HARRDİSK PROGLEMİ

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
YENİ HARRDDİSK ' İ GARANTİYE YOLLUCAM ICIN ESKI PC DEN HARRDISK SÖKTÜM ODA MAVİ EKRAN VERIYOR ACMIYOR 

GERİYÜKLE TARZINDA BİRŞEY CIKIYOR MAUSE ILEDE KLAVYE ILEDE BİRŞEYLER YAPAMIYORM OYNAMIYOR KALIYOR ÖYLE NE YAPMAM LAZIM ACABA

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Harddisk Problemi

evet wındows kurulu onuda baska pcden cıkardım wındows 10 kurulu yenısınde eskı harrdısk takında wındows 7 yada 8 olmadı lazım hata fılan vermıyor 2 secenek cıkıyor wındows baslat dıyorm mavı ekran verıyor diğerini baskıyorm windows yuklucek fılan dıyor sonra gerı yukle fılan dıyemıyorm mausla klavye gormuyor calısmıyor ne yapmam lazım ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Gelen seçenekleri deneniğin halde ,işe yaramıyorsa,format atmaktan başaka çare yok. En son,mouse ve klavyenin giriş portlarını da değiştirerek dene bi kere.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: Harddisk Problemii

BIOS ayarlarını sıfırla ve hdd ondan sonra tak birde öyle dene işe yaramaz ise sorun şundan kaynaklı sistem kurulu hdd yi yeni kasaya taktığın zaman oluşan hatalar taktığın hdd nin çıkarttığın sistem özelliklerini kaydetmesi ve yeni taktığın sistemde bu bilgilerin çakışması sonucu oluşuyor bu sistem kurulu hdd yi başka bir sistem kurulu sisteme 2 hdd olarak tak ve windows açılınca o diski biçimlendir sonra geri takmak istediğin sisteme tak.

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nasıl olcakki abi 1 pc e 2 harrdisk takabılırmyz ?

kaploso fılan yok harddiskn sadece harrdisk var elımde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bak şimdi garantiye yolladığın HDD 'nin takılı olduğu PC 'ye başka bir HDD takmaya çalışıyorsun o HDD 'de Windows kurulu ve sisteme takınca sistem kilitleniyor ancak HDD bozuk değil sistemsel bir sıkıntı anladığım bu benim. Bu sorunu HDD 'yi takmaya çalıştığın sisteme hiçbir disk takılı olmadan BIOS ayarlarını sıfırlaman gerek BIOS 'a girip her BIOS farklıdır ama eski ise ana menüdedir yada son sekmede EXIT yazısı olmalı o sekmede olmalı Load Optimized Default yazısı olacak buna tıkla soru sorarsa Evet (YES) de ve Save & Exit Setup 'a tıkla hepsi bu sonra sistem yeniden başlayacak başlasın ama sistemde disk takılı olmadığı için açılmayacak sen kasayı bu aşamada kapat ve HDD 'yi tak ve şimdi diske format atmayı dene bu sıfırlama işlemini bu yöntem ile yapamazsan anakartın üzerindeki BIOS pilini çıkartıp sistemi başlatırsan aynı sıfırlama işlemleri olur bu yöntem işe yaramaz ise taktığın HDD 'yi başka bir Windows kurulu bilgisayara bu diski 2. disk olarak tak sistem açılınca bu Windows kurulu diski Biçimlendir bu şekilde diğer sistemi kilitleyen bilgiler silinir sonra tekrar diski takmak istediğin sisteme takarsın.

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dedını yaptım ugur abide windows 10 usb var bnde biosdan atamadım format acaba 2 sınıde pc bağlayıp garantiye yollucaklarımı bunun ıcıne atsak sonra dıgerı cıkarıp yapsak olmazmı öyle birşey

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğinden şunu anladım diskini garantiye henüz yollamadın ve 2 diski pc ye bağlayıp normal Windows 'u içine kopyalayabilirmiyiz diyorsun klon alabilirsin ama uğraştırır biraz diskin garantiye gidecekmiş zaten sen garantiye yollayacağın diskten Windows'u aç diğer disk takılı olsun 2. disk olarak sonra kalacak olan diske sağ tıkla biçimlendir de sonra Windows 'a sadece bu diski taktığun zaman bir Windows yazılı flash disk kullanarak format atabilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri