Hazır sistem gelince yapılması gerekenler

muhammet06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Modart sistemim gelmiş birazdan eve geçip kuruluma başlıyacamda acemiyim bu konularda sırasıyla neler yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz bios güncellemesi felan hangi sırayla neler yapmam gerekir bu ara hazır sistem alan çok arkadas var hem bana hem onlara bu konu altında yardımlarınızı bekliyoruz

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Güncellemeler yapılı gelmiştir. Ekran kartın ayrıca kutusunda olacak. Sadece onu ana karta monte edip gerekli güç ve klavye mouse bağlantılarını yapman bilgisayarı kullanmaya başlaman için yeterlidir. İlk etapta sisteminde windows deneme sürümü kurulu gelecektir. Ana kart ve ekran kartı Driver'ları öncelikli şekilde kendi sitelerinden indirilip yüklenmeli. Sonrasında zaten Chrome, antivirüs vb. yardımcı programlarını kurarsın hangisi lazımsa.

KS

muhammet06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Güncellemeler yapılı gelmiştir. Ekran kartın ayrıca kutusunda olacak. Sadece onu ana karta monte edip gerekli güç ve klavye mouse bağlantılarını yapman bilgisayarı kullanmaya başlaman için yeterlidir. İlk etapta sisteminde windows deneme sürümü kurulu gelecektir. Ana kart ve ekran kartı Driver'ları öncelikli şekilde kendi sitelerinden indirilip yüklenmeli. Sonrasında zaten Chrome, antivirüs vb. yardımcı programlarını kurarsın hangisi lazımsa.
Win10 pro sürümünü satın alacağım direk key girince pro ya yükselirmi direk yoksa tekrardan format atmam gerekecekmi

KS

muhammet06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bide stres testi felan yapmam gerekiyomuş ekran kartında işlemcide felan sıkıntı varmı diye hangi programlarla yappıyım

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Modart sistemim gelmiş birazdan eve geçip kuruluma başlıyacamda acemiyim bu konularda sırasıyla neler yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz bios güncellemesi felan hangi sırayla neler yapmam gerekir bu ara hazır sistem alan çok arkadas var hem bana hem onlara bu konu altında yardımlarınızı bekliyoruz
Video yeterince açıklayıcı konu kapanmıştır:) Ama yinede ekran kartını monte etmeden önce bir kaç video izlemeni tavsiye ederim.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Win10 pro sürümünü satın alacağım direk key girince pro ya yükselirmi direk yoksa tekrardan format atmam gerekecekmi

Tam bilmiyorum o kısmını ama key girdiğinde aktifleşmesi gerek diye biliyorum. En kötü ihtimalle bir kurulum USB'si hazırlayabilirsin Windows'un kendi indirme aracıyla indirerek.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Furmark testi yapılabilir. CPU için Prime95 de kullanılabilir.

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
Selamlar,

Öncelikle hayırlı olsun. Bilgisayarda bulunan işletim sistemin hangisi ise ona uygun lisans satın alman gerekir. Başlat > Çalıştır > winver yazıp enter'a bastığınızda aşağıdaki gibi pencere çıkacaktır. İster hali hazırda kurulu gelen sisteme uygun lisans alın ya da temiz bir kurulum yapıp, yapmış olduğunuz kuruluma uygun lisans alıp aktif edin.

1662384293888.png

KS

muhammet06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Teşekkürler hepinize birazdan başlıyacam kuruluma şimdi video cekerek kasayı felan açtım herhangi bir kırık çizik veya hatalı yanlış malzeme yok eski sistemden alacaklarımı alıp baslayacak kuruluma

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri