HDD to SSD

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba arkadaşlar, yakında ssd siparişi verdim ve şuan sata 2 hdd kullanıyorum sistemim şöyle ; 

Ufak çaplı oyunlar oynuyorum ve bir kaç tasarım işleriyle uğraşıyorum. Bilgisayarıma Win7 Home Basic kurmayı planlıyorum. Acaba SSD'ye sistemi kurup hdd'deki sistemi nasıl silerim ? ve içindeki dosyaları kurtaracak şekilde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD diskteki sistemi olduğu gibi SSD diske taşıabilirsiniz bunun için yazılımlar var ama demek istediğinizi tam anlamadım. Şeyi soruyorsanız sıfırdan bir sistem kuracağım SSD diske HDD diskin içini kompe sileceğim o kolay format aşamasında HDD diskin içindekileri disk ekranında silebilirsiniz.

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Evet şimdi okuyunca farkettim açıklayamamışım. Şimdi istediğim şey ssdye sıfırdan bir sistem kurup hdddeki hani fotoğraf ıvır zıvırları ssdye taşıma. bunu nasıl yapabilirim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD diskinizi Windows kurulduğunda ikinci disk olarak takıp normal kopyalama işlevi yapabilirsiniz eğer bu işe yaramaz ise sistem diski biçimlendirmeden açmam diye diretirse ekstra yazılım önerim olur duruma göre tekrar yazarsınız.

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Peki ssdye kurulumu nasıl yapıcam ? Yine yazılımlarla mı yoksa takıp aynı format tarzı mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Normal bildiğimiz format USB ile ekstra bir şey yok. Sadece BIOS ayarlarınızdan BOOT MODE ayarınızın UEFI olduğundan emin olun.

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Peki hdd'yi formatlamayacağım için ikisinde de işlemci olacak onu yine bios ayarlarından mı seçicem ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 sistem olacak ama sistem ilk açılışta hangisi ile başlaması gerektiğini soracaktır ki sormazsa zaten son sistemi açar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri