HDD Okuma/Yazma Hızında Büyük Düşüş

OneClutch1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhabalar. yeni yeni fark etmeye başlamış olduğum bir sorun var başlıkta da belirttiğim gibi hdd'in okuma yazma hızında büyük bir düşüş var belkide ben yanlış görüyorum bilmiyorum ama hiç normal gelmedi sizlerle paylaşmış olduğum resimde de gördüğünüz gibi baya düşük windows 10 update yüklenirken yavaş yükleniyordu bende merak edip hdd'in okuma yazma hızına görev yöneticisinden bakmak istediğimde böyle bir şey gözlemledim bu sorun neden kaynaklanır acaba?
p5V76z.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
https://osdn.net/frs/redir.php?m=cznic&f=crystaldiskmark/68624/CrystalDiskMark6_0_2.exe bu bağlantıdan CrystalDiskMark yazılımını indirip hız test yapabilirsiniz ancak diske yazılın ve okunan verinin kullanılan uygulamaya bağlı olduğunu unutmayın. Eğer Windows güncellemesi gibi bir işlem yapılıyorsa yani internete bağlı bir durum varsa bu internet hızınıza bağlı bir hız ile sınırlanır yani 1.3 MB/sn demek 16 Mbps hızında bir internetten dosya indiriliyor ve bu ver aynı hızda diske yazılıyor gibi bir basit anlatım durumu ile açıklanabilir. Yazılımın test sonuçlarını paylaşın ve diskinizin marka modelini paylaşın bakalım durumuna. Ayrıca diskiniz ne kadar sınırına kadar doluysa o kadar okuma/yazma hızlarında düşüş olur buda bir not.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri