HP LEPTOP SES GELMİYOR

erkandemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba kolay gelsin herkese...
2 yıla yakındır hp leptop kullanıyorum en son amd  ekran kartını güncelleme işleminde ses komple gitti pc den ses aygıtına baktığımda hoparlör gözükmüyor. dxdiag tan baktığımda ses bölümünde ne aygıt ne sürücü hiçbir şey çıkmıor 1 aya yakındır kendim çözmeye çalışıyorum ama hala arayışlarım yetersiz. 30-40 tl format atırmak önemli değil aslında inat oldu baya .
YARDIM LÜTFEN.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
erkandemir' Alıntı:
2 yıla yakındır hp leptop kullanıyorum en son amd  ekran kartını güncelleme işleminde ses komple gitti pc den ses aygıtına baktığımda hoparlör gözükmüyor. dxdiag tan baktığımda ses bölümünde ne aygıt ne sürücü hiçbir şey çıkmıor 1 aya yakındır kendim çözmeye çalışıyorum ama hala arayışlarım yetersiz. 30-40 tl format atırmak önemli değil aslında inat oldu baya .
YARDIM LÜTFEN.

Ses sorununu sürücüyü silip tekrar kurarak çözebilirsiniz. Bu linkteki DDU yazılım ile ses sürücünüzü kaldırın daha sonra güncel sürücüyü anakartınızın sitesinden yada kullandığınız sürücü hangi firmadan ise Realtek ise örneğin onun sitesinden indirip tekrar kurun. Bu linkten DDU Video Anlatım videosuna ulaşabilirsiniz. Videoda Ekran kartı sürücüsünü kaldırıyor aynı işlemleri yapacaksınız sadece Audio yani ses sürücüsünü seçeceksiniz ve çipsetiniz hangi firmadan ise onu seçip silme işlemini uygulayacaksınız.

XrazerX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Leptop da kulaklıgı takınca hep kulaklıktan hem hoperlörden ses geliyor

Kulaklıgı takınca hem kulaklıktan hemde hoparlörden ses geliyor yardım edin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
<p>Windows Ayarlar / Sistem / Ses sekmesine gelin en tepede çıkış cihazını seçin yazıyor o kısımda aktif aygıtınızı yani kulaklık varsa kulaklığı seçin. Yoksa Hoparlör seçili olsun sonucu bildirirsiniz.</p>

KS

erkandemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
erkandemir' Alıntı:
YARDIM LÜTFEN.

Ses sorununu sürücüyü silip tekrar kurarak çözebilirsiniz. Bu linkteki DDU yazılım ile ses sürücünüzü kaldırın daha sonra güncel sürücüyü anakartınızın sitesinden yada kullandığınız sürücü hangi firmadan ise Realtek ise örneğin onun sitesinden indirip tekrar kurun. Bu linkten DDU Video Anlatım videosuna ulaşabilirsiniz. Videoda Ekran kartı sürücüsünü kaldırıyor aynı işlemleri yapacaksınız sadece Audio yani ses sürücüsünü seçeceksiniz ve çipsetiniz hangi firmadan ise onu seçip silme işlemini uygulayacaksınız.

üstad ddu paneli videodaki gibi açılmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
erkandemir' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Nasıl açılmıyor şimdi indirdim SS aldım aşağıdaki gibi olacak.

İlk önce inen arşivden 7z siyah ZIP dosyasını açıyorsunuz sonra açılan klasörden Display Driver Uninstaller.exe dosyasını çalıştırıyorsunuz ve aşağıdaki resim açılıyor.

Screenshot-1.jpg

Bu ilk pencereden işaretlediğim kısmı Safe Mode yapıp Reboot to Safe Mode diyorsunuz sistem yeniden başlıyor ama Güvenli Modda sonra yeniden çalıştırıyorsunuz bu yazılımı uyarı gelmiyor bu sefer aşağıdaki resimdeki pencere açılacak.

Screenshot-3.jpg

Bu pencerede işaretlediğim Sağ kısım o şekilde ayarlanacak ama REALTEK kısmı sizde farklı yazılım ise onu seçin zaten 2 seçenek var sonra Sol taraftaki seçeneğe tıklayıp işlemi başlatıyorsunuz o kaldırıp sistemi normal başlatacak hepsi bu kadar.

KS

erkandemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
he şimdi geldi uyguluyorum şimdi

olmadı üstad resim ekleyemiyorum ben buraya neden hoparlör hala yok ve aynı sorunlar yine duruyo ekran sürücüsü ve ses sürücüsünü ddu ile kaldırdım tekrar kurdum hepsini yine aynı resim ekleyemiyorum bide buraya görmeniz amaçlı

KS

erkandemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hoparlör simgesini nasıl getireceğiniz sağdaki ses ayarlarında çarpı var ona tıklayınca ses sorunu sorunu algılayamadı dıyor aygıt yonetıcısınde amd audıo defınece yuklu dıyor ama ses hala gelmıyor
dxdiag dada ''Ses kartı bulunamadı. Eğer bulunması bekleniyorsa donanım üreticisi tarafından sağlanan bir ses sürücüsü yükleyin.''yazıyor

KS

erkandemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba üstad dediğin gibi hp sitesine girdim realtek i verdi indirip kurdum yine değişen birşey

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri