HDD bozuldu ! İnternet durmadan gidip geliyor !

abseto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar 3 gün önce yanlışlıkla pc'nin fişini çektim. geri açtığımda otomatik onarma çalıştı ve bir süre sonra başarısız dedi. 1 gün bekledim sonra yine aynısı olunca diğer seçenekleri denedim (güvenli mod-eski sürüme dönme- geri yükleme- sıfırlama) hiçbiri olmadı. sonra format atmaya çalıştım baya uğraştrdı sonunda attığımda ise masaüstünü gördükten sonra bir yere tıkladığımda pc 1 dk donuyordu. mecbur tekrar formatladım felana ama düzeltemedim. son olarak hddde sorun olduğunu farkettim. Yeni 120gb kingston ssd aldım. az önce geldim eve pc hızlı felan ama hala arada bir uygulamların donduğu oluyor. Yeni ssd olmasına rağmen sanki hala birkaç sorun var gibi.
Asıl sorunum ise internetim ! internet hızım hem düşük hemde durmadan gidip geliyor. pc masaüstü, wifi adapter var (INCA IWUA 150BX) ama ondan kaynaklı olmadığını düşünüyorum. 
Mesela bir indirme yaparken hızına bakıyorum saniye saniye; 200-100-30-0-0-100-400-300-100-0-0 gibi yani saniyelik olarak bağlantı kesilmeden hata vermeden gidip geliyor. Anlayamadım da yardımcı olabilcek varsa şimdiden teşekkür ettim :)

KS

abseto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
aynı disk bağlı. SSD ye win10 yükleyince diğerini formatlayıp tek parça (1tb) olarak depo olsun dedik. herşeyi ssd ye yüklememe rağmen diğerinin etkisi olur mu ki ?
Modeme erişemiyorum. Lojmanda kaldığımdan ortak internet kullanıyoruz yani sorun benden kaynaklı. INCA IWUA 150BX var demiştim. Bunun driverlarını bulamadım cd de kayıp :( yinede ondan kaynaklı olsa böyle ollmaz hiç bağlanmazdı bence.
ve memtest ile yeni ssd almadan taradım sorun yoktu (aslında %90 da çıktım ama hata olsa direk çıkıyor zaten :D )

KS

abseto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
SSD İÇİN health performance 100 yani np :)
ilginçtir ki HDD için The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors. demiş ama ben ubuntuda hata bulmuştum. bilemedim şimdi sorun yok gibi burda :( internetin başka ne ile alakası olur ki ?

KS

abseto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
internet yavaş oluyor. Yani alttan baktığımda hiç kesilmiyor ama hız olarak 0 a düşüyor geri çıkıyor.

Temp ve performance de sorunsuz gözüküyor.

KS

abseto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
hocam son günlerde pc le o kadar uğraştım ki dokunmaya korkuyorum :D 1-2 gün daha beklicem son 1-2 şey deneyip eğer düzelmezse çıkartıp sonucu söylerim :)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Eğer duzelmesse sinirlenip vurma yada habire sinirlenip fiş çekme günleri yaklaşıyor k.g duzelmesse buradayiz

KS

abseto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Sağolasın :) Üniversiteye gideceğim zaten,k yine bir sorun çıkarsa PC yi camdan fırlatıp sosyalliğin tadını çıkarmayı düşünüyorum :D :D

KS

abseto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
peki 4yıl önce 2000-2500 tl ye aldığım bilgisayar şimdi kaç eder ?
amdfx 6300, sapph. r9 r280x, 8Gb ram felan var piyasadan haberiniz varmı :)

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
abseto' Alıntı:

İşlemci minimum 200 civarında var ekran kartı ise 550 üzeri. 1500+ Olarak satış yapabilirsin pazarlık payı koy çok negatif eleştiri alırsan koyduğun fiyattan 100 TL düşür acelen yoksa hemen satma ucuza gider.

KS

abseto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
onur.firatt' Alıntı:
abseto' Alıntı:

İşlemci minimum 200 civarında var ekran kartı ise 550 üzeri. 1500+ Olarak satış yapabilirsin pazarlık payı koy çok negatif eleştiri alırsan koyduğun fiyattan 100 TL düşür acelen yoksa hemen satma ucuza gider.

anladım hocam sağolun ::) yaz bitsin dönem başına doğru koyarım :D

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
abseto' Alıntı:
onur.firatt' Alıntı:

anladım hocam sağolun ::) yaz bitsin dönem başına doğru koyarım :D

Dönem başı okul açılacağından istek düşer şimdiden koy satmak zorunda değilsin piyasayı değerlendirmiş olursun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri