Yardım Hazır Sistem Satın Aldım, Montaj Dahil Etmedim Ancak Bilgisayarı Kuramıyorum.

since93

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran Kartı
GeForce RTX 5071 TI
Herkese merhaba arkadaşlar, geçen forum üzerinden sistem toplama önerileri için konu açmıştım. İlgili sistemimi hazır bir şekilde en son almaya karar verdim ve bu şekilde aldım. Ancak montaj dahil etmedim, parçaların orijnal olmasına yönelik endişem olduğundan dolayı. Almışken hepsini kutusuyla almak istedim. En son 15 yıl önce bilgisayar kurduğumdan dolayı biraz zorlandım. Aslında her şeyi takıp yerleştirebiliyorum ancak sıvı soğutucu ve fan, fan kabloları rgb vb. kısımları oldukça zorluyor. Bizim zamanımızda tek bir fan takıp geçerdik. İlgili parçaları sizinle paylaşacak olsam hangi sırayla ve nasıl kurulum yapabileceğim noktasında bana destek olabilen bir arkadaş olursa çok sevinirim, duacısı olurum. Şu an montaja ara verdim, kasanın üstündeki 3 fanı söküp sıvı soğutucuyu oraya takmalıyım diye düşünerek, ama bu sefer 3 kasa fanını nereye takmam gerekir ? Ya da böyle devam edilir mi? Hava çıkışı nasıl yapılmalı ? Lütfen desteğinizi beklerim.

Ekran görüntüsü 2025-02-24 153910.png

kasaust.png

kasayan.png

kasaon.png

kasaarka.png

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Merhaba,
Güle güle, iyi günlerde kullanın.
Şu an hangi aşama-aşamalardasınız, İlerleme açısından.

Sıvı soğutucu, pompa, fanları ARG leri durum nedir?

Anakart kılavuzuna göre: Bağlantı soket açısından zengin. Kolaylık sağlayacaktır.
Fan and Cooling Related
1 x 4-pin CPU Fan header
1 x 4-pin CPU OPT Fan header
1 x 4-pin AIO Pump header
3 x 4-pin Chassis Fan headers

Power Related (Bunları halletmişsinizdir zaten)
1 x 24-pin Main Power connector
1 x 8-pin +12V CPU Power connecto

ROG Strix LC III 240 ARGB
Sıvı soğutucu için kılavuzunda şemalı bağlantı ayrıntıları gözüme çarptı.

Anakartınızda
3 x Addressable Gen 2 headers da bulunuyor. Led aydınlarma bağlantıları için

Geriye kasa fan güç bağlantıları-bunların arg leri
Son olarak Kasa ince kabloları denen. Ön paneldeki bağlantılar kalacak

KS

since93

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Çok bilgisi olmayan biri için yazdıklarınız oldukça ürkütücü geliyor :)) Bu kadar adım mı varmışta bunları yapacakmışım gibi oldum ehehe. Şu an kasayı komple sökeceğim geri takacağım sıfırdan başlayacağım sanırım. Çünkü fanların konumu ve yerleştirme noktasında soru işaretim oldu. Kasa üstündeki fanları söküp soğutucuyu öyle mi takmalıyım şu haliyle bu ilerleyişle de kasa olur mu ? Yoksa hiç bozmayıp bu noktadan devam edebilirim. Görseldeki sağ konuma sıvı soğtucu fanlarının takılması sorun olur mu sizce ?

Enes2006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Usta hiç yapamadın diyelim peki yakınlarda bir servis var mı yaptırabileceğin

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Kasayı inceledim : Sıvı soğutucu ile üç fanın yerlerini değiştirin, sıvı soğutucunun olduğu yere üç fan rahatlıkla sığıyor. Egzos fanı ve üçlü fanın kablolarını kasanın içinden çıkan fan çoklayıcı kablosu ile kasanın arka panelinde hepsini biri birine bağlayın birleştirin, küçük plastik cırtlar ile kabloları bağlayın dağınık durmasın.
Ekran görüntüsü 2025-02-25 173502.jpg

KS

since93

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Yani servis yok yakınlarda sanırım. Şirketin IT'sinden destek alacağım artık :d

Tamamdır sığıyor ve daha iyi olacak diyorsanız, kasanın üstünde bulunan 3 adet fanı söküyorum onun yerine sıvı soğutucu radyatör ve fanlarını takıyorum. Şu an sıvı soğutucunun bulunduğu bölgeye de 3 fanı takıyorum o halde ?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Yani servis yok yakınlarda sanırım. Şirketin IT'sinden destek alacağım artık :d

Tamamdır sığıyor ve daha iyi olacak diyorsanız, kasanın üstünde bulunan 3 adet fanı söküyorum onun yerine sıvı soğutucu radyatör ve fanlarını takıyorum. Şu an sıvı soğutucunun bulunduğu bölgeye de 3 fanı takıyorum o halde ?
Fanları takacağınız yerde beyaz panel görüyorum o sökülüyor sanırım onu sökerseniz fanlar havayı dışarıdan daha kolay çeker, sökülmüyorsa zaten oraya ne fan takılır ne radyatör, havasızlıktan sıcaklık sürekli artar.

KS

since93

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Herkese teşekkür ederim. İyi kötü bir şekilde pc'yi çalıştırıp windows kurmayı başardım ancak benim psu'dan 8 pinli 2 çıkışım var 6-2 ve 6-2 PCLE bağlantısı 2 adet. Ancak 5070 ti için kutudan 3 giriş çıktı ne yapacağım ? aynı kablo uzantısından takılmasını da önermiyor, çok saçma.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Herkese teşekkür ederim. İyi kötü bir şekilde pc'yi çalıştırıp windows kurmayı başardım ancak benim psu'dan 8 pinli 2 çıkışım var 6-2 ve 6-2 PCLE bağlantısı 2 adet. Ancak 5070 ti için kutudan 3 giriş çıktı ne yapacağım ? aynı kablo uzantısından takılmasını da önermiyor, çok saçma.
PSU'dan tek kablo ile takmak daha iyi, o çoklayıcı kabloyu kullanmana gerek yok.

KS

since93

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Şimdi incehesap destek kaydına dönüş sağladılar. Güç kaynağını onlara göndermemi ve iade etmemi ardından bana para iadesi gerçekleştireceklerini ve tekrar uyumlu bir ürün almamı söylediler. Sinirlerim nasıl hopladı anlatamam. Ben hazır sistem üzerinden değişiklik yapmadan aldım, yani uyumsuzluğunu sistemi hazırlarken nasıl bilmezsiniz? E ben şimdi günlerdir bunu kovalıyorum hızlıca gelsin diye montajı kabul etmedim gittim arabayla 2 saat yol deposundan aldım, şimdi oturup bunu mu bekleyeceğim. Birde yeni alacağım güç kaynağı daha düşük bir değere sahip olacaksa ? Fiyat yükselmek zorunda kalırsan ? ben bütçemi ona göre ayarlamışım yani böyle şey mi olur allah aşkına çok sinirim bozuldu.

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
175
Sıvı soğutma çok yanlış duruyor. Yukarı alırsan borular da rahat gider

KS

since93

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
evet yukarı aldım ama... artık her şeye baştan tekrar başlayacağım. En azından kurulumu öğrendim. PSU söktüm kargolayıp gönderdim incehesab'a şimdi iade gelmeden yeni ürün gönderemeyeceklerini söylüyorlar. Hatta param varsa yenisini almamı söylediler. Olmadığını söyledim. Teknik ekip arayarak destek olacaktı uyumlu bir psu için arayan eden yok. 26.02.2025 ince hesap rezaleti diye başlıklar açıp şikayetvarları kovalamama ramak kaldı.

Enes2006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hayırlısı olsun inşallah canını sıkma geç olsun güç olmasın ama cidden yaptıkları çok aptalca bir şey

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Ama hocam PSU'dan ona eşleştirebileceğim bir kablo yok ki
Keşke modüler ve W değeri daha yüksek bir PSU alsaydın, ileride ekran kartını daha üst modele taşıdığın ya da ekstra birimler dahil ettiğinde güç kaynağı için sıkıntı yaşamazdın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri