Harici Disk alacağım Yardım....

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uzun bir aradan sonra tekrardan merhabalar PcHocam :)

Yedekleme amaçlı kullanacağım ve aynı zamanda iş dosyalarımın bir kısmını atacağım bir Harici disk almayı düşünüyorum. 4 - 6 - 8 TB'lik kapasitesi olacak ona daha karar veremedim. 

WD my home cloud var. Ethernet girişli olanlar. 

İlk defa kullanacağım için bilgi almak istiyorum sizden. İnternette incelemelerine baktım fakat sadece kutunun açılışı ve kurulumu vs var. Bir kaç sorum olacak;

1) Cihazı modeme bağladığım zaman kurulum vs yaptığımda bilgisayarda normal HDD olarak mı görüyorum ? 
2) Modeme bağlı olan tüm bilgisayarlarda normal HDD olarak görebilir miyim ? 
3) Dosya aktarım hızlarında düşüş, kopma vs oluyor mu ? 

Veya normal USB 3,0 girişli hdd mi alayım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazın kurulumu ve kullanımı ( Telefon / PC ( Uyguama ) veya Tarayıcı (My Cloud Hesabı) ) üzerinden yapılabiliyor. Sadece hesaba giriş yapan kişi dosya yedekleme ve kullanımından faydalanıyor. Birisi ile paylaşım sadece dosyanın paylaşım linkini vererek oluyor. Yandex.Disk gibi oraya bir dosya atarsın sonra dosyayı paylaşıma açarsın paylaşım linkini kime verirsen o link üzerinden sadece o dosyaya erişebilir bunun aynısı WD My Cloud Home. HDD olarak PC 'de görünmüyor direkt olarak modeme bağlanıyor ve IP almıyor ağ üzerinden oluyor bütün işlemi. Dosya akatarım hızı vs. gibi problemler direkt olarak internetinin Upload / Download hızına bağlı bir durum cihazın bir eksiği yok bu konuda. Bu cihaz NAS cihazı değil bu yüzden kişisel yedek bazlı bir ürün evde ağa bağla istediğin yerden hesabına giriş yap ve dosyana erişmek için yapılmış bir ürün. Dediğin tarzda internete bağlı bir ürün istersen NAS cihazı olman gerek. Ağa bağlanmak istemeden yedek almak istersen direkt olarak USB arabiriminden bağlanan bir ürün alabilirsin. Biraz uzun oldu ama detayları bu şekilde.

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim açıklama için :)
O zaman en mantıklısı ve sağlamı normal usb 3,0 hdd almam olacak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri