Hangi Sistem Daha Mantıklı?

ardashi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
1. sistemin işlemcisini 5600 yaparak alacağım alırsam ve anakartını b450 yapayım mı?
sizce hangisini almam daha mantıklı performans için? hangisiyse özelleştirilecek parçası varsa yanında onlarıda söylerseniz iyi olur ufak tefek oynamalar yapabiliriz

1. sistem

2. sistem

3. sistem

4. sistem

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
sebebinide belirtir misiniz ona göre bende karşılaştırma yapayım
12400F - H610 yerine 5600 - B450 tercih ederim öncelikle. İki işlemci kafa kafaya gitse de, 5600 CS GO gibi oyunlarda daha önde. Bir diğer sebep ise 2. sistemde 3060 olarak TUF var. Dual modelden cok daha iyi. Geri kalan parçalar benzer zaten.

FronX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
sebebinide belirtir misiniz ona göre bende karşılaştırma yapayım
Bence intel almalısınız amd am4 sistemlerin önü biraz kapalı intel alırsanız bu anakarta i9 13900k bile takarsınız sonra dan da paranız olunca anakart ve ram yenilersiniz çok daha mantıklı olur easter eg1 sistem daha iyi yani vatanda ki sistem parçaları çok dandik biraz bakacağım size yapabileceğiniz özelleştirmeleri söyliyeceğim ama bana çıkabileceğiniz max bütçenizi söyliyebilir misiniz?

KS

ardashi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bence intel almalısınız amd am4 sistemlerin önü biraz kapalı intel alırsanız bu anakarta i9 13900k bile takarsınız sonra dan da paranız olunca anakart ve ram yenilersiniz çok daha mantıklı olur easter eg1 sistem daha iyi yani vatanda ki sistem parçaları çok dandik biraz bakacağım size yapabileceğiniz özelleştirmeleri söyliyeceğim ama bana çıkabileceğiniz max bütçenizi söyliyebilir misiniz?
daha çıkacağını sanmıyorum max 16k

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
1. sistemin işlemcisini 5600 yaparak alacağım alırsam ve anakartını b450 yapayım mı?
sizce hangisini almam daha mantıklı performans için? hangisiyse özelleştirilecek parçası varsa yanında onlarıda söylerseniz iyi olur ufak tefek oynamalar yapabiliriz

1. sistem

2. sistem

3. sistem

4. sistem
3. sistem ve vatandan uzak durun kazıklanmamak istiyorsanız

KS

ardashi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
3. sistem alın dedim hocam zaten onu önermistim benim dediğim 4. olandan uzak durun yani vatanbilgisayardan
anladım 3. sistem ve vatandan uzak durun diyince ikisindende uzak durun demek istediniz sandım tamam teşekkürler. 2. sistem nasıl sizce?

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248

1. sistem

2. sistem

3. sistem

4. sistem
CPU da Intel şartınız yoksa eğer ki AMD CPU lu sistem attığınıza göre öyle bir şartınız yok diye düşünerek den ben olsam 2. Sistemi tercih ederdim 5600 işlemci gerçekten güzel l3 ön bellek olarak beni çok cezbediyor açıkçası :)

KS

ardashi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
CPU da Intel şartınız yoksa eğer ki AMD CPU lu sistem attığınıza göre öyle bir şartınız yok diye düşünerek den ben olsam 2. Sistemi tercih ederdim 5600 işlemci gerçekten güzel l3 ön bellek olarak beni çok cezbediyor açıkçası :)
12400 f 5600 den daha güçlü çoğu oyunda ama 2. sistemin ekran kartı sağlam diye içim ona ısındı o yüzden onu tercih edeceğim sanırım :)

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
12400 f 5600 den daha güçlü çoğu oyunda ama 2. sistemin ekran kartı sağlam diye içim ona ısındı o yüzden onu tercih edeceğim sanırım :)
Aaaaa tuf ben onu kaçırmışım hemde 3 fan hocam o zaman bize hayırlı olsun demek düşer ❤️

ramiskaraeski

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
ryzen 5600 olması ve ona uygun ekran kart olmasından dolayı 2. secenek göz kapalı gir

KS

ardashi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Aaaaa tuf ben onu kaçırmışım hemde 3 fan hocam o zaman bize hayırlı olsun demek düşer ❤️
teşekkür ederim hocam psuyu 700w yaptım başka öneriniz var mıdır özelleştirmeyle ilgili depolama alanı almalı mıyım ve ssd si iyi midir sizce ben pek bilmiyorum

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
teşekkür ederim hocam psuyu 700w yaptım başka öneriniz var mıdır özelleştirmeyle ilgili depolama alanı almalı mıyım ve ssd si iyi midir sizce ben pek bilmiyorum
PSU kısmını çok iyi yapmışsınız bu M2 SSD çok hoşuma gidiyor okuma yazma kısmı ciddi oranda iyi 500 GB eğer çok fazla oyun oynamıyorsanız yetiyor bence bende 500 GB kullanıyorum baya fazla tabi yetmezse 1tb bakabilirsiniz ama dediğim gibi yeterse size hiç gerek yok para cepde dursun yetmezse ilerleyen dönemlerde ilave edersiniz bence

KS

ardashi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
PSU kısmını çok iyi yapmışsınız bu M2 SSD çok hoşuma gidiyor okuma yazma kısmı ciddi oranda iyi 500 GB eğer çok fazla oyun oynamıyorsanız yetiyor bence bende 500 GB kullanıyorum baya fazla tabi yetmezse 1tb bakabilirsiniz ama dediğim gibi yeterse size hiç gerek yok para cepde dursun yetmezse ilerleyen dönemlerde ilave edersiniz bence
oyun oynuyorum 500 gb yetmiyecek gibi duruyor 1tb alacağım sanırım hangisini önerirsiniz?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri