HDD / SSD / M.2 TAVSİYESİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

sistemimde 1TB m.2 ssd mevcut (3400-3000mb). Depolamamı genişletmek istiyorum, zamanla bu birimdeki yük miktarını düşürmek, windowsu ve uygulamaları sağlıklı çalıştırabilmek için.

min. 1TB / max. 2TB bir depolama birimi almak istiyorum, hdd-sshd-ssd-m.2 kategorilerine kesinlikle bunları tavsiye ederim diyebileceğiniz modeller nelerdir? Kaliteli ve performanslı ürünleri paylaşmanızı diliyorum. Seçimleri fiyatlarına göre yapacağım. Bir bütçe belirlemedim, bu fiyata bu ürün çok mantıklı denebilecek türden tavsiyeleri bekliyorum.

İyi forumlar...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçe vermezseniz size yardımcı olamayız. Örnek olarak 1500-2000 TL 'ye 2 TB SATA SSD seçenekleri var veya 2 TB M.2 SSD seçenekleri var veya daha yüksek kapasitede HDD diskler var. Hepsinin kendisine göre avantajları var. Yani bütçe vermezseniz size yardımcı olamayız. Birde anakartınızın modelini verirseniz oda iyi olur.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçe vermezseniz size yardımcı olamayız. Örnek olarak 1500-2000 TL 'ye 2 TB SATA SSD seçenekleri var veya 2 TB M.2 SSD seçenekleri var veya daha yüksek kapasitede HDD diskler var. Hepsinin kendisine göre avantajları var. Yani bütçe vermezseniz size yardımcı olamayız. Birde anakartınızın modelini verirseniz oda iyi olur.

Anakart MSI b460m pro vdh wifi,
Bütçe en fazla bin TL.

2 ayrı fiyat segmentinde tavsiye verirseniz daha iyi olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
  1. SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe - 972 TL - Diğer 2. M.2 yuvasına yine hızlı bir disk takmak isterseniz.
  2. Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB - 499 TL - Arşiv depolaması için çok ideal bir disktir.
  3. Toshiba 4TB N300 128MB 7200RPM (HDWQ140UZSVA) - 955 TL - Arşiv depolaması için ideal bir disktir. 
SATA SSD önermiyorum çünkü 1 TB SATA SSD fiyatları önerdiğim M.2 disk kadar ki oda gereksiz bir seçim olur.

Teşekkür ederim hocam, tercihimi Seagate'den yana kullanacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri