bulunduğun şehirdeki en iyi 3 5 liseden birine gideceksen kesinlikle istedğin bölümle de alakalı sayısal bölümü tercih etmenı onerırım. çünkü bahsettiğim bu en iyi liselerde kaliteli hocalar bulunur ve senı uniye en iyi şekilde hazırlar. sınıf arkadaslarında rekabete sokarlar. onun dısında ben normal 400 puanlı anadolu lısesı mezunuyum. benımkı gıbı liselerde eğitim tipik şekilde işler. hoca girer dersini anlatır gider. benımkı gıbı lıselerde 2 3 tane gercekten kaliteli eğitim veren sende fark yaratacak eğitimci olur. olursa onların sende katkısı olur. yks serüvenımde bana sadece coğrafya hocamın katkısı oldu. benımkı gibi liseye gidersen olacak en muhtemel senaryo 4 yılın takdir tesekkür alarak gececek ve yks falan hazırlıgın olmayacak. son sene yks nın farkına varacaksın ve 4 yılın takdir belgesi alarak boşa gececek cunku bu lıselerde duzenlı ve sıkı calısmayı asılamazlar. ilgi duyduğun bazı derleslerın konularını hatırlayacaksın. sonra ailenle gorusup ya acıga gecer kendın sıkı calısırsın ya dershaneye yazılırsın. lise hayatın muhtemelen boyle olacaktır. tecrübeyle sabittir.aslında en başında dil okumak istiyordum(matematiğim yetersiz kaldığı için) ama küçüklükten beri hayalim olduğu için ve bilgisayar ile iç içe olduğum için mühendis olmayı istiyorum.(Yazılım veya Bilgisayar).
şu an yabancı dilim yok denecek kadar az, lisede sayısal okudum ve ankü coğrafya son sınıf öğrencisiyim