HDD Bad Sector Onarımı?

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HDD'm de bad sectorler oluşmuş. Bunun onarımını nasıl yapabilirim veya yapabilir miyim? İçerisinde dosyalarım var. Mümkünse sıfırlamadan düzeltmenin yolu var mı?

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba,

Google'de şu başlık altında aratıp, konuda anlatılanları uygulayabilir misiniz?

"HardDisk sıfırlama-Bad Sektör Onarma %100 Çalışıyor."
NOT: konudaki linkler silinmiş olabilir pek incelemedim, 3-5 ay önce baktığımda konuya yapılan yorumlar oldukça olumlu yönde idi.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hun-' Alıntı:
Merhaba,

Google'de şu başlık altında aratıp, konuda anlatılanları uygulayabilir misiniz?

"HardDisk sıfırlama-Bad Sektör Onarma %100 Çalışıyor."
NOT: konudaki linkler silinmiş olabilir pek incelemedim, 3-5 ay önce baktığımda konuya yapılan yorumlar oldukça olumlu yönde idi.

Değişik tarzda programlar önerdikleri için hangisi güvenilir ve sağlam tam olarak bilmiyorum. Bilen birileri daha iyi aydınlatırsa diye konu açma gereği duydum. Yoksa dediğiniz sitenin içerisine girip baktım. Garantiye almak istiyorum sadece.

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu konuda kesin bir şey diyecek birinin çıkacağını sanmıyorum, bad sector arızası gerçek anlamda düzeltilebilecek bir arıza olsa bozuk hdd kalmazdı. O yüzden aşağı yukarı sana söylenen çoğu şey birer varsayım olarak kalacaktır, düzelip düzelmemesi şans işi gibi bir şey.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hun-' Alıntı:
Bu konuda kesin bir şey diyecek birinin çıkacağını sanmıyorum, bad sector arızası gerçek anlamda düzeltilebilecek bir arıza olsa bozuk hdd kalmazdı. O yüzden aşağı yukarı sana söylenen çoğu şey birer varsayım olarak kalacaktır, düzelip düzelmemesi şans işi gibi bir şey.

Dün çıkan şey bugün çıkmadı. Temiz çıktı tarama yaparken. İlginç. Kabloları oynamış olabilir o yüzden böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalim nedir? Çünkü kabloları çıkarıp taktım falan.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hun-' Alıntı:
Aida64 ve HDtune isimli 2 ayrı program ile kapsamlı tarama yaptır sonuçlar temizse için rahat olsun.

HD Tune ile tarama yaptığım zaman temiz çıktı. Aida64'ü denerim.

eymenhudaua

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sana önerim kesinlikle HDD Regenerator kullanman. Bu program yaptığın işe göre harddiskin dönme hızınını (RPM) bile ayarlayabiliyor. Harddiskinin boyutuna göre tarama ve düzeltme süresi artıyor. Benim bildiğim 500gb harddiske 2 saat tarama 2 saat düzeltme yapıyor. İnternetten bulup crackle CD veya USB ye yaz zaten programın içinde yazma özelliği var. Boot et düzelt, çok sağlam bir program öneririm :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri