Hangi Işlemciyi Almalıyım

AliE.K

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba anakartımı ve sistemimi seviyorum gittiği yere kadar kullanmak istiyorum AM5e geçmek istemiyorum ve minimum parça ve fiyatla yükseltmek istiyorum. Çok fazla oyun oynayan biri değilim en fazla valorant cs gibi oyunlar oynuyorum daha çok grafik tasarımla ilgileniyorum. Öncelikle işlemci almayı düşünüyorum ekran kartını daha sonra alacağım. Almayı düşündüğüm işlemciler Ryzen 7 5700X3D veya Ryzen 7 5800XT aralarındaki farklar nedir ve after effects ve premiere pro gibi programlara yeterli olurmu veya önerdiğiniz başka bir işlemci varmı. Şuan cooler master 240mm sıvı soğutma takılı bu işlemcilere yeterli olurmu? Şuan ekran kartı olarak asus rtx 3060 12gblık versiyonu takılı ekran kartı alana kadar idare edermi darboğaz yaparmı. Ekran kartı olarak minimum 16GB ekran kartına geçmeyi düşünüyorum 5060 ti veya 4070 ti super sizce hangisine geçmeliyim? Şuan Asus tuf 650 watt psu var yeterli olurmu en az kaç watt olmalı? Veya başka öneriniz varmı?

Sistemim

Asus TUF GAMING B550-PLUS (WI-FI)​

AMD Ryzen 5 5600X​

Asus RTX 3060 DUAL 12gb​

Asus TUF-GAMING-650 W Power Supply​

Crucial 4x8 32 GB 3200 MHz ram​

Cooler Master MasterLiquid ML240L sıvı soğutma​

FatihS42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Nvidia 5070 e 650w 5070 ti e 750w psu öneriyor size yeter. Cs valorant için her türlü 5700x3d işlemci daha iyi olur 3060 ise bu oyunlar için yine yeterli olur ileride am5 sistem kurmayı düşünürseniz değiştirirsiniz burda 5700x3d ve 3060 cs2 performansı var

KS

AliE.K

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nvidia 5070 e 650w 5070 ti e 750w psu öneriyor size yeter. Cs valorant için her türlü 5700x3d işlemci daha iyi olur 3060 ise bu oyunlar için yine yeterli olur ileride am5 sistem kurmayı düşünürseniz değiştirirsiniz burda 5700x3d ve 3060 cs2 performansı var
Zaten sistemim oynadığım oyunlar için yeterli bi sorunum yok fakat son bi yükseltme yapıp hem gittiği yere kadar kullanıp hemde after effects ve premiere pro gibi programları daha rahat kullanmak istiyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
Merhaba anakartımı ve sistemimi seviyorum gittiği yere kadar kullanmak istiyorum AM5e geçmek istemiyorum ve minimum parça ve fiyatla yükseltmek istiyorum. Çok fazla oyun oynayan biri değilim en fazla valorant cs gibi oyunlar oynuyorum daha çok grafik tasarımla ilgileniyorum. Öncelikle işlemci almayı düşünüyorum ekran kartını daha sonra alacağım. Almayı düşündüğüm işlemciler Ryzen 7 5700X3D veya Ryzen 7 5800XT aralarındaki farklar nedir ve after effects ve premiere pro gibi programlara yeterli olurmu veya önerdiğiniz başka bir işlemci varmı. Şuan cooler master 240mm sıvı soğutma takılı bu işlemcilere yeterli olurmu? Şuan ekran kartı olarak asus rtx 3060 12gblık versiyonu takılı ekran kartı alana kadar idare edermi darboğaz yaparmı. Ekran kartı olarak minimum 16GB ekran kartına geçmeyi düşünüyorum 5060 ti veya 4070 ti super sizce hangisine geçmeliyim? Şuan Asus tuf 650 watt psu var yeterli olurmu en az kaç watt olmalı? Veya başka öneriniz varmı?

Sistemim

Asus TUF GAMING B550-PLUS (WI-FI)​

AMD Ryzen 5 5600X​

Asus RTX 3060 DUAL 12gb​

Asus TUF-GAMING-650 W Power Supply​

Crucial 4x8 32 GB 3200 MHz ram​

Cooler Master MasterLiquid ML240L sıvı soğutma​

ilerde daha güçlü bir ekran kartına geçmeyi planlıyorsanız işlemciyi tekrardan ddr4 başka bir işlemciyle güncellemek para kaybı olacaktır. 2k bir ekran kartına geçtiğinizde bahsettiğiniz 4070ti gibi daha güzel bir işlemci ve am5 kombinasyonuz daha doğru tercih olacaktır. Tabiki tercih yine sizin. Sizle benzer bir sisteme sahibim bir kaç marka ve ekran kartı modeli değişik sadece. Yani ufak dokunuşlar çok farkettirmeyecektir. (Fps oyunlarında işlemci değiştiği için artma yaşanabilir tabi) Ama diğer türlü programlarda çok bir fark olmayacaktır. tabi karar yine sizin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri