HDD Caddy Sorunu

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yakın zamanda Adata SU650 marka bi SSD aldım vede bir HDD Caddy aparatı aldım. İlk olarak laptopumda bulunan HDD'yi söktüm. Yerine SSD'yi taktım sonrasında ise HDD Caddy ile laptoptan çıkan HDD'yi Dvd-RW yerine HDD Caddy ile taktım. Buraya kadar bi problem yok. Problem pc açıldıktan sonra başladı. HDD kendi kendine kapanıyor yavaş çalışıyor bi program kuruyorum 1 saatte kuruyor. Görev yöneticisinden kontrol ediyorum 100kb ile yazıyor. Bi dosya kopyalamak istiyorum 1mb 2mb yi geçmiyor arada 0kblere düşüyor 2 3 dakika orada kalıyor. Bu kadar anlattım şimdi soruma gelelim acaba sorun HDD'demi yoksa HDD Caddy'demi? (Not: HDD çok iyi çalışıyor bana göre SSD takmadan önce içinde windows10 kuruluydu genel olarak bana pek bi sorun yaratmamıştı.)

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mantık olarak zaten Dvd yuvasından fazla bir beklentiye giremeyiz o sadece depolama için kullanılmak için yapılmış bir şey yani bu yüzden normaldir böyle olması sisteminizin :)

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok aşırı derece yavaş çalışıyor biliyorum fazla beklenti içine girmemek lazım ama bu kadar da yavaş olmamalı bence .

Sonuçta sata arabirimi ile bağlantı sağlıyor. Sata 150mb kadar destekliyor ama benim alabildiğim hız bunun 150de 1i.

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yusuf Taşcı' Alıntı:
Çok aşırı derece yavaş çalışıyor biliyorum fazla beklenti içine girmemek lazım ama bu kadar da yavaş olmamalı bence .

Belki bir temassızlık vardır söküp taktıktan sonra arkasından vidalıyorsunuzdur umarım laptop'un dvd yuvasını birde taktıktan sonra kontrol ederseniz hareket ediyor mu falan diye eğer harekette yoksa elinizde başka bir hdd var ise onu takıp aynı yuvaya birde onu deneyip sorunun hangisinde olduğunu çözebilirsiniz.. :)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
daha önce kullanımınızda bi sorun yoktuysa,sorun aparattan  veya dvd bağlantısından kaynaklı demek ki.
 cadd'ye adatayı takıp bi deneyin olmazsa.

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SSD'yi taktım. PC yi açmaya çalıştım hoş geldiniz ekranı geldi o yuvarlak dönüyordu bi anda dondu 5 10 dk bekledim düzelmeyince res attım yine aynı yerde kaldı sonra yerlerini geri değiştirip pc yi açtım.

delonas' Alıntı:
Yusuf Taşcı' Alıntı:

Belki bir temassızlık vardır söküp taktıktan sonra arkasından vidalıyorsunuzdur umarım laptop'un dvd yuvasını birde taktıktan sonra kontrol ederseniz hareket ediyor mu falan diye eğer harekette yoksa elinizde başka bir hdd var ise onu takıp aynı yuvaya birde onu deneyip sorunun hangisinde olduğunu çözebilirsiniz.. :)

Onuda denedim bi çok çıkarıp taktım vida atmadan olmaz zaten ::) hatta alt kapak takılı değilken oturttum ama yinede böyle

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yusuf Taşcı' Alıntı:
SSD'yi taktım. PC yi açmaya çalıştım hoş geldiniz ekranı geldi o yuvarlak dönüyordu bi anda dondu 5 10 dk bekledim düzelmeyince res attım yine aynı yerde kaldı sonra yerlerini geri değiştirip pc yi açtım.

Sorun tamamen caddy de diskler sağlam caddy denemesi için de başka bir laptop'a takıp deneyebilirsiniz belki o bozulmuştur eğer hızı yüksek verirse diğer laptop'a caddy sağlamdır eğer veremez ise onu değiştirirseniz sorun ortadan kalkacaktır :)

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aldığım yeri aradım bana hız konusunda birşey söyleyemeyeceklerini aparat ya çalışır ya hiç çalışmaz sorun sizdendir dedi :/

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yusuf Taşcı' Alıntı:
Aldığım yeri aradım bana hız konusunda birşey söyleyemeyeceklerini aparat ya çalışır ya hiç çalışmaz sorun sizdendir dedi :/

Dediğim gibi eğer deneme şansın varsa bir dene yada bir bilgisayarcıya götürüp deneyebilir misiniz de 5 10₺ verirsin belki sana kalmış zaten fazla pahalı şeyler değiller hani maddi durumunu bilmiyorum yanlış anlama ben de çok zengin gibi konuşuyorum ama .D param olsa ben alacağım   yani o yüzden yine son karar senin böyle şeylerde çok garanti arama ilgilenmezler seninle :)

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
delonas' Alıntı:
Yusuf Taşcı' Alıntı:

Dediğim gibi eğer deneme şansın varsa bir dene yada bir bilgisayarcıya götürüp deneyebilir misiniz de 5 10₺ verirsin belki sana kalmış zaten fazla pahalı şeyler değiller hani maddi durumunu bilmiyorum yanlış anlama ben de çok zengin gibi konuşuyorum ama .D param olsa ben alacağım   yani o yüzden yine son karar senin böyle şeylerde çok garanti arama ilgilenmezler seninle :)

Bu olaylara ilk defa girdiğim için bi sormak istedim. Deneme şansım yok ama bitane daha sipariş edicem farklı bi markadan önerin varmı 9.5mm olucak 25yl 35tl arası ?

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yusuf Taşcı' Alıntı:
delonas' Alıntı:

Bu olaylara ilk defa girdiğim için bi sormak istedim. Deneme şansım yok ama bitane daha sipariş edicem farklı bi markadan önerin varmı 9.5mm olucak 25yl 35tl arası ?

Kusura bakma bir önereceğim marka yok buraya kadar yardımcı olabileceğim nokta :)

KS

Yusuf Taşcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
delonas' Alıntı:
Yusuf Taşcı' Alıntı:

Kusura bakma bir önereceğim marka yok buraya kadar yardımcı olabileceğim nokta :)

Peki yinede sağol bilgilendirdiğin için :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri