Hdd ve Ssd

İslam Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yaklaşık 5 sene önce bir Laptop satın almıştım Lenovo Z510 i5 işlemci olanlarından üzerinde 1tb + 8gb ssd yazıyordu freedos olarak geldi. Ssd diye tam olarak anlayamadığım için kurcalamadım. Genel olarak masaüstünde yenile yaparken dahi kasma sıkıntısı oluyor fan temizliğini bir sene içinde yaptırdım. Acaba Format konusunda bu ssd ile bir alakası var mı tekrar Format atmam / attırmak gerekli mi. Gerekli ise nasıl bir yol izlenmeli ? Yardım ederseniz memnun olurum.

KS

İslam Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bundan önceki Bilgisayarcı arkadaşımız sağolsun sadece c yapmış benim de bilgisayarla sürekli işim olduğu için bir şey diyemeden teslim aldım bilgisayarı anlayacağınız "c"

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
İslam Demirci' Alıntı:
Hocam bundan önceki Bilgisayarcı arkadaşımız sağolsun sadece c yapmış benim de bilgisayarla sürekli işim olduğu için bir şey diyemeden teslim aldım bilgisayarı anlayacağınız "c"

Bunu kendiniz ayırabilirsiniz windows disk yöneticisinden

KS

İslam Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ssd diye veya hdd diye ayrı bir bölüm yok işte bu bilgisayarda konu açmadan önce bir kaç siteye baktığımda gömülü olduklarını söylüyorlardı pek anlamadım bende

KS

İslam Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Açıkçası aldım alalı bilgisayardan tam verim alamadım gibime geldi önceleri oyun da oynadım oyunlarda pek sıkıntı olmuyordu yani çalıştırıyor akıcı bir şekilde oynuyordu ama internette gezme deneyimim veya dediğim gibi masaüstü yenileme eksik oluyordu bir ay öncesine kadar da ekran kartı güncelleme yapmıuordu ekran kartını sildim tekrar yükledim şimdi ki genel sıkıntı ise yenile yi bazen iyi normalde bir bilgisayar gibi yapıp bazen kasmalara neden olması ve Windows Lisans süresinin dolacığını sürekli göstermesi win 8 den 10 à yükseltilmiş bir cihaz ama pek analmadım Size zahmet veriyorum güvendiğim bir bilgisayarcı olsa hiç uğraşmam ama geneli Format atıp gönderiyor

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam ilk önce oyunlarda sıkıntı yoksa ısınma sıkıntısı yasamiyorsunuz demektir , Windows orjinallestirmeyi YouTube da videolardan izleyebilirsiniz,temiz bir format atmaniz driverlari guncellemeniz sıkıntıyi çözücegini düşünüyorum

KS

İslam Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim Son olarak sizce Windows un hangi sürümünü kullanmalıyım bilgisayar da şuan ve bundan sonraki hayatımda sadece internet ve Office programlarını kullanıyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri