Hangi Sistemi Seçmeliyim? Rtx4070 (Intel/Amd)

caponika

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
herkese merhaba,
şuanlık 1080p olarak kullanacağım (ileride 2kya geçiş yapacağım) 4070 li sistemlerden hangisini tercih etmeliyim? ya da nasıl değişiklikler yapmalıyım? ileriye dönük ve uzun vadeli bir sistem olsun istiyorum.. yükselen piyasaya bir daha bu kadar yetişebileceğimi düşünmüyorum..
intelli seçenek;

benim düzenlemiş olduğum,
1687125050001.png

amd işlemcili seçenek;

1687125143493.png

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
herkese merhaba,
şuanlık 1080p olarak kullanacağım (ileride 2kya geçiş yapacağım) 4070 li sistemlerden hangisini tercih etmeliyim? ya da nasıl değişiklikler yapmalıyım? ileriye dönük ve uzun vadeli bir sistem olsun istiyorum.. yükselen piyasaya bir daha bu kadar yetişebileceğimi düşünmüyorum..
intelli seçenek;

Ekli dosyayı görüntüle 22919

amd işlemcili seçenek;

Ekli dosyayı görüntüle 22920
Amd valorant gibi oyunlarda fazla fps verir aynı şekilde render ve yayın yaparken daha iyi olur intel diğer alanlarda daha iyi

QuickEK

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
144
AMD sistem. Hem işlemci birkaç nesil anakart ile yola devam edersiniz. Ama intel 2 nesilde bir anakart değiştirtiyor.

KS

caponika

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Amd valorant gibi oyunlarda fazla fps verir aynı şekilde render ve yayın yaparken daha iyi olur intel diğer alanlarda daha iyi
cevabınız için teşekkür ederim diğer alanlardan kasıt nedir acaba @Sahuraka

AMD sistem. Hem işlemci birkaç nesil anakart ile yola devam edersiniz. Ama intel 2 nesilde bir anakart değiştirtiyor.
teşekkürler, seçmiş olduğum anakart uygun mudur acaba ? @QuickEK

KS

caponika

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

QuickEK

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
144
daha çok AAA oyunlara yöneleceğim bu yüzden kararsızlık içerisindeyim ama arkadaşın da dediği gibi intel çok anakart değiştirtirse bu benim için bir sorun olur
Değiştirtir derken mesela siz amd yeni işlemci çıkardı 3-4 nesil kadar bunu anakarta takabilirsiniz. Ama intel 2 nesilden sonra yeni işlemci çıkartırsa ve almak isterseniz mecburen anakartı da değiştirmek zorundasınız. Yoksa bu ikiliyi alıp yıllar boyunca değiştirmeden kullanabilirsin.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
daha çok AAA oyunlara yöneleceğim bu yüzden kararsızlık içerisindeyim ama arkadaşın da dediği gibi intel çok anakart değiştirtirse bu benim için bir sorun olur

çok teşekkür ederim dostum
Am5 platformu senin için daha rahat olur AAA oyunlarda 5 10 fps farkeder

KS

caponika

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Değiştirtir derken mesela siz amd yeni işlemci çıkardı 3-4 nesil kadar bunu anakarta takabilirsiniz. Ama intel 2 nesilden sonra yeni işlemci çıkartırsa ve almak isterseniz mecburen anakartı da değiştirmek zorundasınız. Yoksa bu ikiliyi alıp yıllar boyunca değiştirmeden kullanabilirsin.
anladım teşekkürler

Am5 platformu senin için daha rahat olur AAA oyunlarda 5 10 fps farkeder
evet ben de araştırdığımda bunu gözlemledim teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri