Hdd çıkarınca hata veriyo

Arif Yıldızbakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar, PC açılınca bu hatayı alıyorum. " An operating system wasn't found. Try disconnecting any drives that don't contain an operating system " ve hiç bir şey yapamıyorum. 2 gün önce test amaçlı boş bir HDD (içinde küçük sistem birimleri var) ve sistem farklı HDD 'de kurulu boot önceliği de onda ama bu sonradan takığım 1 TB HDD 'yi çıkartınca hata veriyor BIOS 'u default ayarlarına sıfırladım. CMD 'yi açarak diskpart ayarlarını denedim ama aynı ve 1 TB HDD 'yi takınca normal çalışıyor ve BIOS 'ta 1 TB HDD gözüküyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikler yazınızı düzenledim, başka bir forum sitesinde yazdığınız konuyu direkt buraya yapıştırmışsınız. Soruna gelirsek asıl kullandığınız sistemin kurulu olduğu diskteki Windows ikinci taktığınız disk üzerine sistem tarafından dosya yazılmış ve sisteme bağlı bir bileşen oluşmuş bu yüzden çıkarttığınız zaman eksik sistem bileşeni hatası alıyorsunuz. Sisteminize bu diğer disk takılı iken format atarsanız ve daha sonrasında Windows Disk Yönetimi aracı ile diskin sistem ile ilişiğini keserseniz sorun ortadan kalkar.

KS

Arif Yıldızbakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hatanın olduğu yeri kopyaladım  ancak diğer forumlardaki konularda net bir şey bulamadım.teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri