HDD içini tamamen temzilemek

surucu_07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocalar babam sözde bilgisayara 3 kere format attı bügün anladım ki üst üste win 7 başta sonra 8 sonra 10 olmak üzere 3 kere iso dan windows kurdu bilgisayar gayet normal bir pc olmasına rağmen acayip hantallaştı kasmaya başladı windows old klasörleri oluştu hiçbir türlü silinmiyor nasıl bu HDD ye temizinden sıfır fabrika ayarlarına döndürebilirim low level format dediler nasıl yapılacağını bilmiyorum elimde bir disk var oturduğum dalı kesemem adım adım yardımcı olursanız
xeon x3470 3.0 GHz
asus p7h55-m lx
8gb ddr3 1333mhz ram
gtx 750ti
500gb 5400rmp 16mb samsung sata disk

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
surucu_07' Alıntı:
hocalar babam sözde bilgisayara 3 kere format attı bügün anladım ki üst üste win 7 başta sonra 8 sonra 10 olmak üzere 3 kere iso dan windows kurdu bilgisayar gayet normal bir pc olmasına rağmen acayip hantallaştı kasmaya başladı windows old klasörleri oluştu hiçbir türlü silinmiyor nasıl bu HDD ye temizinden sıfır fabrika ayarlarına döndürebilirim low level format dediler nasıl yapılacağını bilmiyorum elimde bir disk var oturduğum dalı kesemem adım adım yardımcı olursanız
xeon x3470 3.0 GHz
asus p7h55-m lx
8gb ddr3 1333mhz ram
gtx 750ti
500gb 5400rmp 16mb samsung sata disk
 format atarken , harddiskin bölümlerinin çıktığı yere gelip,kuracağın bölümü seçtikten sonra ileriye basmadan önce sil demeniz lazım. Yoksa ,eski windowsllar .old klasörü diye içinde kalır.Baban sanırım,silmeden devam etmiş.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer tekrar format atmak ile uğraşmak istemezsen, C diskine sağ tıkla ve Özellikler 'e bas. Açılan Pencerede Genel sekmesinde Diski Temizle yazısına tıkla ve tekrar açılan pencerede Sistem dosyalarını temizle yazısına tıkla ve tekrar açılan penceredeki listeden Önceki Windows yüklemeleri (Eski Windows kurulumları da olabilir) sadece bu yazıyı işaretle ve Tamam 'a tıkla uyarı çıkacak Dosyaları Sil de ve silinme işlemini bekle hepsi bu kadar. Eğer format işlemini virüs temizlemek için yapmıyorsan bunu deneyebilirsin daha hızlı olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri