OceanLaB' Alıntı:Selamlar,
Hayırlı olsun hocam. Sistem size hazır kurulu bir şekilde gelmiş olması gerekiyor. Windows kuruludur yüksek ihtimalle. Sizin yapmanız gereken önce şunlar var;
1-) Ekran kartı güncel driver sürümünü indirin. (https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/)
2-) Windows güncellemelerinizi Denetim Masası üzerine girerek yapın.
3-) RAM MHz hızlarınız 3200MHz'de olması lazım. Onu bir kontrol edin. CPU-Z programını indirerek bellek bölümünden bakabilirsiniz.
4-) Monitör konusu yabana atılıyor ancak önemli. 144Hz alan arkadaşlar bilmedikleri için 60Hz'de kullanıyorlar. Bunu kontrol edin.
Masaüstündeyken sağ tıklayın - Görüntü ayarları - Gelişmiş görüntü ayarları - alt kısımda Hz bölümünden teyit edebilirsiniz.
![]()
administrator' Alıntı:Ekran kartı ayrı gelmiştir muhtemelen. Ekran kartını takıp güç bağlantısını yapın.
Sistemi monitöre bağlayın, klavye, mouse bağlayıp çalıştırın. Windows deneme sürümü kurmuşlardır muhtemelen önce onu lisanslayın. Windows kurulu değilse bir Windows USB'si edinmeniz gerekecek.
Windows Update'ten güncelleme ile tüm güncellemeleri yapın. Sonra en güncel ekran kartı sürücüsünü indirip kurun.
Hayırlı olsun.
Mehmeteken' Alıntı:
Hemşirbey' Alıntı:Mehmeteken' Alıntı:selamlar hocalarım;
gaminggentr indiriminden sistem aldım fakat hangi driverleri, nereden nasıl indireceğimi bilmiyorum(5 yıldır pc kullanmıyorum)
sistemin parçaları aşşağıdaki şekilde
ek olarak gaming gen tr ekran kartına driver yüklemişmidir görüntü alabilirmiyim?
Ek olarak bios sürümünüzü asus ez flash ile kolayca güncellemelisiniz, ayrıca yine asus bios menüsünde x.m.p kısmında raminizin desteklediği 3200 mhs seçmeli, ez system tuning kısmında normal olan seçeneği ise asus optimal gibi bir seçenek olmalı onu seçerek işlemciyi boost frekansına ulaştırabilirsiniz.