HD Tune sonuçları

eymenhudaua

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, laptopumu HD Tune ile tarattım ve bad sectorlar ortaya çıktı. Onların nerdeyse tamamını temizledim orada sıkıntı yok. İşte MaxBlast4 le zero fill drive full özelliğini kullanarak harddisk i tertemiz yaptım, yaklaşık 6-7 saat sürdü. Ama harddiskin tek bir sıkıntısı var: HD Tune'de Health kısmında "Raw Error Read Rate" hatası var ve data da baya sayı var. Kime sorduysam harddiskten kurtul diyor. Ama param yok öğrenciyim zaten haftalık 30tl zar zor alıyorum. Bana yardımcı olun lütfen...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Raw Read Error Rate hatası, hata oranına bağlı olarak diskin sağlığı konusunda net bilgiler verir ve donanımsal bir hatadır. Yazılım ile düzeltilemez. Raw Read Error Rate hata oranı 1 'e 1 ise göz ardı edilebilir ama sayı fazla ise diskin ömrü tamamlanmaya yakındır ve veri kaybınız olabilir disk bozulmaya yakın demektir ve önemli verilerinizi disk üzerinden almanız gerekir. Bu hata diskteki veriyi okumada aldığı hata oranıdır ve okumada ki hata arttıkça diskin bir gün çalışmama olasığı artmış olur. Yaptığınız Bad Sectör temizleme aşaması bu hata oranını işlem yoğunluğundan dolayı dahada arttırmıştır, keşke hiç dokunmasaydınız temizleye. Direkt sonuçları bildirseydiniz detaylı bilgileri önceden verirdik. Değiştirmekten başka çareniz yok diski.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bu parametrenin bi anlamı yok. Söyleyenler, bu işin profesyonel uzmanları.
Her firma ,kendine göre bi sayı belirliyor ve o sayı yazılıyor.. Yapılan açıklama bire-bir bu şekilde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O parametlerin nasıl bir önemi yok disk veri kurtarma merkezinde çalışan arkadaşım var birebir net ve kesin bilgi tüm parametler özellikle HDD Tune yazılımındakiler doğru ve sonuçları belli olan sorunlar. Bu sonuçları dikkate almamak büyük hata olur gereksiz bilgiler değildir.

Şimdi sordum o veri kurtarma merkezindeki arkadaşa bizdeki test yazılımları başka bize özel dedi ama kullanıcılar için 2 yazılım bu konuda fikir sahibi olmanızı sağlar dedi birisi HDD Tune diğeri CrystalDiskInfo özellikle CrystalDiskInfo çok işe yarar bilgi konusunda ve verileri bizdeki test yazılımına yakın doğrulukta dedi. Sende CrystalDiskInfo ile bak birde diskin durumuna daha net bilgi edinmek için.

KS

eymenhudaua

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Laptopumu açtım, format atayım dedim. Hard diskten cızırtılar geliyordu. İlk hdd den boot ettim sonra yine 2 - 3 saat falan bekledim açıldı laptop 10 dk kendine gelmesini bekledim. Sonra bilgisayarıma tıkladım. Dondu 5 dk falan geçti herhalde. Tak mavi ekran verdi harddiskten tak tak diye 2 ses geldi baktım harddisk gözükmüyor. Format atarken 0mb olarak gözüküyor. HDAT2 de (bad Sector onarma yazılımı) Scsı olarak ve 0 Sector olarak gözüküyor. Hirens boot cd nin win xp mini özelliği var oradan açtım pc yi harddisk gözükmüyor yine. Diskparttan deneyeyim dedim oradada gözükmüyor ama harddisk çalışıyor yani disk dönüyor. Chkdsk /r /f deneyeyim dedim tanıdı ama 512 kb olarak gördü hd yi. Ne yapayım? Ödevlerim falan var zaten yapayım derken tak diye gitti. Eğer sizde kullanmadığımız laptop hd si varsa bana yollaya bilir misiniz. Param olsa alırdım bi yardımcı olun

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD 'den gelen tıkırtı sesi kafa vurma sesi ve HDD bozulmuş, sana demiştim HDD 'de çıkan o değerler diskin ömrünü belirler diye ve beklenen son olmuş. Geri dönüşün yok o disk iptal ve yeni disk almaktan başka çaren yok maalesef.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri