Harici Hard Disk Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muhammed Sertkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba harici hard disk sorunsuz bir şekilde çalışıyordu içine dosya atarken hata verdi ve birden kayboldu şu an çalışmıyor. USB ilk taktığımda görünüyor sonradan kayboluyor, disk yönetiminde göremiyorum aygıt yöneticisinde ise gizli aygıtlar arasında görünüyor. Takılı olan USB ise bilinmeyen USB aygıtı (adres ayarlanamadı) diye hata veriyor. İnternetteki çoğu önerileri denedim ama çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Harici hard disk modeli: ASUS FX 2TB EHD-A2t
Hard diski neredeyse kullanmadım diyebilirim.

Video olarak hazırladım yaşadığım problemi.
https://youtu.be/aG9gJUy9R3E

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disk arızalanmış gibi görünüyor. Birde CMD ile diski kontrol edin belki çözülür.

Aşağıdakileri sırasıyla uygulayın.

1. CMD yani Komut İstemi aracını Yönetici Olarak Çalıştırın.
  2. Açılan pencereye diskpart yazın ve ENTER tuşuna basın.
  3. Daha sonra list disk yazıp ENTER 'a basın.
  4. Listede sistemdeki takılı olan tüm diskleriniz sıralanacak. Eğer sizin bu sorun yaratan diskiniz listedeyse select disk # yazıp ENTER 'a basın. Bu # işaret yerine listelenen disklerdeki sorun yaratan diskin numarasını yazacaksınız.
  5. Daha sonra aşağıdaki komutları yazıp her satır koddan sonra ENTER 'a basın.
  6. clean
    create partition primary
    select partition 1
    active
    format quick fs=NTFS
    assign
    exit

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Büyük ihtimalle diskiniz arızalandı gibi duruyor ama harici aparatı arızalanmışta olabilir. Diskin dış kutusunu sökün. İçinden 2.5" bir HDD disk çıkacak. Bu diski sisteminize normal disk bağlar gibi bağlamayı deneyin.

KS

Muhammed Sertkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Diskin dış kutusunu sökmeye çalıştım ama beceremedim internette daha önce söken birisinide bulamadım yardımcı olurmusun ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birde bu ASUS FX HDD (EHD-A1T/EHD-A2T) bağlantıdan Sürücü/Araçlar sekmesinden Armoury Crate yazılımını kurup dener misiniz. Belki bir güncelleme vs. sorunu vardır çözülebilir.

Eğer buda çözüm olmazsa garantisi varsa garantiye yollayın derim.

KS

Muhammed Sertkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kutusunda çıkartıp denedim yine çalışmadı. Ürünün bozulduğunu kendimce onayladım garanti süresi dolduğu için destek'de verilmiyor yardımın için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Neredeyse yeni ve hiç kullanılmamış bir ürün nasıl arızalandı anlam veremedim açıkçası. Bir darbe filan mı aldı yada nemli, normalden sıcak veya soğuk bir ortamda mı kaldı ürün?

KS

Muhammed Sertkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Benimde anlamadığım şey o zaten içine 500 gb civarı bir dosya attım onun haricinde 2.5 senedir kullanmadım diyebilirim geçen gün içine 32 gb'lık bir dosya atarken hata verdi bozuldu. Darbe hiç almadı kaldırdım kenarda durdu, oda sıcaklığında ortam'da, çok mantıksız kullanmadan çöp olması üzücü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri