HDD Bozuldu Mu?

Ka_Dı_61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi akşamlar, elimde yaklaşık 6 senelik Sony laptop var. Bilgisayar açılırken (S.M.A.R.T. Hard Drive detecteds Error  - Please consider to back up the hard drive - Press ESC continue) şeklinde siyah ekranda hata veriyor, ESC ye basınca normal olarak açılıyor. Daha sonra mesela Hd Tuner i açmak istediğimde 10 - 15 dk kadar hiçbir tepki vermiyor, sonrasında normal açıyor ve normale dönüyor uygulamaları açma hızı. Hd Tuner ile test etmek istediğimde (Test Aborted) şeklinde hata veriyor. Buraya resim ekleyerek göstermek isterim ancak nasıl resim ekleneceğini bulamadım o yüzden bu şekilde yaptım. Harddisk tamamen bitmiş mi? Değiştirmem mi gerekiyor? Yardımcı olursanız çok güzel olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet diskiniz bozulmuş bendeki HDD 'de de aynı sorun var garati diskinizin sektör hatası var tamiri olmaz değiştimek gerek dedi bende içindeki verileri yedekleyecek yerim olmadığı için olmaz dedim diskim IntelliPower teknolojisinde olduğu için bozulma çalışmaya devam eder bu yüzden bozulmaz dediler ve haklı çıktılar 4 yıldır aynı sorun ile çalışıyor valla hiçbir veri kaybı ve performans kaybı yok ama eğer sendeki disk 5400 veya 7200 Rpm ise bilemem sonuç aynı olmayabilir. Yani uzun süreli sende kullanırsın diyemem.

hslr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
diğer konularda pek bir bilgim yok yalnız resim eklemek için en basit yoldan klavyende bulunan print screen tuşunu kullanabilirsin sonra painti açıp ctrl v yap kaydet daha sonra https://hizliresim.com yükleyip foruma ekleyebilirsin

KS

Ka_Dı_61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet diskiniz bozulmuş bendeki HDD 'de de aynı sorun var garati diskinizin sektör hatası var tamiri olmaz değiştimek gerek dedi bende içindeki verileri yedekleyecek yerim olmadığı için olmaz dedim diskim IntelliPower teknolojisinde olduğu için bozulma çalışmaya devam eder bu yüzden bozulmaz dediler ve haklı çıktılar 4 yıldır aynı sorun ile çalışıyor valla hiçbir veri kaybı ve performans kaybı yok ama eğer sendeki disk 5400 veya 7200 Rpm ise bilemem sonuç aynı olmayabilir. Yani uzun süreli sende kullanırsın diyemem.

Anladım hocam. Peki yeni alacağım HDD sata mı olmalı sata 2 mi olmalı nasıl anlayacağım. HDD nin üzerinde özellikle belirtilmemiş ama S harfi var bu Sata mı demek?

[img=10x15]https://hizliresim.com/G9bl4N]
G9bl4N.png
[/url][/img]

hslr' Alıntı:
diğer konularda pek bir bilgim yok yalnız resim eklemek için en basit yoldan klavyende bulunan print screen tuşunu kullanabilirsin sonra painti açıp ctrl v yap kaydet daha sonra https://hizliresim.com yükleyip foruma ekleyebilirsin

Teşekkür ederim hocam. Resim göndermeyi de öğrenmiş oldum sayende. :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SATA II 3Gb/s bu disk ona göre bir disk almana gerek yok aslında ama anakart SATA III 6Gb/s destekliyormu ona bakman gerekicek eğer destekliyorsa SATA III 6Gb/s alman faydalı olur. Yoksa SATA II 3Gb/s alabilrsin yine.

KS

Ka_Dı_61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
SATA II 3Gb/s bu disk ona göre bir disk almana gerek yok aslında ama anakart SATA III 6Gb/s destekliyormu ona bakman gerekicek eğer destekliyorsa SATA III 6Gb/s alman faydalı olur. Yoksa SATA II 3Gb/s alabilrsin yine.

Evde başka bilgisayar da var o yüzden laptop kullanma ihtiyacı fazla olmuyor sadece bilgisayar dışarıda lazım olunca kullanılıyor, o yüzden fazla para harcamayı düşünmüyorum. Yani Sata 3 e yükseltmem zor. Zaten 6 senelik oldu. Orjinal diski Sata 2 yani anladığım kadarıyla. Doğru mu anlamışım hocam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ka_Dı_61' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Evde başka bilgisayar da var o yüzden laptop kullanma ihtiyacı fazla olmuyor sadece bilgisayar dışarıda lazım olunca kullanılıyor, o yüzden fazla para harcamayı düşünmüyorum. Yani Sata 3 e yükseltmem zor. Zaten 6 senelik oldu. Orjinal diski Sata 2 yani anladığım kadarıyla. Doğru mu anlamışım hocam?

Evet SATA II

KS

Ka_Dı_61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hocam. Peki sata 2 yerine sata kullansam bir sorun olur mu? Yani bu sata, sata 2 nin farkı nedir? Bu konuda da bilgilendirme yaparsanız çok güzel olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Soket değişmiyor sadece okuma hızları. Ama anakartının hangi teknolojiyi desteklediğini öğrenmeden harcama yapma bence. SATA I veya SATA II hangisi veya ikisidemi bunu öğren.

KS

Ka_Dı_61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AIDA64 programıyla baktım Sata 2 olduğunu gösteriyor. Yeni alacağım HDD Sata 2 olmalı yani, değil mi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri