HDD ve SSD arasında kaldım tavsiye alabilirmiyim

ghostmans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
2Tb lık HDD ile 500Gb lık ssd nerdeyse aynı fiyat.Sadece oyunlarım için bir bellek almayı düşünüyorum , bana uygun bir ssd önerebilir misiniz 500gb ve 1tb olarak ? Birde çok farkı olurmu 7200 lük bir hdd ile ssd nin , yani elbet olur ama bariz belli olur mu ?(Sistemde bir 500gb m2 ssd ve sata ssd takılı şuan). Marka olarakta çok seçenek var amazon com tr den https://www.amazon.com.tr/gp/product/B079XC5PVV/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&th=1 iyimidir mesela ?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
2Tb lık HDD ile 500Gb lık ssd nerdeyse aynı fiyat.Sadece oyunlarım için bir bellek almayı düşünüyorum , bana uygun bir ssd önerebilir misiniz 500gb ve 1tb olarak ? Birde çok farkı olurmu 7200 lük bir hdd ile ssd nin , yani elbet olur ama bariz belli olur mu ?(Sistemde bir 500gb m2 ssd ve sata ssd takılı şuan). Marka olarakta çok seçenek var amazon com tr den https://www.amazon.com.tr/gp/product/B079XC5PVV/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&th=1 iyimidir mesela ?
Açıkçası ben HDD seçen taraftarıyım 500 GB M2 var GTA onda yüklü diğerleri Valo lol CS gibi oyunlar Warzone mesela HDD de hep bende 1tb WD markasının var.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Sistemde m2 ve sata varsa daha düşük fiyata hdd almak daha mantıklı geliyor. Marka olarak WD ve segate kullandım. Genel olarak memnunun kaldım.
Oyun tüklenelerinde fark edilir ama fiyat ve yer olarak tolere edileceğini düşünüyorum.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Çok oyun varsa ve silip yüklemek yavaş internet yüzünden uzun sürüyorsa HDD alıp daha yüksek kapasite mantıklı olabilir. İnternetiniz hızlıysa SSD alıp oyunları silip yüklemek daha mantıklı olabilir.
Fark çok mu derseniz HDD çok ağır kalıyor yükleme esnasında, beklemek size göre değilse SSD alabilirsiniz. Yükleme bekleme olmayan oyunlarda da geçiş bölgelerinde zaman zaman donma takılmaya benzer tepkiler verebiliyor HDD, bunun haricinde oynanışa etkisi yok. Hatta bazı oyunlarda dikkatli değilseniz fark etmezsiniz bile.

HDD alacaksanız CMR sürücülü bir model bulmaya çalışın ama dikkat edin NAS HDD olmasın ve daha iyi performans için 256 MB ön belleği bulunanlara bakın. 1 TB SSD parasına 4 TB HDD alınabiliyor. 500 GB SSD parasına 2 TB HDD alınır.
Alttaki fotodan CMR ve SMR sürücülü HDD tablolarına bakabilirsiniz.

4fb378812311fcd-1.png6d73458e7cfb826.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri