Fiyat/Performans Hazir Si̇stem Tavsi̇yesi̇

Mehmet Şimşek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
İşlemci
ryzen 5600
Ekran Kartı
6700xt
Merhabalar arkadaşlar,

Hazır sistem arayışındayım acelem yok, 35-45 bin TL arası bir bütçem var. Çoğunlukla FPS türü oyunlar oynuyorum, PS5'imde olduğu için hikayeli oyunlar 2. planda benim için...

LG 27'' 144hz Full HD IPS monitörüm var. 2K monitör 2-3 ay sonra alabilirim o vakte kadar bu monitörle idare etmem gerekiyor :)
4070 super'li sistemlerden almamı öneriyor fakat fiyatlarının yüksek olduğunu belirtiyorlar. 4 ay daha beklesem 9070xt sistem alabilirim tabii fiyatlar buralarda kalırsa fikirlere açığım sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden zaman ayıran cevaplayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleme:

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
Merhabalar arkadaşlar,

Hazır sistem arayışındayım acelem yok, 35-45 bin TL arası bir bütçem var. Çoğunlukla FPS türü oyunlar oynuyorum, PS5'imde olduğu için hikayeli oyunlar 2. planda benim için...

LG 27'' 144hz Full HD IPS monitörüm var. 2K monitör 2-3 ay sonra alabilirim o vakte kadar bu monitörle idare etmem gerekiyor :)
4070 super'li sistemlerden almamı öneriyor fakat fiyatlarının yüksek olduğunu belirtiyorlar. 4 ay daha beklesem 9070xt sistem alabilirim tabii fiyatlar buralarda kalırsa fikirlere açığım sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden zaman ayıran cevaplayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Ya fiyat performans sistemi kovalıyacaksın yada karne kampanyalarında uygun sistem bekleyebilirsin.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
sizin rastladığınız bir f/p sistem varsa veya olursa paylaşabilir misiniz? Ben de bakmaya devam edeceğim üstad teşekkür ederim.
Şuan için denk gelen bir sistem yok gibi. Tam bütçeyi söylersen daha rahat bakılır. Yada bütçene göre bir sistem bulursan paylaşırsan daha iyi yardımcı oluruz.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
sizin rastladığınız bir f/p sistem varsa veya olursa paylaşabilir misiniz? Ben de bakmaya devam edeceğim üstad teşekkür ederim.
https://www.itopya.com/phoenix-5060...on-16gb-16gb-ddr5-1tb-nvm_h29017#kategori_164 Böyle bir sistem var bütçeni bilmiyorum. 5060TI lı sistemleri karşılaştır uygun fiyatlısını al. Sadece örnek olarak sistem atıyorum. Toplam sistem 58k civarında geldi. Bence bekleyip daha uygun fiyat performans 9070xt li yada 5070 li sistem bulursan onu al derim.

Normalde 38 ama 45'e zorlayabilirim.

Ben de bakmaya devam ediyorum vatan, sinerji, incehesap cuma akşamları vs.
Fiyat performans sistem denk getirmekten başka çare yok gibi.

Ekli dosyalar

• itopya-hazirsistem_PHOENIX-5060T V3_24.04.2025.pdf
    3.1 MB · Görüntüleme: 1
KS

Mehmet Şimşek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
https://www.itopya.com/phoenix-5060...on-16gb-16gb-ddr5-1tb-nvm_h29017#kategori_164 Böyle bir sistem var bütçeni bilmiyorum. 5060TI lı sistemleri karşılaştır uygun fiyatlısını al. Sadece örnek olarak sistem atıyorum. Toplam sistem 58k civarında geldi. Bence bekleyip daha uygun fiyat performans 9070xt li yada 5070 li sistem bulursan onu al derim.

Fiyat performans sistem denk getirmekten başka çare yok gibi.
Teşekkür ederim üstad ilginiz için, söylediğiniz gibi bekleyip fiyatını hak eden sistem almak lazım zaten acelem de yok çok şükür. Ama incehesap cuma indirimlerinde güzel sistem yakalarsam 7700-7800xt veya 5060ti'li hemen buradan konu açıp fikir alırım. 58K biraz fazla geldi şu an için -- ram'lerden 1'ini çıkarıp 16 gb ile idare etsem daha sonra 32'ye tamamlasam olur mu?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri