Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar selam, monster abra a5 v1 laptop um var 5 yıllık alet ama hala iyi iş görüyor. içerisinde orjinal win10 yüklü ancak özellikle ilk çalıştırmada %100 hdd kullanımı var. öyle ki 15 dakika pc ye dokunamıyorum kendine gelsin diye. 15 dk sonra kendine geldiğinde kullanmaya başlıyorum. teknik özelliklerini de aşşağıya yazacağım, virüs girmediğinden eminim, internette türlü türlü hızlandırma teknikleri var ancak hepsi hurafe gibi geldi. win7 ye döneyim diyorum o iyi değil oyun için win 10 daha iyi diyorlar kafam karışıyor. şöyle bir program vs varmıdır bunu düzeltebilecek ? mesela şuan hdd %5 lerde ancak bir uygulama açsam yada oyuna girsem tavan yapıyor, şöyle bir saçmalık var, mesela bir oyunu medium grafiklerle 40 fps te oynuyorum. çıkıp tekrar girdiğimde deli gibi donuyor oynanmıyor. pc nin aslında oyunu kaldıracak gücü var ama o anda yok olup gidiyor varmıdır tavsiyeleriniz ?
Windows 10 HDD ile barışık bir sistem değil. Bu sorunun sebebi diski sürekli okuması bu SSD 'lerde sorun olmuyor ama HDD 'lerde bu %100 sorunu oluşuyor. Bu sorunu birkaç ayar ile azaltabilirsiniz.
Başlata Hizmetler yazın ve çalıştırın.
Açılan pencerede Windows Search 'ı arayın ve çift tıklayın Başlangıç Türü ayarını Devre Dışı yapın ve Durdur deyin. Uygula/Tamam ve aynısını Windows Update içinde yapın.
Bu Windows Search şu işe yarıyor. Windows içindeki arama yerine bir kelime yazdığınızda sistem sürekli diski kullandığı için hızlı arama yapıyor ama bu servisi kapattığınızda arama daha yavaş oluyor ama disk kullanımı azalıyor. Windows update işlemide arkaplanda eğer bir Update başlatırsa buda diski kullanıyor ikisi de kapalı olabilir bence bir sorun yok. Update işlemini yapacağınız zaman aynı hizmeti sağ tıklayıp el ile başlatabilirsiniz.