HDD Caddy Alternatifi ?

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostlar HDD Caddy aldım fakat taktığım dvd-rw girişinde sorun var sanırım nedense çok düşük hızlar alıyorum farklı bir caddy denedim sonuç aynı farklı bi disk denedim sonuç aynı şimdi elimde 1tb disk var ben bunu nasıl kullanabilirim. Windows ssd de kurulu zaten 1tb diskte oyunlar yedekler programlar vs olucak hdd caddy dışında ne kullanabilirm?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullandığın makinin modelini verir misin, SATA bağlantısı arabirimi ne bakalım hız kaybın bundan olabilir.

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HP15 BA009NT diye aratırsan çıkıcaktır. A8-7410 R5 Apu işlemcisi var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kontol ettim makinede ki anakart, SATA II yani normal bu günün şartlarında bir HDD 'nin hızını yarıya indirir. Sebep bu.

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamda bu 0a niye düşüyor? Test yapmaya çalışıyorum okuma hızı geliyor yazma hızı yok veya program kurucam donuyo program kurulmuyo sata2 300e kadar destekler benim diskim bir çok durumda yazma işlemi yapmıyor caddy ile kullandığımda program kuramıyorum dosya atamıyorum oyun kuramıyorum ne yapacağım ya çözüm yolu söyleyin yada alternatif ne yapabileceğimi.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kontol ettim makinede ki anakart, SATA II yani normal bu günün şartlarında bir HDD 'nin hızını yarıya indirir. Sebep bu.

Ek olarak içine ssd taktım ssd normal portta tam performans veriyor 540a 480 gibi rakamlar alıyorum ama caddye takınca windows bile açılmıyo

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD 'yi atlamışım o zaman baktığım sistem senin ki değil. Aldığın Caddy düşürüyor olabilir. Özelliklerine baktın mı Caddy 'nin? Bu arada SATA 2 , SATA 1 'in altyapısını kullanıyor 150 Mb/s yani ve SATA 2 revize.

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
SSD 'yi atlamışım o zaman baktığım sistem senin ki değil. Aldığın Caddy düşürüyor olabilir. Özelliklerine baktın mı Caddy 'nin? Bu arada SATA 2 , SATA 1 'in altyapısını kullanıyor 150 Mb/s yani ve SATA 2 revize.

Başka bir caddy ile de denedim sonuç aynı benim caddy dışında başka yapabileceğim bir şey yokmu mesela hdd kutusu alıp takmak vs ne gibi kayıplarım olur veya ne yapabilirm

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
USB 2.0 ise makinen onun hızında alırsın performans HDD kutusu USB 'nin hızına göre çalışır.

3.0 port var da ben buna program ve oyun kurulumu yapabilirmiyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
USB 2.0 (480 Mbps) / USB 3.0 (4.8 Gbps) hızında yani her türlü HDD 'nin tam performansını alırsın. Sıkıntı yok. USB 3.0 bit HDD kutusu al mümkünse.

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
USB 2.0 (480 Mbps) / USB 3.0 (4.8 Gbps) hızında yani her türlü HDD 'nin tam performansını alırsın. Sıkıntı yok.

Şeyi soruyorum program kurulumunda sorun yaratırmı sonuçta harici olucak ya

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri