Soru Hangi Sistemi Tercih Edeyim? (Rx 6700 XT Vs RTX 3060)

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Rtx 3060 tercih etmeni tavsiye ederim çünkü amd işlemcideki dayanıklılık ve performansı ekran kartında oturtmadıgını düşünüyorum kafan rahat olur
Aynen öyle Nvidia bu piyasanin iPhone nu android daha özellikli bir telefon olsada iPhone sevmesemde en stabil ve sağlam o ekran kartında da Nvidia bana göre şahsi fikrim

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
hocam adama daha fazla para ödetip daha az performans alacağı bir sistem öneriyorsunuz biraz fazla abartıyorsunuz naptı bu amd size. Hocam amd sistemi alıp driverını whql kurup önerilenlerde kullanırsanız kartı hiç bir problem olmayacaktır.

Son düzenleme:
KS

Metee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam eğer yazılım sıkıntısı çekmek istemiyorsan rtx sistemi al ama arada bir driver çöksün ne olacak diyorsan AMD sistemi al
Ortalama kaç yılda bir driver çöker? Yani fazladan 3000TL vermeye değer mi?

hocam adama daha fazla para ödetip daha az performans alacağı bir sistem öneriyorsunuz biraz fazla abartıyorsunuz naptı bu amd size. Hocam amd sistemi alıp driverını whql kurup önerilenlerde kullanırsanız kartı hiç bir problem olmayacaktır.
3060ti çok pahalı geldiği için bende amd alma taraftarıyım ama bu driver çökme, siyah ekran, wattman hatalarından korkmaya başladım

servet Ünal

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117

wattman hatasından korkmama gerek var mı çünkü arasında çok fazla fiyat farkı var​

Ben rx6600 kullanıyorum hiç yaşamadım şu an a kadar ama yaşayanlarda var var ben kısa süredir kullanıyorum ama yaşarsan büyük ihtimalle parça uyumsuzluğu dan yada ekran kartının hızını ayarlayamama sonucu oluyor korkulacak birşey değil yaşayanlarda genelde ayda yılda bir yaşıyor

NotHappy

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,173
Benim tercih ve önerim Nvidia sistem olur.

servet Ünal

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Selamlar arkadaşlar,

1-) MANTIS-6700XT alınır mı?

Ekli dosyayı görüntüle 16609

2-) MANTIS-3060 Ti var ama ekran kartı stoğu olmadığı için alamıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 16610

1. mi alayım yoksa 2.de ekran kartının stoğa gelmesini mi bekleyelim?
Kanka watman ben hiç yaşamadım ama yaşayanlarda ayda yılda bir yaşıyor eğer AMD nın kendi sitesinden indirirken driveri birşey olacağını sanam açık ara fark ile 6700xt alınır bak ben 3060 ve 6600 arasında kaldım 1k fazla idi ben 6600 aldım daha çok performanslı

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
3060ti çok pahalı geldiği için bende amd alma taraftarıyım ama bu driver çökme, siyah ekran, wattman hatalarından korkmaya başladım
bizzat kendim rx6600 kullanıyorum hocam yıl olucak daha hiç bir sıkıntı yaşamadım

hoenir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

wattman hatasından korkmama gerek var mı çünkü arasında çok fazla fiyat farkı var​

rx6700xt kullandım kısa bir süreeliğine de olsa ve diyeceklerim şu düşünmeden alın gerçekten çok güçlü bir kart. AMD nin tek sevmediğim yanı yazılım tarafı.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
780
az bucuk bılgısayarı kullanmayı bılıyorum dıyorsan amd sistemı alabılırsın. yok cracklı oyunlar oynarım drıver kurulumu vs bılmem dersen hıc ugrasma nvidia al yoksa basını agrıtır amd. ben sorunsuz ryzen 5600 amd 6700xt kullanıyorum su an. pc yi temiz kullanırsan az bucuk ne yapılacağını bılırsen amd de yazılımsal sıkıntı cekeceğini düşünmüyorum.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Arkadaşım sıfır aldığı MSI gamıng Z serisi 6900xt yi bir hafta sonra ikinci el 3070ti ile takas etti ve ohh dedi karar senin bütçen ağır basiyosa AMD kalite ve istikrar diyosan Nvidia

KS

Metee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Arkadaşım sıfır aldığı MSI gamıng Z serisi 6900xt yi bir hafta sonra ikinci el 3070ti ile takas etti ve ohh dedi karar senin bütçen ağır basiyosa AMD kalite ve istikrar diyosan Nvidia
6900 xt nin ne sorunu varmış da takas etti

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
6900 xt nin ne sorunu varmış da takas etti
Wattman ve coilwine 2400mhz ye çıktığı zaman gpu frekansı aşırı coil sesinden ötürü soğudu ve iki hafta tutmadı elinde Nvidia geçti ozamanin driverindan dolayı da wattman yemiş olabilir ilk ciktiginda almıştı belki driver sorunu çözülmüş olabilir güncelleme geldiyse ama coil sesi için bişey diyemicem oda şans işi olabilir o sebeple en üst segment aldı ama memnun kalmadı

Balrog26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam ben 4 aydır 6700 xt li sistemi kullanıyorum. Aynı şekilde bende gaminggenden aldım kartın performansından çok memnunum ve şu ana kadar hiç wattman hatası almadım bu wattman hatasının modelden modele değiştiğini düşünüyorum. Aynı şekilde senin gibi kararsız kalmıştım, 6700 xt yi vram farkından ve saf performansı daha güçlü olduğundan dolayı önerdiler. İyikide almışım 2k monitörde ultra ayarlarda çoğu oyunları oynatıyor tavsiye ederim. (kartın tek eksiği rtx performansı çok iyi değil, kullanmayı sevmediğimden dolayı önemsemiyorum)

Mamacita

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
her türlü 6700xt wattman falan bunlara inanmayın arkadaşlar 2 yıldır 6000 serisi kullanıyorum 3 farklı kart bir kere yaşamadım. stabil dizilmiş bi sistemde nadir görülüyor artık. eskiden rx480 de yaşanmış adı çıkmış 9 a inmez 8 e deneyimsizce yapılan yorumlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri