Hp Omen 17 7700 Hq 1050 Ti Fan hızı sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Arkadaşlar merhaba hp omen leptobumda bir sorun var yurtdışı sitelerde de dile getilirmiş bir fan 2000 rpm üstü çalışırken diğer fan 200 rpm ile çalışıyor hp forumlarında bir çözüm bulunamamış bu leptobun fan hızlarını manuel ayarlayabilir miyim acaba

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ürünün yazılımı varsa oradan yapılabilir ama yoksa 3. parti fan kontrol yazılımlarını deneyebilirsiniz. http://www.almico.com/speedfan.php veya https://openhardwaremonitor.org/ bu yazılım gibi. Bildiklerim bunlar başka bir önerim yok maalesef şuan için.

Speed fan ilk denediğim olmuştu sadece fan hızlarını görebiliyorum ayarlamama izin vermiyor ürünün yani hp nin kendi manuel fan ayarı malesef yok

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Genelde bu tür laptop cihazlarda markanın kontrol yazılımı olur bir şey Center gibi bir yazılım. https://support.hp.com/us-en/drivers/laptops buradan laptop model kodunuzu girip sanırım adı Command Center olması gerek onu kurup bakın fan ayarı vardır mutlaka.

maalesef o yazılımda sadece macro tuş ataması yapabiliyorum benim modelde fanla ilgili bir şey sunmuyor yazılım çoğu fan ayarlama programını denedim bazısı görüyor ayara izin vermiyor bazısı hiç görmüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anladım durum biraz sıkıntılı. Yani yapacak bir şeyiniz yok o zaman. Birde BIOS a bakın genelde BIOS üzerinden fan ayarı yapılabiliyor oda yoksa artık yapacak bir şeyiniz yok demekir.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anladım durum biraz sıkıntılı. Yani yapacak bir şeyiniz yok o zaman. Birde BIOS a bakın genelde BIOS üzerinden fan ayarı yapılabiliyor oda yoksa artık yapacak bir şeyiniz yok demekir.

Bios ta sadece  fan always on  diye bir seçenek var kapalıydı açtım bir şey değişmedi diğer fan aynı hp ile görüştüğümde bilgisayırınızın 100 dereceye kadar ısınması normal dedi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CPU için 80 dereceler civarı normal 90 derecelere kadar makul sayılabilir ama 100 derece normal filan değil. Saçmalık resmen baştan sağmışlar sizi.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
CPU için 80 dereceler civarı normal 90 derecelere kadar makul sayılabilir ama 100 derece normal filan değil. Saçmalık resmen baştan sağmışlar sizi.

maks 85 görüyorum şuanlık sorun etmeyim o zaman yardımınız için teşekkür ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri