Hangi İşlemci Daha İyi ?

KS

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
hocam size bir sorum olacak işlemcide ghz mı onemlidir önbellekmi mesela bi işlemci 10 mb gb da olabilir tam bakmadım 10 önbellek 4,2 ghz gce sahip biride 15 önbellek 4 ghz gce sahip hangisi tercih edilmelidir

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ön bellek işlemcide önemli bir faktördür Rander performansında etkili fark yaratır xeon işlemcilerin ön bellekleri çok daha yüksek olanları da var ama GHz değeri düşüktür. Daha çok server ve render işlerinde kullanılır oyun performansında düşük kalabilirler. Diğer önemli bir faktör çekirdek sayısıdır bunda da render ön plandadır. Mesela i7 6900K nın GHz değeri Max 3,70 ama 20MB ön bellek 8 çekirdek 16 iş parçacığına sahip, i7 7700K ise Max 4,50 GHz ama 8MB ön bellek mevcut 4 çekirdek 8 iş parçacığına sahip. Bu özelliklerde i7 6900K daha performanslı yani kullanım amacına göre oyun performansında çok bir fark bulamazsın ama SLI yapmak istersen sonra Render yapmak istersen 6900k olanı alacaksın ekran kartına daha çok destek verecektir çünkü. Burada ekran kartı da alacağın işlemciye göre performanslı olmalı. GHz yüksek olanlar biraz daha hızlı hesaplama yapabiliyor ama bunu sen ben farkedemeyiz saten hele ki yeni işlemcilerde performans sorunu yaşatmaz. Yani yeni bir işlemcide GHz ye fazla takılma sadece aralarında kaldığın işlemcileri gerçek kullanıcılar tarafından testleri izle hangisi iyi sonuç veriyorsa kullanım amacına göre onu tercih et.

Bosnakk Bsnk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam i7 7700k ve ryzen 7 1700 arasında çok bi performans farkı varmı?kaç fps fark eder ortalama?

KS

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
7700knın işlemci hızı yüksek önbellegi düşük ryzeninde önbelleki fazla işlemci gücü az ben i7 seçerdim

Bosnakk Bsnk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arada 250 tl lik bi fark var bide amd nin fanına bayılıyorum ya.Fps olarak aralarında nekadar farı vardır ortalama bi rakam söylerseniz daha iyi anlarım performans farkını.

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bosnakk Bsnk' Alıntı:
Hocam i7 7700k ve ryzen 7 1700 arasında çok bi performans farkı varmı?kaç fps fark eder ortalama?

Oyun performansında i7 7700k daha önde %20 kadar fakat 1700 de ise render performansı intele göre daha yüksek ama FPS de çok büyük bir fark göremezsin. Sadece farkı render de hissedersin.

Ayrıca bunun gibi soruları konu açarak yaparsanız daha iyi olur başkalarının konularını sabote etmemiş oluruz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri