HDD Ses problemi

Arda Şuftalar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Dün sistemimde PSU değiştirdim. Eski PSU yüksek sesli çalışıyordu. Yeni PSU taktıktan sonra HDD den su kaynaması gibi bir ses geldiğini fark ettim. Hd tune programı ile error scan yaptım ama hata bulamadı. Bu ses neden geliyor olabilir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

KS

Arda Şuftalar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
UzmanPC' Alıntı:
diskin markası nedir
çalışma sırasında wd yapabiliyor :)

hd sentinel programı ile de test edebilir misin

segatte markasında da oluyor

Markası WD :) . 

Test yaptıktan sonra sonuçlarını paylaşırım. Eski PSU yüksek sesli çalıştığı için. HDD den gelen ses çok garip geldi :shy:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Böyle su kayması veya küçük boncuklar sinide yuvarlanıyormuş gibi bir ses ise bu normal HDD windows 'ta ayar yapmaz isen boştayken kendini durdurur ve yeniden başlar bu esnada böyle bir ses gelir önemli değil yani. HDD için en kritik ses Tık Tık diye gelen kafa vurma sesi bu olmadığı sürece içiniz rahat olsun.

KS

Arda Şuftalar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
UzmanPC' Alıntı:
diskin markası nedir

Test yaptım. Yaklaşık 3.30 saat sürdü. Bir hata bulamadı.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Böyle su kayması veya küçük boncuklar sinide yuvarlanıyormuş gibi bir ses ise bu normal HDD windows 'ta ayar yapmaz isen boştayken kendini durdurur ve yeniden başlar bu esnada böyle bir ses gelir önemli değil yani. HDD için en kritik ses Tık Tık diye gelen kafa vurma sesi bu olmadığı sürece içiniz rahat olsun.

Bunun için ne gibi bir ayar yapabilirim ?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arda Şuftalar' Alıntı:
UzmanPC' Alıntı:
diskin markası nedir

ugur.gozaydin' Alıntı:

Ayar derken anlamadım

KS

Arda Şuftalar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Arda Şuftalar' Alıntı:

Ayar derken anlamadım

Yanlış anladım herhalde. "Windows 'ta ayar yapmaz isen boştayken kendini durdurur ve yeniden başlar"  dediği yer işlem yapmazsan anlamında galiba. Birde HDD de kafa atma problemi olsa. Bu yaptığım testlerde çıkar herhalde değil mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arda Şuftalar' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Ayar derken anlamadım

Yanlış anladım herhalde. "Windows 'ta ayar yapmaz isen boştayken kendini durdurur ve yeniden başlar"  dediği yer işlem yapmazsan anlamında galiba. Birde HDD de kafa atma problemi olsa. Bu yaptığım testlerde çıkar herhalde değil mi ?

Evet işlem yapmazsan HDD kendini dinlenme moduna alıyor boşa çalışmamak için. HDD Tune gibi programlar disk kafa problemini ortaya çıkartırmı bilmiyorum açıkcası ama mantıken düşündüğümüzde HDD Tune Sectör hatalarını buluyor Disk kafa vururken Sectör atlama veya bozulma yapabiliyor diye düşünürsek anlaşılabilir böyle bir sorun olup olmadığı ama en iyisi HDD 'yi dinlemek zaten küt küt diye vurur sesi duyarsın böyle bir sorun olursa.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Arda Şuftalar' Alıntı:

Evet işlem yapmazsan HDD kendini dinlenme moduna alıyor boşa çalışmamak için. HDD Tune gibi programlar disk kafa problemini ortaya çıkartırmı bilmiyorum açıkcası ama mantıken düşündüğümüzde HDD Tune Sectör hatalarını buluyor Disk kafa vururken Sectör atlama veya bozulma yapabiliyor diye düşünürsek anlaşılabilir böyle bir sorun olup olmadığı ama en iyisi HDD 'yi dinlemek zaten küt küt diye vurur sesi duyarsın böyle bir sorun olursa.

hocam biz testte harddiskin GG olduğunu anlamıştık küt küt sesler geliyordu :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri