Harddisk bilgisayarım görmüyor

Muhammet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarımı fabrika ayarlarına sıfırlamaya çalışırken hata mesajı alıyodum ve sıfırlayamıyordum başka forum sitelerinde D sürücüsünden dolayı bu işleme izin verilmez gibi bi yazı okudum ve D sürücümü biçimlendirdim sonrasındada fabrika ayarlarına geri döndüm buraya kadar sorunsuzdu herşey fakat bilgisayarım yaklaşık 3-4 dakikada açıldığını görünce bişeylerin ters gittiğini fark ettim fakat hiç aklıma gelmedi D sürücüsünün ortadan kaybolduğunu.programları yüklerken D sürücümün ortadan kayboldugunu gördüm yaklaşık 2 gündür çare arıyorum denemediğim yöntem kalmadı desem yeridir. Disk yöneticisinde hiç bir yerde göremiyorum Harddiskimi sadece biosta tek bi yerde görebiliyorum. Anakartın soketlerinden çıkadım taktım komple hdd çıkardım biraz bekledim öyle takıtım ama nafile ve şunu farkettim hdd çıkarınca bilgisayarım çok geç açılıyor fakat soketten çıkardıgımda 15 saniye gibi kısa sürede açılıyor sistem özelliklerim i9 9900K msi z390 gaming plus anakart 2tb hdd 500gb sdd 32gb ram rtx 2080ti ekran kartı 850watt güç kaynağı.

BeratG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam,
Hdd'nin sırasıyla sata power ve sata kablosunu değiştirmeyi deneyin, kısa devre yapıyor olabilir.
hdd arızalanmış olabilir, denemek için bios boot menu üzerinden varsayılan boot seçeneğini hdd olarak seçip sistem kurmayı deneyin.

KS

Muhammet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BeratG' Alıntı:
Selam,
Hdd'nin sırasıyla sata power ve sata kablosunu değiştirmeyi deneyin, kısa devre yapıyor olabilir.
hdd arızalanmış olabilir, denemek için bios boot menu üzerinden varsayılan boot seçeneğini hdd olarak seçip sistem kurmayı deneyin.

Sata kablosunun yerini değiştirdiğimdede aynısı oluyordu fakat bios ayarından dediğiniz ayarı deneyip sizinle paylaşırım teşekkürler ilginize

BeratG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Muhammet34' Alıntı:
BeratG' Alıntı:
Selam,

Sata kablosunun yerini değiştirdiğimdede aynısı oluyordu fakat bios ayarından dediğiniz ayarı deneyip sizinle paylaşırım teşekkürler ilginize
önemli değil sorun devam ederse belirtirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhammet34' Alıntı:
Bilgisayarımı fabrika ayarlarına sıfırlamaya çalışırken hata mesajı alıyodum ve sıfırlayamıyordum başka forum sitelerinde D sürücüsünden dolayı bu işleme izin verilmez gibi bi yazı okudum ve D sürücümü biçimlendirdim sonrasındada fabrika ayarlarına geri döndüm buraya kadar sorunsuzdu herşey fakat bilgisayarım yaklaşık 3-4 dakikada açıldığını görünce bişeylerin ters gittiğini fark ettim fakat hiç aklıma gelmedi D sürücüsünün ortadan kaybolduğunu.programları yüklerken D sürücümün ortadan kayboldugunu gördüm yaklaşık 2 gündür çare arıyorum denemediğim yöntem kalmadı desem yeridir. Disk yöneticisinde hiç bir yerde göremiyorum Harddiskimi sadece biosta tek bi yerde görebiliyorum. Anakartın soketlerinden çıkadım taktım komple hdd çıkardım biraz bekledim öyle takıtım ama nafile ve şunu farkettim hdd çıkarınca bilgisayarım çok geç açılıyor fakat soketten çıkardıgımda 15 saniye gibi kısa sürede açılıyor sistem özelliklerim i9 9900K msi z390 gaming plus anakart 2tb hdd 500gb sdd 32gb ram rtx 2080ti ekran kartı 850watt güç kaynağı.
Önerilen yöntem işe yaramazsa aşağıdaki yöntemi deneyin ve sonucu bildirin.

Başlata CMD yani Komut İstemi yazıp Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile başlatın aracı.
Açılan pencerede sırasıyla şunları yazıp her satırda ENTER tuşuna basın.
  1. diskpart
  2. list disk
Bu kodlardan sonra çıkan listede diskinizi görebiliyor musunuz bakın. Eğer görebiliyorsanız Status kısmında ne yazıyor bildirin.
Eğer Online ve listede varsa diskiniz aşağıdaki kodlar ile devam edin. Yoksa bir şey pencereyi X tuşuna basarak yada EXIT komutunu uygulayarak kapatabilirsiniz.
  1. select disk # (Bu parantez içi bir açıklamadır kod # işareti ile bitiyor. # işareti yerine list disk komutunda listelenen disklerden sorunlu diskinizin numarasını yazacaksınız.)
  2. clean
  3. create partition primary
  4. select partition 1
  5. active
  6. format quick fs=NTFS
  7. assign
  8. exit
Eğer sorun çözülürse ne ala çözülmezse kablolar, BIOS veya disk odaklı bir sorun arayacağız.

KS

Muhammet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Muhammet34' Alıntı:
Önerilen yöntem işe yaramazsa aşağıdaki yöntemi deneyin ve sonucu bildirin.

Başlata CMD yani Komut İstemi yazıp Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile başlatın aracı.
Açılan pencerede sırasıyla şunları yazıp her satırda ENTER tuşuna basın.
  1. diskpart
  2. list disk
Bu kodlardan sonra çıkan listede diskinizi görebiliyor musunuz bakın. Eğer görebiliyorsanız Status kısmında ne yazıyor bildirin.
Eğer Online ve listede varsa diskiniz aşağıdaki kodlar ile devam edin. Yoksa bir şey pencereyi X tuşuna basarak yada EXIT komutunu uygulayarak kapatabilirsiniz.
  1. select disk # (Bu parantez içi bir açıklamadır kod # işareti ile bitiyor. # işareti yerine list disk komutunda listelenen disklerden sorunlu diskinizin numarasını yazacaksınız.)
  2. clean
  3. create partition primary
  4. select partition 1
  5. active
  6. format quick fs=NTFS
  7. assign
  8. exit
Eğer sorun çözülürse ne ala çözülmezse kablolar, BIOS veya disk odaklı bir sorun arayacağız.

Çok teşekkür ederim ilginize üşenmeyip anlatmışsınız fakat komut listesinden baktığımda hiç bi şekilde D sürücümü göremiyorum.sadece intel rapid diye programdan görebilyorum harddiskimi kablolarda sorun olcağını hiç ama hiç sanmıyorum.tek aklıma gelen şey bilgisayara usb ile yeniden win 10 kurmak işe yarayabilirmi şuanda hdd çıkarttım bilgisayardan hiç bir sorun yok tıkır tıkır çalışıyor ama ne zaman hdd bağlarsam bilgisayarın açılması çok uzun sürüyor fakat hiç birtürlü hdd görmüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Harddisk bilgisayarım görmüyor

HDD diskiniz tek bir bütün müydü? Yani C diski tamamen SSD disk D diski 2TB HDD diskiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

BIOS üzerinde diski görüyorsunuz doğru dimi?

EaseUS Partition Master - Şu programı kurup bakar mısınız diskiniz orada görünüyor mu? Eğer görünüyorsa bu yazılımı FULL sürüm edinip diskinizi aktif hale getirebilirsiniz. Yok görünmüyorsa BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve böyle deneyin. İşe yaramazsa format işleminin başarılı olacağını sanmıyorum ama denenebilir.

KS

Muhammet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Harddisk bilgisayarım görmüyor

ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS üzerinde diski görüyorsunuz doğru dimi?

EaseUS Partition Master - Şu programı kurup bakar mısınız diskiniz orada görünüyor mu? Eğer görünüyorsa bu yazılımı FULL sürüm edinip diskinizi aktif hale getirebilirsiniz. Yok görünmüyorsa BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve böyle deneyin. İşe yaramazsa format işleminin başarılı olacağını sanmıyorum ama denenebilir.
Bu programıda deneyip bakmıştım malesef gözükmüyordu.bios sıfırlayıp dün güncellemesinide yaptım ama sonuç hala aynı intel rapid diye bir program var orda bağlı oldugu gözüküyor sadece ama herhangi bir işlem yapılmıyo o programdanda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

INTEL Rapid Storage programı diskinizin performansı arttıran ve bazı özellikler ekleyen bir yazılımdır. INTEL sistemlerde kurulması gereken bir yazılım. Onunla alakalı bir durum yok ancak programı kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

KS

Muhammet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Harddisk bilgisayarım görmüyor

ugur.gozaydin' Alıntı:
INTEL Rapid Storage programı diskinizin performansı arttıran ve bazı özellikler ekleyen bir yazılımdır. INTEL sistemlerde kurulması gereken bir yazılım. Onunla alakalı bir durum yok ancak programı kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.
Anladım böylelikle sizin sayenizde bu programında ne işe yaradığını öğrenmiş oldum??

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri