high definition audio sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eyup35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
mehaba arakdaşlar
3 gündür denemediğim yol kalmadı bütün sürücüleri silip kurmaktan bıktım artık ne yaptıysam olmuyor HD olarak ses alamıyorum pc den.Format atmak bile problemi çözmedi.Lütfen yardımcı olacak birileri var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HD ses alamıyorum derken neyi kastediyorsunuz sürücünüz düzgün kuruluyorsa ve doğru sürücüyü kullanıyorsanız ve 3.5mm JAK girişinden ses baülantınızı yapıyorsanız sorununuz yok demektir. Kulaklığınız yada kullandığınız ses cihazı kalitesi kadar ses alırsınız. Detaylıca sorunun ne olduğunu ve bu dediklerimi doğru yapıp yapmadığınızı yazar mısınız.

KS

Eyup35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
High definition audio çalışmıyor. Realtek audio çalışıyor. Kulaklığımlda problem olsa hiçbir türlü ses gelmezdi. Bu problem laptopu ikinci ekran olarak kullanmaya çalıştığımda meydana geldi. Ses tercihimi nvidia high definition audio yaptığım zaman ses vermiyor. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kulaklıklığınızda sorun var demedim zaten USB ile bağlıyorsanız zaten geçin HD Audio olayını 3.5mm JAK ile bağlanıyorsa anakart ses yazılımını kullanabilirsiniz bunu söylemek istemiştim.

HD Audio hiç açılmıyor dediniz Realtek HD Audio yazılımını yani. Anakart modelinizi yazın birde ses ayarlarınızı hoparlör cihazı olarak aktifleştirin. Başlat / Ayarlar / Sistem / Ses bölümünden sağ tarafta ses denetim masasına tıklayın ve açılan pencerede kayıttan yürüt bölümünden sadece hoparlör varsayılan aygıt olsun aktif olsun diğerleri devre dışı olsun böyle deneyin.

KS

Eyup35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart modelim gigabyte b250m. Tarif ettiğiniz şekilde hoparlörü varsayılan olarak ayarladım ama olmuyor. 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu sorun ne zaman oldu sürücü olarak güncelliğinizi veya doğruluğunu kontrol edeceğim ona göre.

Eski sürücünüzü CCleaner gibi bir yazılım ile kaldırın sistemi yeniden başlatıp güncel sürücünüzü bu bağlantıdan kurun ve tekrar yeniden başlatın sistemi. Sorunu kontrol edin.

KS

Eyup35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
teşekkür ederim uğur bey. Eski kurulumu ccleaner ile silip verdiğiniz linkten kurulumu yaptım ses sorunum çözüldü.İlginize teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri