HAZIR SİSTEMİ DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ?

aelis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://www.teknobiyotik.com/bilgisayar/oyuncu-bilgisayari/ekran-kartli-oyuncu-bilgisayari/teknobiyotik-x1-nvidia-edition-amd-ryzen-5-3600-3-6ghz-rtx2060-super-8gb-16gb-ram-480gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

Merhaba forumdaşlar :)

Masaüstü bilgisayar deneyimim olmadı bu zamana kadar hep dizüstü bilgisayar kullandım.

Sizlerden linkteki sistemi yorumlamanızı ve artı eksilerini belirtmenizi rica ediyorum.

Mesela öncelikle dark kasa bana çok kaliteli gelmedi. Kullanan ya da başka önerisi olan? değiştir şunu tercih et veya uzun vadede işlemci seçimin şu olmalı, ya da şu bu sisteme fazla çıkarabilirsin vs gibi diyeniniz varsa tavsiye alabilirim.
Ya da bak bu özelliklerde fiyat olarak daha uygunu şu var diyeniniz varsa Allah Allah derim :D

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba sisteme baktım genel olarak iyi gibi benim düşüncelerim şunlar
Kasa gayet şık ve kullanışlı bende aynı kasayı kullanıyorum çok geniş malzeme kalitesi de gayet tatminkar eksi yönü içinde gelen rgb fanların turbo modu var ve sıcaklığı 7-8. Derece düşürüyor açarsan ancak kontrolcü kasanın içinde yani açmak için yan kapak ya sökülü olacak yada sürekli çıkarıp takacaksın ben sökülü kullanıyorum puanım 8/10
Güç kaynağı belki daha bilindik bir marka ve biraz daha güçlü olabilir 700w mesela işlemci olarak ben 3.nesil alınması taraftarıyım ancak 2700x de gayet performanslı işlemci
Ram olarak ben de adata kullanıyorum ancak hem 3200mhz hem de rgb modeli bu ramler de gayet işinizi görür
Ekran kartına ve ssd ye bir yorum yapmayacağım
Anakart ta ben asrock b450m pro 4 kullanıyorum
Size de öneririm avantajı 4 ram slotu var 2 ekran kartı takılabiliyor rgb şerit takmak için üzerinde giriş var 2 tane m2 slotu var diyeceklerim bu kadar
Ben açıkçası hazır sistemlere karşı bir insanım bütçe belirleyin kendinize sonra kaba taslak bir sistem toplayın sonra tavsiye alın bu şekilde hem istediğiniz parçaları almış hemde f\p odaklı vir sistem almış olursunuz ben öyle yaptım ve gayet memnunum sistemimden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2700X işlemcisi oyun performansı olarak 3600 modele yakın bir performans seyri olan bir işlemci. Oyun için en iyisi değil ama yinede fiyatına göre daha dolu peket ile iyisini bulmanız zor.

Anakart oarak HDV4.0 fena sayılmaz ama bence en aşağı Pro4 alın 9 FAZ 3 kontolcü ve soğutması ile daha doğru bir anakart. Ayrıca 4 RAM slotu ve ARGB portu olan bu fiyata 1-2 anakarttan birisidir.

Kasa gayet iyi ve yeterli bir kasa kalite mevzusu fiyatı arttıracağı için fiyatına göre pisayadaki en dolu paketi sunan anakart modellerinden birisidir. Ayrıca önü mesh olması ve 4 fan ile gelmesi hava akışı konusunda size en iyisini sunar.

Ekran kartı seçimi 2060 Super gayet iyi ve GALAX markasıda çok iyi markalardan birisidir ama aynı fiyata sanırım 5700 XT kartlı bir sistem alınabilir.

PSU seçimi RTX 2060 Super için yeterli bir seviyede zaten üzeri gereksiz olurdu. HighPower markasıda güvenilir bir PSU markasıdır gayet iyi bir sorun yok.

16 GB RAM bu sisteme yeterli bir sorun yok.

480 GB SSD SU630 F/P fena sayılmaz.

Sadece anakart değişikliği ile 6.220 TL yapıyor.

Bu bütçeye aşağıdaki sistemi alırsanız daha fazla FPS alabilirsiniz ama AMD karta geçmeniz gerek RTX gibi bir isteğiniz yoksa FPS için bunu yapmanız mantıklı olandır.

Neon-B45-5700XT - Bu sistemi aşağıdaki gibi özelleştirin.

İşlemci : AMD Ryzen 7 2700X 3.70 Ghz 8 Çekirdek 20MB AM4 12nm (Tray Kutusuz)
Anakart : Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX
Bellek (RAM) : GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4 (GASB48GB3000C16ASCX2)
Ekran Kartı : Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit
SSD Disk : Kingston 480GB A400 Okuma 500MB-Yazma 450MB SATA (SSA400S37/480G)
Kasa : Ranker Cygnus Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming
Güç Kaynağı : Sharkoon 650W SHP650 V2 80+

Toplam : 6.260,61 TL yapıyor. Bu sistemdeki tüm bileşenler yukarıda bahsettiklerim ile benzer kalitede olan ürünler performans olarak AMD kanadı aynı fiyata daha fazlasını sunduğu için önerimi RX 5700 XT odaklı yaptım. Gigabyte 3 fanlı model önerdim bir tık daha iyi bir model isterseniz 6.609 TL 'ye çıkıp Sapphire Radeon RX5700XT Nitro+ RGB 8GB GDDR6 256 Bit bu kartı seçeceksiniz.

Karar sizin ya yukarıda ki sistemin sadece anakartını değiştirip alın yada bu attığımı aynı bütçeye alın daha fazla FPS alın karar sizin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri