Hazır Sistemde Jackler Çalışmıyor

bunbun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar .Linkteki hocamızın paylaştığı son sistemi aldım ama ne yaptıysam yapayım jackler çalışmıypor ne arka panel ne ön panel .Tüm driver güncellemelerini yaptım .Sorun ne olabilir .Realtek Audio Console "Rpc hizmetine bağlanamadı" hatası veriyor

otunc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba arkadaşlar .Linkteki hocamızın paylaştığı son sistemi aldım ama ne yaptıysam yapayım jackler çalışmıypor ne arka panel ne ön panel .Tüm driver güncellemelerini yaptım .Sorun ne olabilir .Realtek Audio Console "Rpc hizmetine bağlanamadı" hatası veriyor

Kasa özelleştirmesi yaptınız mı alırken? Hangi kasayı aldınız?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Jack girişleri mi çalışmıyor yani bilgisayarda ses yokmu ? Realtek Audio Console kolay onu yaparız.

KS

bunbun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet hocam jackler çalışmıyor .Realtek Audio Console a bağlanmıyor "RPC hizmetine bağlanamadı" uyarısı alıyorum . Ekrna kartı -Monitöre bağlantımı hdmi ile yaptım .Monitörümün basit bir hoparlörü var sesi ordan alıyorum ama kulaklığım ,mikrofonum ve ses sistemim calısmıyor .Realtek yüklüyorum ama sanki hiç yok gibi sadece NVDİA high definition cıkıyor .Aygıt yöneticisinin ekran görüntüsünü dosyaya ekledim

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    39.7 KB · Görüntüleme: 7

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Evet hocam jackler çalışmıyor .Realtek Audio Console a bağlanmıyor "RPC hizmetine bağlanamadı" uyarısı alıyorum . Ekrna kartı -Monitöre bağlantımı hdmi ile yaptım .Monitörümün basit bir hoparlörü var sesi ordan alıyorum ama kulaklığım ,mikrofonum ve ses sistemim calısmıyor .Realtek yüklüyorum ama sanki hiç yok gibi sadece NVDİA high definition cıkıyor .Aygıt yöneticisinin ekran görüntüsünü dosyaya ekledim
İşletim sistemi Windows 10 mu ?

KS

bunbun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işletim sistemim windows 11 pro

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Önce driveri yenileyelim denetim masasısından realtek ses sürücüsünü kaldırın bilgisayarı yeniden başlatın, bilgisayar yeniden başladıktan sonra asus armoury crate kullanmadan bu linkten sürücüyü kurun sonra audio konsola geçelim.
realtek driver.png

KS

bunbun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam driverların hepsi en güncel halde ama ne yaparsam yapayım jackleri asla algılamıyor ve Realtek yerine hep NVIDIA cıkıyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Başlat menüsündeki Windows işaretine sağ tıklayın oradan - ayarlar-sistem-ses- ses denetim masasını açın buradan sadece Hopörlör yazan kısma tıklayın varsayılan yapın.
ses.png

KS

bunbun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ben mi anlatamıyorum siz mi anlamadınız bilmiyorum.Yardımcı olmaya calısıyorsunuz saolun ama .Realtek yok yok .Sizde görünen Hoparlör (Realtek Audio) zaten sürücü görüyor bende sürücü bildiğiniz yok hükmünde .Aygıtı görmüyorki varsayılan yapayım

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
İlk gönderdiğim Asus Anakart Sürücüsü linkinden Realtek audio sürücüsünü yüklemeniz lazım ve sonra Windows update yapmanız lazım. Bu işlemler bittikten sonra Microsoft Storeden realtek audio consolu kurup bu proğram üzerinden jack girişlerini ayır seçeneğini ve tüm aygıtların aynı anda çalmasını sağlayın seçeneğini işaretlemeniz lazım başka yöntemi varsa bilmiyorum kolay gelsin . ( Windows 11 Lisanslı değilse bu ayarların birçoğunu kabul etmez)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri