Henüz 1 Aylık AMD Ryzen 5 5600X Isınma Sorunu

ragnarl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar iyi günler. Benim bir sorum olucak. Daha 1 ay önce topladığım sistemimin işlemcisi ryzen 5 5600x ve henüz 1 ay olmasına rağmen aşırı derecede çok ısınıyor. Boşta 40 50 derece de oyunlarda ise 90 95 derece altına düşmüyor. Stok fan kullanıyorum sıvı soğutma alıcam ama acaba stok fanından ziyade başka bir sorunu mu var ki daha 1 ay olmasına rağmen bu kadar ısınıyor. Bunun hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

tnccahmt

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Merhabalar iyi günler. Benim bir sorum olucak. Daha 1 ay önce topladığım sistemimin işlemcisi ryzen 5 5600x ve henüz 1 ay olmasına rağmen aşırı derecede çok ısınıyor. Boşta 40 50 derece de oyunlarda ise 90 95 derece altına düşmüyor. Stok fan kullanıyorum sıvı soğutma alıcam ama acaba stok fanından ziyade başka bir sorunu mu var ki daha 1 ay olmasına rağmen bu kadar ısınıyor. Bunun hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hiçbir sorun yok. Maalesef 5600 ve sonrasına stok fan yetmiyor. Çok bütçeniz yoksa iyi bir kule tipi soğutucu da alabilirsiniz.

Isınıyor diye endişe etmenize gerek yok gayet normal bir durum :)

KS

ragnarl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hiçbir sorun yok. Maalesef 5600 ve sonrasına stok fan yetmiyor. Çok bütçeniz yoksa iyi bir kule tipi soğutucu da alabilirsiniz.

Ama benim işlemcinin aynısını kullanan bazı kullanıcılar 1 1.5 yıl rahatlıkla stok fan ile beraber kullanmış, benim sistemde ise 1 ay da bu kadar ısıtması kafa mı karıştırdı. Kafamı karıştıran diğer etken ise Vatan Bilgisayar da çalışan bir beyefendiye söylemiştim bu sorunu o da bana "1 aylık Bilgisayarın bu kadar ısınması bence anormal bir durum işlemci arkada bişey çalıştırıyor olabilir" dedi

Musaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

Her halükarda kule tipi soğutucu lazım hocam, farklı bir durum bile olmuş olsa , o işlemci stok fan ile gitmez

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri