35.000-45.000 TL Hazır Sistem Tavsiyesi

thtuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
İşlemci
AMD
Ekran Kartı
Nvidia
Merhaba arkadaşlar, bu hafta kardeşime bir bilgisayar alacağım ama sinerji itopya gaming vb. sitelerdeki hazır sistemler üzerinden almak istiyorum. Özelleştirme yapabiliriz. Kardeşimin oynadığı başlıca oyunlar GTA Fifa ve CS2. Hazır sistem linki atabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Bütçeyide belirtirseniz iyi olur.

KS

thtuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Bütçe konu başlığında belirtiyor diye unutmuşum 40-45k düşünebiliriz

Aşağıdaki iki sistem arasında tercihte olabilir

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-04 144137.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-04 144137.png
    121.4 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2025-03-04 144742.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-04 144742.png
    107.8 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Bütçe konu başlığında belirtiyor diye unutmuşum 40-45k düşünebiliriz

Aşağıdaki iki sistem arasında tercihte olabilir
İkinci sistemde güç kaynağından ötürü sorunlar çıkmıştı. FSP güç kaynaklı kasa varsa özelleştirmede onu tercih edin.
Amd ekran kartı düşünüyorsanız 9070 ve 9070xt ekran kartlarının piyasaya çıkması ve testleri beklenebilir.

KS

thtuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
İkinci sistemde güç kaynağından ötürü sorunlar çıkmıştı. FSP güç kaynaklı kasa varsa özelleştirmede onu tercih edin.
Amd ekran kartı düşünüyorsanız 9070 ve 9070xt ekran kartlarının piyasaya çıkması ve testleri beklenebilir.
Haftaya doğum günü o yüzden bu hafta almam gerekecek hocam ama

KS

thtuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Yukarıda önerilen sistemi alın
hangisini diyorsunuz acaba? pchocası sistemini mi?

hocam ssd ve ram özelleştirince fiyat yükseliyor ve bütçemi aşıyor çok teşekkür ederim öneriniz için

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
İlk sistemi alın derim. Yalnız bütçeye göre 4070 bulabiliyorsanız 4070 ekran kartlı sistem alın. SSD gibi parçalar daha sonrada değiştirilebilir. Maliyet açısından ekran kartı gibi yüksek bir külfet bindirmez.
Bu sistemde vento kasa fsp psu tercih edin. Forumda bu PSU dan şikayetçi arkadaşlar vardı.

sametcna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hangisini diyorsunuz acaba? pchocası sistemini mi?

hocam ssd ve ram özelleştirince fiyat yükseliyor ve bütçemi aşıyor çok teşekkür ederim öneriniz için
Bugün aynı sistemi ben de sipariş edeceğim 1 haftadır aralıksız sistem araştırıyorum, en f/p sistem bu gibi gözüküyor. Uzun vadede üzmeyeceğini düşünüyorum, adminimizin de düşüncemi desteklemesi motive etti açıkçası:)

KS

thtuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
çok teşekkür ederim
Bugün aynı sistemi ben de sipariş edeceğim 1 haftadır aralıksız sistem araştırıyorum, en f/p sistem bu gibi gözüküyor. Uzun vadede üzmeyeceğini düşünüyorum, adminimizin de düşüncemi desteklemesi motive etti açıkçası:)
tamamdır hocam size güvenerek bu bilgisayar üzerinden gidiyorum. ssd ram ve kasa özelleştirince 56k oluyor ama daha uzun vadeli bir çözüm oluyor. Çok teşekkür ederim

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,027
Genel olarak fiyat performans, 1 TB SSD ve kule tipi soğutucu olması da güzel, gönül rahatlığıyla alınabilir bir sistem

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Güç kaynağından şikayetçi arkadaşlar vardı bu markada . Belki giderilmiş olabilir ama FSP marka güç kaynaklı kasa tercih edip böylesine önemli bir parçayı riske edilmemeli.

sametcna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşımızın konusundan ben de faydalanmış oldum, düşünceleriniz için teşekkür ederim. @Woqqies, bütçemi o kadar zorladım ki daha fazla adım atacak durumda değilim yine de teşekkür ederim yorumun için.

KS

thtuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Genel olarak fiyat performans, 1 TB SSD ve kule tipi soğutucu olması da güzel, gönül rahatlığıyla alınabilir bir sistem
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Kendime de bir bilgisayar aldım bu ay ve bütçeyi biraz aşıyor ama ayarlayacağım sizlere güveniyorum.
Güç kaynağından şikayetçi arkadaşlar vardı bu markada . Belki giderilmiş olabilir ama FSP marka güç kaynaklı kasa tercih edip böylesine önemli bir parçayı riske edilmemeli.
fsp marka kasa, lexar nm790 ssd, klevv 32 gb cl32 6400 mhz olarak özelleştirip alacağım. Teşekkür ederim

Arkadaşımızın konusundan ben de faydalanmış oldum, düşünceleriniz için teşekkür ederim. @Woqqies, bütçemi o kadar zorladım ki daha fazla adım atacak durumda değilim yine de teşekkür ederim yorumun için.
Size de hayırlı olsun inşallah. Taksit seçenekleriyle ilgili bir bilginiz var mı?

sametcna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Kendime de bir bilgisayar aldım bu ay ve bütçeyi biraz aşıyor ama ayarlayacağım sizlere güveniyorum.

fsp marka kasa, lexar nm790 ssd, klevv 32 gb cl32 6400 mhz olarak özelleştirip alacağım. Teşekkür ederim

Size de hayırlı olsun inşallah. Taksit seçenekleriyle ilgili bir bilginiz var mı?
Arkadaşın kasa yorumu kafamı karıştırdı kasayı da ekleyerek taksitli almayı düşünüyorum, ekstra özelleştirme yapmadım çünkü saçma geldi. 6 aylık taksitlendirme de sadece +16 GB ram için 3.500 lira civarı ek ücret koyuyor daha sonra harici kendim ekleme yapmayı düşünüyorum. Size de hayırlı olsun şimdiden:)

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Bu yukarıdaki sistemde anakart b650 kasa vento fsp güç kaynaklı 50 k civarına geliyor. SSD ve ram değiştirmeden.
İkinci sistemde anakartı b650 yapıp kasayı gene vento fsp güç kaynaklı modelle değiştirdiğinde 49.754 yapıyor.
Her iki sistemde de ram ve ssd değiştirilir. MİRANA adalı sistemden tek farkları ssd 500gb ikinci sistemde ekran kartı beyaz ve asus olması farkları var. Lakin sonradan ssd ve ram değişikliği düşünülüyorsa ben Ultima White sistem alıp ssd ve ram değişikliğini sonra gerçekleştirirdim.
Sonradan değiştireceğim parçalarda ssd tercihen değişebilir Kingston NV3 iş görür.
Ram olarakda
Patriot Viper Venom 2x16 GB
Corsair Vengeance 2x16GB olarak tercih edilebilir.( Sistemde kullanığınız ram ve ssd leri satıp üste biraz bütçe koyup alınabilir.)

Son düzenleme:
KS

thtuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Bu yukarıdaki sistemde anakart b650 kasa vento fsp güç kaynaklı 50 k civarına geliyor. SSD ve ram değiştirmeden.
İkinci sistemde anakartı b650 yapıp kasayı gene vento fsp güç kaynaklı modelle değiştirdiğinde 49.754 yapıyor.
Her iki sistemde de ram ve ssd değiştirilir. MİRANA adalı sistemden tek farkları ssd 500gb ikinci sistemde ekran kartı beyaz ve asus olması farkları var. Lakin sonradan ssd ve ram değişikliği düşünülüyorsa ben Ultima White sistem alıp ssd ve ram değişikliğini sonra gerçekleştirirdim.
hocam çok teşekkür ederim detaylı inceleyeceğim bu sistemleride ssd ve ram özelleştirmelerine detaylı bakacağım çok sağolun

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
hocam çok teşekkür ederim detaylı inceleyeceğim bu sistemleride ssd ve ram özelleştirmelerine detaylı bakacağım çok sağolun
Bu attığım sistemlerde ssd ve ram özelleştirmeleri için fiyatlar yüksek kalıyor. SSD NV3 modeli için Ultima White sistemde 1700 tl ek ücret ile alınıyor. Bütçe yetiyorsa ssd 1tb nv3 modeli yapıp ram değişikliği konusunda sonrada değiştirilebilir. Klevv markasını ürünlerini incelemediğim için yorum yapamacağım.Eğer kullanıcılar tarafından piyasada olumlu dönüşler var ise tercih edilebilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri