Hangi monitoru almaliyim?

Aybas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Galax Gtx 970 hof model ekran karti ve ryzen 5 5500 islemci iceren bir kasam var. 12 yillik 24 inch acer marka lcd monitorumu degistirerek yeni birsey almak istiyorum. Ama ne almam gerektigine karar veremedim. Ekran kartini uc bes ay icerisinde degistirebilirim ( 6700xt ,6800 xt gibi bir ekran karti alabilirim sanirim). Genel olarak dota oynuyorum. Total war serisi gibi oyunlar oynuyorum nadiren de.

Sorularim sunlar:
-24 inch ekran dusunuyorum ama 27 inch 2k arasinda da kararsizim. 27 konusunda kararsiz olma sebebim mevcut ekran kartim 2kda cok da iyi calismaz sanirim. Bir de buyuk ekranda map kontrolu nasildir bilemedim. Sizin onerileriniz nedir?
-24 inch 144-170 hz arasi ekranlarin fiyatlari 3bin tlden basliyor 5 bin tllere kadar cikiyor. Aradaki fiyat farkini vermeye sizce deger mi?
- Siz alacak olsaniz 3-4 bin tl araliginda ne alirdiniz?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Büyük ekranda map kontrolü zor olabilir ama genelde 2K monitörler 27" oluyor. Şuan ekran kartınız 2K açmaz ama 6700XT/6800XT kartları da 1080p de kullanılmaz. Çözünürlük düşürüp 970 ile kullanırsınız sorun olmaz bence. WEB satışı yok galiba ama olsaydı Gigabyte G24F-2 alırdım (1080p , uygun fiyat ve iyi özellikler için). Onun dışında 2K monitörler genelde 5K civarında satılıyor.

KS

Aybas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Büyük ekranda map kontrolü zor olabilir ama genelde 2K monitörler 27" oluyor. Şuan ekran kartınız 2K açmaz ama 6700XT/6800XT kartları da 1080p de kullanılmaz. Çözünürlük düşürüp 970 ile kullanırsınız sorun olmaz bence. WEB satışı yok galiba ama olsaydı Gigabyte G24F-2 alırdım (1080p , uygun fiyat ve iyi özellikler için). Onun dışında 2K monitörler genelde 5K civarında satılıyor.
Tesekkurler yorumlariniz icin. 6700/6800 xt kartlarinin 1080pde kullanilmamasinin sebebi nedir? Gereksiz oldugu icin mi yoksa ekstra bir uyumluluk sorununa sebep olabilecegi icin mi boyle bir yorum yapmistiniz? Evet ben de Gigabyte G24F-2 almayi dusunmustum ama satisi yok malesef :( Asus Tuf serisi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Vg249q1r modeli gibi bor model mantikli midir mesela? Yada cidden ise yarar , 1-2 daha koyup sunu al farkini kesinlikle hissedersin diyebileceginiz bir model. Asil sorunum butce degil de ihtiyacimi neyin karsilacagini kafamda olusturamam sanirim :)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Tesekkurler yorumlariniz icin. 6700/6800 xt kartlarinin 1080pde kullanilmamasinin sebebi nedir? Gereksiz oldugu icin mi yoksa ekstra bir uyumluluk sorununa sebep olabilecegi icin mi boyle bir yorum yapmistiniz? Evet ben de Gigabyte G24F-2 almayi dusunmustum ama satisi yok malesef :( Asus Tuf serisi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Vg249q1r modeli gibi bor model mantikli midir mesela? Yada cidden ise yarar , 1-2 daha koyup sunu al farkini kesinlikle hissedersin diyebileceginiz bir model. Asil sorunum butce degil de ihtiyacimi neyin karsilacagini kafamda olusturamam sanirim :)
Hocam kartın1080p 1440p 2160p çözünürlükteki FPS değerleri aşağıdaki gibidir;

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Kartlar fazla güçlü olduğundan sizdeki işlemci ve bir çok işlemci o kartları 1080p de beslemez ve darboğaz yaşarsınız. Yazdığınız Vg249q1r model monitörde de kronik sorunlar var diye biliyorum. Aşağıdaki monitör tercih edilebilir gibi.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Üst segment karta gecicekseniz 2k almanız daha dogru. Başta 1080p kullanılmaz demesinin sebebi bu. İşlemci de problem olur 6800xt için. İps monitör almaya çalışın. 2k kaliteli monitörler 5-6k fiyat bandında. Aşağıya şuan ki bütçeniz için öneri bırakıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri