Öneri Hangi Laptopu Alsam Karar Veremedim

TR_Kingmetofom

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
İntel tercihimdir
Ekran Kartı
RTX Serisi Ekran Kartı
Şu iki laptop arasında kaldım sizce aradaki fiyat farkına değermi bütçem 50 ila 55k ya kadar uzayabilir.
https://app.hb.biz/0y8oixvMXGRO

https://app.hb.biz/D0Qz7D8fndzo

HP Marka laptoplarda dikkatimi çekiyor pek karar veremedim. Oyun ve tasarım amacı ile alacaktım önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Klews

Co Admin
Co Admin
Tepki
25
Merhaba, eğer bütçe yükseltmek istemiyorsanız i5'li modeli tercih edebilirsiniz zira sınıfın şu an F/P'si diyebiliriz. Her iki modelin ekran kartı da 115W.

Cihazların arasındaki temel farklardan birisi işlemci ve ekran boyutu. Intel Core i7 13620H mimarisinin diğer modele kıyasla L3 önbelleği daha yüksek. Bu durumunda doğrudan performansa etki edeceğini söylemekte fayda var.

Bu modellerin haricinde eğer bütçenizi artırabiliyorsanız, Game Garaj Slayer X7T-5060 C7 Intel Core I7 14650HX modelini öneririm.

KS

TR_Kingmetofom

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, eğer bütçe yükseltmek istemiyorsanız i5'li modeli tercih edebilirsiniz zira sınıfın şu an F/P'si diyebiliriz. Her iki modelin ekran kartı da 115W.

Cihazların arasındaki temel farklardan birisi işlemci ve ekran boyutu. Intel Core i7 13620H mimarisinin diğer modele kıyasla L3 önbelleği daha yüksek. Bu durumunda doğrudan performansa etki edeceğini söylemekte fayda var.

Bu modellerin haricinde eğer bütçenizi artırabiliyorsanız, Game Garaj Slayer X7T-5060 C7 Intel Core I7 14650HX modelini öneririm.
Öncelikle öneri için tesekkürler. Bu marka yeni sanırım çoğu yerde karşıma çıkıyor üstelik şimdide indirimdeymiş. Sizce nasıl fiyat - performans ve marka - model olarak, sonuçta alacağım ve uzun süre gitmesini istiyorum şimdiden teşekkürler

Klews

Co Admin
Co Admin
Tepki
25
Rica ederim. Model, gerek fiyatıyla gerekse sahip olduğu özellikleriyle kendisini ön plana çıkarıyor diyebilirim. Üreticisi yani Game Garaj, yıllardır bilgisayar sektöründe hizmet veriyor. Bu bağlamda, herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

PC Hocası Youtube kanalında ürünün detaylı incelemesi mevcut. Buraya tıklayarak videoya gidebilirsiniz. Lakin, videoda incelenen 32 GB RAM'li model. Ben bütçeniz doğrultusunda 16 GB RAM'li modeli önerdim. Bilginiz olsun.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Şu iki laptop arasında kaldım sizce aradaki fiyat farkına değermi bütçem 50 ila 55k ya kadar uzayabilir.
https://app.hb.biz/0y8oixvMXGRO

https://app.hb.biz/D0Qz7D8fndzo

HP Marka laptoplarda dikkatimi çekiyor pek karar veremedim. Oyun ve tasarım amacı ile alacaktım önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
50k ya hepsiburadanın sattıgı 5060+i7 13620h li 24gb ram olan laptopu aldım almamış olursan cuma elime geçecek buraya başlık olarak fikirlerimide paylaşabilirim her şey sorunsuz olursa

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
hp 16 serileri problemli
lenovo loqlar problemli

bu iki ürüne baktım

ekran boyutu ve işlemci farkı var

genelde fiyat performans ürün alanlar 15.6 ürün alırlar ki
uygun fiyatlı 15.6 olan ürün gerçekten cazip fiyata sahip

diğer ürün
işlemci olarak evet daha iyi
aradaki fark sadece işlemci olsa
ve işlemci odaklı oyun delisi değilsem işlemci odaklı programlarla çalışmıyorsam
aradaki farkı şahsi fikrimce ödemezdim (tekrarlıyorum şahsi fikrimce %100 teknik kesin bilgi değildir)
ama arada fiyata etken bir de ekran boyut farkı var

burada önemli olan senin de tercihlerin

17.3 olması şart değil (şart değil ki diğer 15.6 lık ürünü atmışsın)
diyorsan çok uçmayalım diyorsan ucuz olan da iş görür

bir tık daha bütçe artırırsan

ekran olarak ikisinin arasında kalan
işlemcisi diğer iki üründen de daha iyi
32 gb ram
quad hd ekran (diğerleri full hd olmalı)
bu ürünü alman daha mantıklı gibi

elbetteki biraz daha çıakrsan şu var demenin sonu yok
55k lık ürün atsan 4k daha çık şunu al deriz
60k lık ürün atsan 5k daha ver bunu al deriz

ama seni çok zorlamayacaksa çıkarsan daha mantıklı seçim olur

KS

TR_Kingmetofom

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hp 16 serileri problemli
lenovo loqlar problemli

bu iki ürüne baktım

ekran boyutu ve işlemci farkı var

genelde fiyat performans ürün alanlar 15.6 ürün alırlar ki
uygun fiyatlı 15.6 olan ürün gerçekten cazip fiyata sahip

diğer ürün
işlemci olarak evet daha iyi
aradaki fark sadece işlemci olsa
ve işlemci odaklı oyun delisi değilsem işlemci odaklı programlarla çalışmıyorsam
aradaki farkı şahsi fikrimce ödemezdim (tekrarlıyorum şahsi fikrimce %100 teknik kesin bilgi değildir)
ama arada fiyata etken bir de ekran boyut farkı var

burada önemli olan senin de tercihlerin

17.3 olması şart değil (şart değil ki diğer 15.6 lık ürünü atmışsın)
diyorsan çok uçmayalım diyorsan ucuz olan da iş görür

bir tık daha bütçe artırırsan

ekran olarak ikisinin arasında kalan
işlemcisi diğer iki üründen de daha iyi
32 gb ram
quad hd ekran (diğerleri full hd olmalı)
bu ürünü alman daha mantıklı gibi

elbetteki biraz daha çıakrsan şu var demenin sonu yok
55k lık ürün atsan 4k daha çık şunu al deriz
60k lık ürün atsan 5k daha ver bunu al deriz

ama seni çok zorlamayacaksa çıkarsan daha mantıklı seçim olur

Tabi hocam laf lafı açar herkes farklı önerir. Bir kere vereyim tam vereyim kafasındayım üçe beşe çok şey etmeden

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri