Her oyuna girişimde oyun çöküyor!

emyx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Yeni bir sistem topladım ve Windows'u yükledim sonra gelen Windows güncellemelerini de yaptım,ekran kartı driverini de indirdim.Fakat girdiğim her oyunda belli bir süre sonra donuyor ve "ekran kartı sürücüsü çöktü,ekran kartı sürücünüzü güncelleyin" tarzında hatalar alıyorum.GeForce Experience programında zaten en güncel sürümlerini indirdim fakat bir çözüme ulaşamadım.Yardım ederseniz çok sevinirim.Sistem Özelliklerim aşağıda;
-Ryzen 3 3100
-B450m S2H V2
-Asus TUF 1650 P Gaming
-8+8 3000mhz ram
-500 gb nvm2 ssd
-500 w 80+ psu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart BIOS sürücünüzü güncelleyin eğer güncel değilse. Öncesinde anakart çipset sürücünüzü AMD Support adresinden indirim kurun. Ayrıca M.2 diskinizin yazılımını indirip diskin Firmware yani güncellemesi varsa yapın.

KS

emyx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart BIOS sürücünüzü güncelleyin eğer güncel değilse. Öncesinde anakart çipset sürücünüzü AMD Support adresinden indirim kurun. Ayrıca M.2 diskinizin yazılımını indirip diskin Firmware yani güncellemesi varsa yapın.
Merhaba,m2 ssd nin modelini yazdım ve altta driver da firmware update vardı indirip kurdum,chipset i de güncelledim,bios da 3 tane indirilebilir güncelleme vardı birisi f1 o da benim kullandığım,diğer ikisi de amd vermer cpu için update notları vardı indirmedim o yüzden.Zaten anakart yeni çıkan bir anakart 3 tane toplam güncellenebilir içeriği vardı.Başka çözüm yolları var mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS güncellemenizi yapın. Zaten anakartınız sadece 3000 ve 5000 serisine destek veriyor sonraki güncellemelerde sizin işlemcinizi olumsuz etkileyecek bir şey yok.

Söylediklerimden değilse Windows odaklı yada sürücü odaklı olabilir ama son sürüm sürücünüzü kurmuşsunuz eğer doğru şekilde kurulduysa onda sorun yoktur. Eğer Windows güncel ise oda sorun değildir. SSD disk ve çipset sürücünüzü kurmuşsunuz zaten onlarda değil. Geriye RAM , Ekran Kartı ve PSU kalıyor. Ama bunlardan oyunlarda crash verdirecek tek bileşen GPU yani ekran kartıdır. Diğerleri ya mavi ekran verdirir yada sistemi kapatır yada yeniden başlatır.

KS

emyx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS güncellemenizi yapın. Zaten anakartınız sadece 3000 ve 5000 serisine destek veriyor sonraki güncellemelerde sizin işlemcinizi olumsuz etkileyecek bir şey yok.

Söylediklerimden değilse Windows odaklı yada sürücü odaklı olabilir ama son sürüm sürücünüzü kurmuşsunuz eğer doğru şekilde kurulduysa onda sorun yoktur. Eğer Windows güncel ise oda sorun değildir. SSD disk ve çipset sürücünüzü kurmuşsunuz zaten onlarda değil. Geriye RAM , Ekran Kartı ve PSU kalıyor. Ama bunlardan oyunlarda crash verdirecek tek bileşen GPU yani ekran kartıdır. Diğerleri ya mavi ekran verdirir yada sistemi kapatır yada yeniden başlatır.
Bios güncellemesi yaptım fakat sorun hala devam ediyor,garantiye göndersem mi kartı ? Sorun kartta mı acaba?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri