dersen
3060-4060
aralarındaki fark nedir acaba ekran kartları hakkında fikrim yokta ve ilerde 5600 almayı planlıyorum.

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
@Lunis

Ti ve Ti olmayan modeller arasında ,oyununa göre yüzde 15-20 arası bi perf. farkı olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri