Hero yardım

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Arkadaşlar merhaba hero sistemi kurmaya başladım ama MHZ hızı düşük görünüyor profile 1 ve 2 ye çekince de düşük gözüküyor çözümü nedir ve kasanın fanlarının ışığı kendileri çalışmıyor onu nasıl düzeltirim yardımcı olursanız sevinirim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Normalde XMP açıp kaydedip Bios tan çıktığınızda yükselmiş olması gerekir. Profile 1 veya 2 de XMP kapalı haldeki frekanstan daha düşük mü çalışıyor ? Fanlar dönüyor ve sadece ışıkları mı çalışmıyor ? Kasanın önünde Led ler için tuş var mıydı hatırlamıyorum ama varsa o tuşlardan kontrol etmeyi deneyin.

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Normalde XMP açıp kaydedip Bios tan çıktığınızda yükselmiş olması gerekir. Profile 1 veya 2 de XMP kapalı haldeki frekanstan daha düşük mü çalışıyor ? Fanlar dönüyor ve sadece ışıkları mı çalışmıyor ? Kasanın önünde Led ler için tuş var mıydı hatırlamıyorum ama varsa o tuşlardan kontrol etmeyi deneyin.
Ram işini halletik fanların ışığı da kendisi çalışmıyor herhangi bir tuşta yok

kurnabalry

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Fanların dönmüyor ise anakart üzerinden bağlantısı çıkmış olabilir. Dönüyor ise ledlerin denk geldiği soket içerisindeki pinlerde gevşeme yüzünden temassızlık olabilir. Bi kontrol edin anakart üzerinden.

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Bağlantısı yapılmamış olabilir. Temperli camı söküp fanları incelerseniz fanlardan çıkan kablo nereye gidiyor ona bir bakın ?
Kontrol ettim ama güzel kablolama yaptıkları için bir yerden sonra kontrol edemiyorum bir tane anakarta yakın 4 tane giriş ucu olan kablo boşta resimlerde işaretlicem o mudur acaba o olsa bile onun takılacağı yakın bir yer yok
IMG-20220921-WA0017.jpg
IMG-20220921-WA0016.jpg

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Fanların dönmüyor ise anakart üzerinden bağlantısı çıkmış olabilir. Dönüyor ise ledlerin denk geldiği soket içerisindeki pinlerde gevşeme yüzünden temassızlık olabilir. Bi kontrol edin anakart üzerinden.
Kontrol ettim de anakarta yakın dört tane küçük girişli şeylerden var ekran kartına takılan güç kablosu ağzı gibi o olabilir mi resimlerini dizede atacağım net değilse tekrar çekerim
IMG-20220921-WA0017.jpg
IMG-20220921-WA0016.jpg

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Neyden kaynaklı olmuş acaba ram yükselmemesi? Nasıl çözdünüz?
Bios a girince üç tane seçenek çıkıyor onu yanlış yaptım adını unuttum ama üç seçenekten ortadakini seçip profile 1 e tıklıyorsun kendisi yükseliyor bios dan çıkarken de zaten yazıyor yaptığın değişiklik ben bu şekilde yaptım

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Attığınız fotoğraflardaki güç kablosu güç kaynağından geliyorsa ekran kartı için olabilir. Bazı kartlar 8+8 güç girişi falan istiyor ondandır. Normalde fanların 3 yada 4 pinli plastik bir ucu olması lazım.

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Attığınız fotoğraflardaki güç kablosu güç kaynağından geliyorsa ekran kartı için olabilir. Bazı kartlar 8+8 güç girişi falan istiyor ondandır. Normalde fanların 3 yada 4 pinli plastik bir ucu olması lazım.
Şuan valorant testi yapıyorum oyun bitince daha detaylı atarım size

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Attığınız fotoğraflardaki güç kablosu güç kaynağından geliyorsa ekran kartı için olabilir.
IMG_20220921_223019.jpg
IMG_20220921_223019_1.jpg
Bazı kartlar 8+8 güç girişi falan istiyor ondandır. Normalde fanların 3 yada 4 pinli plastik bir ucu olması lazım.
Giriş bu mudur

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
IMG_20220921_224926.jpg

Bu daha net ustam

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
IMG_20220921_224926.jpg

Bu takılı olmadığı için olabilir mi anakarttın hemen yanında bu giriş ama anakarta takacak yer de yok veya ben göremedim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ekli dosyayı görüntüle 7646
Bu takılı olmadığı için olabilir mi anakarttın hemen yanında bu giriş ama anakarta takacak yer de yok veya ben göremedim
İşte dediğim gibi başka girişler için olabilir. Fan girişi aşağıdaki gibi oluyor diye biliyorum. 3 Pin şekilde de olabilir. Anakartta SYS fan kısmı oluyor oraya takılıyor diye biliyorum ama direk güç kaynağına da takıyor olabilirler. Cam değil diğer yan taraftaki kapağı açıp kabloları takip etseniz daha net bir şey söyleyenbilir.

1663792594967.png

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
İşte dediğim gibi başka girişler için olabilir. Fan girişi aşağıdaki gibi oluyor diye biliyorum. 3 Pin şekilde de olabilir. Anakartta SYS fan kısmı oluyor oraya takılıyor diye biliyorum ama direk güç kaynağına da takıyor olabilirler. Cam değil diğer yan taraftaki kapağı açıp kabloları takip etseniz daha net bir şey söyleyenbilir.

Ekli dosyayı görüntüle 7652
Yarın arka tarafı açıp kabloları kontrol edeceğim ama iki tanede başı boş bu şekilde kablo var bunların olma ihtimali var mı benim tahminim arka kısımda birşey var çalışmıyor çünkü egsoz fan kablosu arkaya gidiyor
IMG_20220921_234417.jpg

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Yarın arka tarafı açıp kabloları kontrol edeceğim ama iki tanede başı boş bu şekilde kablo var bunların olma ihtimali var mı benim tahminim arka kısımda birşey var çalışmıyor çünkü egsoz fan kablosu arkaya gidiyorEkli dosyayı görüntüle 7656
Bu kablolar depolama için diye biliyorum. Fanlarda ya yukarda attığım gibi giriş oluyor yada (hepsinde oluyor mu bilmiyorum) biraz daha geniş bir soket içinde yuvarlak şeyler oluyor priz ucu gibi ve direk güç kaynağına takılıyor.

KS

Hamza Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Bu kablolar depolama için diye biliyorum. Fanlarda ya yukarda attığım gibi giriş oluyor yada (hepsinde oluyor mu bilmiyorum) biraz daha geniş bir soket içinde yuvarlak şeyler oluyor priz ucu gibi ve direk güç kaynağına takılıyor.
Yarın en iyisi PC kolik sayfasına sormak kendi kafama göre iş yapmıyım onların deliğine göre yol izlerim şişede teşekkür ederim hayırlı geceler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri